. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 1641-1647)<< predošlé 1,.,160, 161, 162, 163, 164, 165

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Plnené šampiňóny na stredomorský spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby : 12 ks stredne veľkých šampiňónov (ja som mala tentoraz 4 maxi šampiňóny - portobello), soľ, korenie, 1 šalotka alebo červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, 125g mozarelly, 4 PL parmezánu, 5 sušených paradajok, 80g čiernych olív, čerstvé bylinky podľa chuti (oregano, tymián, bazalka, rozmarín, šalvia, ...)

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru si zapneme na funkciu gril cca na 200°C. Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky, ktoré pokrájame na malé kúsky. Očistíme cibuľu, pokrájame na drobno a orestujeme na časti olivového oleja, pridáme pokrájané nožičky a chvíľu podusíme, odložíme z ohňa a necháme vychladnúť. Medzitým si pokrájame na malé kúsky mozarellu, sušené paradajky, olivy, 1 strúčik cesnaku a bylinky - všetko pridáme k hubovo-cibuľovej zmesi, pridáme parmezán, soľ, korenie a premiešame. Naplníme do očistených klobúčikov, ktoré sme zvonku aj zvnútra natreli zmesou olivového oleja, jedného roztlačeného strúčika cesnaku, soli a korenia, preložíme na pekáč vystaný papierom na pečenie a na strednej mriežke zapekáme pod rozpáleným grilom cca 15 minút - treba kontrolovať. Výborná ľahká večera alebo predjedlo ... milovníci pikantného jedla môžu pridať do zmesi ešte kúsok čili papričky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Skvelé marinované TOFU



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g tofu (ja som nemohla násť klasické tak som použila jemné japonské (TESCO - sekcia cudzokrajných surovín), ktoré bolo úžasne jemné a s klasickým sa nedalo jemnulinkou konzistenciou porovnať, 150 ml omáčky hoisin (TESCO - v sekcii cudzokrajných surovín), 4 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, 5 strúčikov cesnaku, 1 šálka jazmínovej alebo inej ryže, 5 PL rastlinného oleja, 4-5 jarných cibuliek

POSTUP PRÍPRAVY

... TOFU bola pre mňa výzva, veľmi teda skôr vôbec ho nemusím ale tento recept ako ináč opäť z blogu od Anetky ma nadchol a musela som ho vyskúšať - a neľutovala som - výborná chuť ... preto posúvam : Tofu položíme na dosku a kuchynskými utierkami vysajeme vodu, následne nakrájame na kocky. Zmiešame omáčku hoisin, sójovú omáčku, sezamový olej a prelisovaný cesnak (ja som si nevšimla že treba zmiešať - použila som len Hoisin omáčku a bolo to tiež super). Nalejeme do plochej misky, rozvrstvíme v jednej vrstve tofu, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme marinovať minimálne 3 hodiny. Po pár hodinách môžete kocky aj premiešať. Ja som mala jemné japonské Tofu v tetrapakovej krabičke (TESCO - sekcia cudzokrajných kuchýň), keďže som klasické nenašla - bolo úplne jemné, nedalo sa ani vysušiť len som ho nakrájala a marinovala bez miešania - dala som naň vrstvu omáčky zospodu aj zvrchu. Uvaríme ryžu s trochou soli, jarné cibuľky nakrájame na kolieska. Tesne pred podávaním opečieme na lyžici oleja jarné cibuľky. Odložíme ich nabok. Prilejeme do panvice ďalšie 4 PL oleja a opečieme na ňom kocky tofu (ak vám zostane nejaká prebytočná marináda, odložíme ju bokom) cca 8 minút. Na záver pridáme opečenú jarnú cibuľku a zvyšnú marinádu. Miešajte pol minúty a potom rozdeľte tofu na porcie ryže ... chutilo to super aj môjmu manželovi a to je už čo povedať :-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Halloumi syr s paradajkovou salsou z čerstvých paradajok ... jednoduché a chutné papaníčko



POTREBNÉ PRÍSADY

dve porcie : 1-2 ks halloumi syr, olivový olej, 1-2 strúčiky cesnaku, čerstvé príp. sušené bylinky podľa chuti, korenie ... na , paradajkovú salsu : paradajky (3-4 väčšie paradajky alebo cca 12-15 ks mäsitých cherry paradajok - najlepšie sú tie podlhovasté), 1/3 póru, olivový olej, bylinky, 1-2 strúčiky cesnaku, 0,5 - 1 dl bieleho suchého vína, 2 ČL hnedého cukru, 1 PL kečupu, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

