
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zuzana M. (zumma) ID 214481 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Plnené šampiňóny na stredomorský spôsob[ recept č. 58959 zo dňa 5.10.2015 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby : 12 ks stredne veľkých šampiňónov (ja som mala tentoraz 4 maxi šampiňóny - portobello), soľ, korenie, 1 šalotka alebo červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, 125g mozarelly, 4 PL parmezánu, 5 sušených paradajok, 80g čiernych olív, čerstvé bylinky podľa chuti (oregano, tymián, bazalka, rozmarín, šalvia, ...) POSTUP PRÍPRAVY Rúru si zapneme na funkciu gril cca na 200°C. Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky, ktoré pokrájame na malé kúsky. Očistíme cibuľu, pokrájame na drobno a orestujeme na časti olivového oleja, pridáme pokrájané nožičky a chvíľu podusíme, odložíme z ohňa a necháme vychladnúť. Medzitým si pokrájame na malé kúsky mozarellu, sušené paradajky, olivy, 1 strúčik cesnaku a bylinky - všetko pridáme k hubovo-cibuľovej zmesi, pridáme parmezán, soľ, korenie a premiešame. Naplníme do očistených klobúčikov, ktoré sme zvonku aj zvnútra natreli zmesou olivového oleja, jedného roztlačeného strúčika cesnaku, soli a korenia, preložíme na pekáč vystaný papierom na pečenie a na strednej mriežke zapekáme pod rozpáleným grilom cca 15 minút - treba kontrolovať. Výborná ľahká večera alebo predjedlo ... milovníci pikantného jedla môžu pridať do zmesi ešte kúsok čili papričky. |