... syr halloumi som sa chystala pripraviť už poriadne dlho, ale nejako sa nedarilo a po negatívnej skúsenosti z reštaurácie, kde bol syr taký slaný že sa nedal konzumovať som to stále odkladala, ale nakoniec, keďže som syr už mala kúpený som sa odhodlala ... chcela som jednoduchý a chutný recept - ľahkú večeru, tak som improvizovala a výsledok ma príjemne prekvapil ... zistila som, že som sa obávala zbytočne - syr bol slaný akurát a s paradajkovou salsou, ktorú sol doplnila olivami a čerstvými bylinkami bol výborný - takže posúvam ďalej : pripravíme si salsu ... pór prekrojíme po dĺžke a pokrájame na polkolieska, paradajky pokrájame na malé kúsky - obe suroviny orestujema na troche olivového oleja, po cca 5 minútach vlejeme víno, premiešame a necháme odpariť alkohol, pridáme soľ, korenie, bylinky (čerstvé alebo sušené - oregano, tymian), kečup, cukor, pár minút povaríme, odstavíme a rozmixujeme do želanej konzistencie, dochutíme pretlačeným cesnakom ... omáčka je svieža a chutná a hodí sa výborne na pečenú či grilovanú zeleninu, či cestoviny ... ale vráťme sa k receptu ... halloumi syr osušíme, pokrájame na plátky hrubé cca 0,5 až 1 cm, potrieme olivovým olejom do ktorého sme roztlačili cesnak, okoreníme - POZOR NESOLÍME, pretože syr je slaný - a opečieme na vyhriatej grilovacej alebo klasickej panvici do zlatista a servírujeme s paradajkovou salsou a čerstvými bylinkami podľa chuti - ja som použila oregano, tymián a štipku mäty ... výborná ľahká večera či obed

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Výborná pohánka s Nivou / bryndzou



POTREBNÉ PRÍSADY

na 2 - 3 porcie : 150g pohánky (mala som krúpy), 1 väčšia tvrdšia paradajka, 1 červená paprika, 2-3 šampiňóny, 2 jarné cibuľky, 4 PL rastlinný olej, soľ, korenie, 1-2 strúčiky cesnaku, 80g bryndze alebo nivy, 1,5 dl vody alebo bieleho vína, čerstvá petržlenová vňať prípadne iné čerstvé bylinky podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

... inšpirácia z knihy od Pyca ... pohánku dobre prepláchneme a necháme odkvapkať ... cibuľku očistíme, pokrájame a do sklovita orestujeme na rozpálenom oleji ... pridáme nadrobno pokrájanú papriku, chvíľu restujeme, pridáme postrúhanú paradajku, pokrájané šampiňóny (nemusia byť - ja som robila aj bez a bolo to rovnako dobré), prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, premiešame, pridáme prepláchnutú a odkvapkanú pohánku, zalejeme studenou vodou alebo vínom a pod pokrievkou dusíme cca 10 minút, nakoniec pridáme Nivu alebo bryndzu (s Nivou mi chutilo o kúštik viac), posekanú vňať alebo byliny, zľahka premiešame a necháme 10 minút pod pokrievkou mimo tepelného zdroja "dôjsť" ... alebo dusíme dlhšie (asi 15 minút), a po pridaní a roztopení syra / bryndze môžeme hneď podávať ... mňam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Rajčinové placky.



POTREBNÉ PRÍSADY

3-4 veľké rajčiny ( ja som mala vinohradnícke), 1 červená cibuľa, 1 syr balkánskeho typu Pilos (20dkg),soľ, mčk, sušená bazalka, polohrubá múka, repkový olej na vysmážanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Račiny pokrájame na menšie kocky, pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, rozdrobíme balkánsky syr, osolíme podľa chuti, okoreníme, pridáme sušenú alebo čerstvú bazalku..premiešame...pridáme cca 5-6 PL polohrubej múky..podla hustoty rajčinového cestíčka a toho koľko pusitia rajčiny vody...vysmážame malé placky. Možme jesť len tak alebo použiť do vege hamburgeru prípadne so zemiakmi a šalátom.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zeleninová ryža s tempehom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks pór, 1 ks tempeh údený,1 hrnček ryže, olej, soľ, kurkuma, čili,1/2 hrnčeka hrášku ( mrazený, čerstvý), 1 PL sójová omáčka tamari

POSTUP PRÍPRAVY

Recept inšpirovaný Kuchařkou ze Svatojánu, zmenila som kukuricu na hrášok, niektoré ochucovadlá a technologický postup.


POSTUP v obrázkoch :

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

CVIKLOVÉ HALUŠKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme : 600 g pyré z upečenej alebo uvarenej červenej repy (cvikla) 1 bielok 150 - 200 g múky (celozrnná, špaldová, polohrubá, hladká, ...) štipka soli na omáčku : 80 - 100 g syra s modrou plesňou 20 g parmezán cca 1,5 - 2 dl smotana alebo mlieko sušené oregano (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je veľmi jednoduchá a nezaberie veľa času. Vlastne iba vareškou zmiešame pyré z červenej repy (rozmixovaná uvarená alebo upečená a očistená červená repa), múku (ja som kombinovala celozrnnú špaldovú s pšeničnou polohrubou), bielok (ja som použila žĺtok, ktorými zvýšil z iného receptu a myslím si, že aj maličké celé vajíčko by urobilo rovnakú službu) a soľ na konzistenciu klasického haluškového cesta. Halušky uvaríme v osolenej vriacej vode - keď vyplávajú navrch hneď ich vyberieme von - dlhším varením stratia farbu. Halušky sú jemnejšie ako klasické zemiakové, preto s nimi treba narábať opatrnejšie - ja som časť omáčky dala na dno taniera, naložila som halušky a navrch som dala zvyšok omáčky (ktorá tým ako chladla aj tuhla, ale na chuti jej to neubralo). K syru s modrou plesňou sa hodí oregano, tak ak máte radi kľudne posypte.

Syrovú omáčku robím veľmi jednoduchú, vlastne iba v smotane alebo mlieku rozpustím syr výraznej chuti a dochutím štipkou sušeného oregana - tak nám chutí najviac.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 1641-1647)<< predošlé 1,.,160, 161, 162, 163, 164, 165
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu