končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,80 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Tanier s bravčovým bôčkomPOTREBNÉ PRÍSADY bravčový bôčik volské oko uhorka pór /podľa chuti/ kečup chlieb chren olej korenie čierne mleté POSTUP PRÍPRAVY Bravčový bôčik u nás raz za čas jedáva manžel. Tento bol pečený a keď ho jedol s ryžou a ešte stále sme ho mali dosť, spravila som mu tento tanier, ktorý bol malou obmenou - aby nejedol to isté ... Bôčik som nakrájala a opiekla z oboch strán. Z vajíčok som spravila volské oká. Nakrájala uhorky, pór, nastrúhala chren. Všetko som uložila na tanier, pridala chlieb aj kečup. Dakedy pridám aj trojuholík syra a kapustu, či červenú repu, podľa toho, čo máme v chladničke - akú zaváraninu otvorenú. Nakoniec som čerstvo namlela čierne korenie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marianna F. (Marianna76) ID 165776 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 20.7.2012, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčová panenka plnená klobásou na kyslej kapustePOTREBNÉ PRÍSADY Bravčová panenka, domáca klobása, kyslá kapusta, mleté korenie štyroch farieb, soľ alebo vegeta, olej POSTUP PRÍPRAVY Do bravčovej panenky urobíme ostrým nožom otvor na klobásu. Celú klobásu vložíme dnu, okoreníme panenku, trošku posolíme alebo ovegetujeme a orestujeme na rozpálenom oleji z každej strany. Do jenskej misy si na spodok dáme kyslú kapustu, na kapustu položíme panenku a zalejem výpekom. Prikryté pečieme pri 200°C cca 10-15 minút(podľa vlastnej rúry). Podávame s opekanými zemiakmi. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Katarína M. (katkam) ID 62614 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 1.6.2014, 14:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Segedinský guláš tety MARGITPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové mäso (stehno, pliecko), 2 PL masti, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, rasca, 1 ČL mletej červenej papriky, kyslá kapusta, 4-6 zrniek nového korenia, bobkový list, 2 strúčiky cesnaku, 250 ml sladkej smotany, 1 PL hladkej múky, 1-2 PL kečupu POSTUP PRÍPRAVY ... viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Jana F. (puco) ID 5669 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 12.4.2020, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Klobasky z ovčieho masaPOTREBNÉ PRÍSADY ??? POSTUP PRÍPRAVY Kočky robili ste niektora domacu klobasu z ovčieho masa?Budem vdačna za každu radu a recept.Ďakujem! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Anna Š. (anka2106) ID 80936 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Sviečková z bravčového karéPOTREBNÉ PRÍSADY olej, 1 cibuľa, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1/2 stredne veľkého kalerábu, približne rovnaké množstvo zeleru ako kalerábu, 2 plátky citrónu, 2 bobkové listy, 10ks nove korenie celé, 10ks čierne korenie celé, 2pl. plnotučnej horčice, 1kg karé bez kosti, mleté čierne korenie (na poprášenie mäsa), 1čl. vegety, 1čl. soli, 2pl. kr.cukru, 1 masox bujón, ~ 1.5-2L vody, 2.5dcl smotany na varenie, 2pl. hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY pripravíme si prísady, ak máme karé s kosťou tak vykostíme (a odložíme na polievku :-) ), koreňovú zeleninu pokrájame je to môj prvý pokus a´la sviečková, ale zadaril sa úplne fantasticky... synátor normálne vylízal tanier! množstvá prísad aj obrázkový postup som sa snažil čo najpresnejšie zdokumentovať, takže ani začiatočník by nemal mať problémy toto fakt super jedlo navariť ,-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 189 návštěvníkov) Tomas K. (mracesk) ID 211869 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (70) posledné: 9.3.2021, 16:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
SEGEDÍNSKY GULÁŠPOTREBNÉ PRÍSADY Na prvý pohľad celkom obyčajný ,no môj priateľ, keď ho jedol prvý krát skonštatoval, že je lepší ako JA :) ! Keby som bola ješitná som sa mohla aj uraziť, ale pochopila som, že to bolo najväčšie ocenenie môjho láskyplného varenia :)) POTREBUJEME : - 1 kg bravčový bôčik 5 ks cibuľa 2 KL soľ 1 KL korenie mleté 3 KLpaprika sladká mletá 3 ks čili paprička 1 kg kapusta kyslá 0,5 l smotana na varenie 1 dcl olej slnečnicový POSTUP PRÍPRAVY 1. Najdôležitejší krok je kúpiť prerastený kvalitný bôčik. Bôčik nakrájame ostrým nožom /ak nie je ostrý tak mäso našklbeme a odrazí sa to na kvalite/ na rezance asi 1,5 cm široké. Cibuľu zo skúsenosti nekrájam na "drobno" ale prekrojím na polovice a narobím len také polkolieska. 2. Cibuľu speníme na oleji len tak do sklovita a pridáme nakrájaný bôčik. Bôčik necháme "obelieť" zo všetkých strán. Pridávanie korenín má svoj význam a tak začneme s čiernym mletým korením, chvíľku orestujeme a pridáme červenú mletú sladkú papriku to všetko za stáleho miešania pričom už znížime teplotu na stav dusenia. Nakoniec pridáme soľ a čili papričky /nie sú povinné/, soľ pustí šťavu z mäsa.Je dôležité pridávať koreniny v poradí ako odporúčam. Keď sa vydusí vlastná šťava podlejeme horúcou vodou /aby sa mäso studenej nezľaklo/ počas vydusenia si mäsko zoberie chuť z korenín. Dobre podliate mäso dusíme cca 1 hodinu . Až keď je mäso mäkké, pridáme ocedenú kapustu, pridáme k dusiacemu sa mäsku a podusíme asi 10-15 minút. Kapusta dlhým dusením zmäkne a je mliazgavá. Na záver zalejeme smotanou na varenie, necháme zovrieť a je to ! Segedínsky guľáš v zásade nezahusťujem múkou ani ničím iným však sa zahustí knedlikom ! 3. Podávame s knedlikom, alebo s fajným čerstvým chlebíkom. :) Naozaj je veľmi dobrý vďaka postupu v pridávaní korenín. Ja osobne som segedínsky guláš nikdy nemusela, ale z tohto si dám aj dva taniere :) PRAJEM DOBRÚ CHUŤ :) !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Jana K. (bula91) ID 84802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 12.12.2014, 19:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Jednoduchá roláda z bravčového stehnaPOTREBNÉ PRÍSADY Nemala som mleté mäsko,tak som sa rozhodla vyskúšať túto variantu.Bola to moja celkovo prvá roláda a na počudovanie sa mi celkom podarila:)Takže budeme potrebovať kus mäsa(ja som mala len stehno),soľ,korenie,4-5 vajíčok,cibuľku a ingrediencie na omeletu,ako máte radi,asi 150g plátkov tvrdého syru POSTUP PRÍPRAVY Veľmi jednoduchý... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 16.4.2012, 0:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové pečene reznePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bravcove kare, sol, cierne mlete korenie, struhanku, vajicka, olej, klasicke maslo, kecu, horcicu, kto chce aj cesnak, vodu, alobal POSTUP PRÍPRAVY bravcove maso si narezeme na platky osolime a okorenime, vyklepeme z jednej aj z druhej strany, obalime v struhanke a znova vklepeme struhanku do masa, tak v rozslahanom vajicku ich obalime a na prudkom ohni opecieme, poukladame na plech a pripravime si v hrnci dresing, preprazime si 2PL klasickeho masla, ked uz je preprazene pridame 1PL oleja, 2PL kecupu a 2PL plnotucnej horcice, kto chce nech si do toho prelisuje aj cesnak a zaliat 0,5 litra studenej vody a povarit to, potom s tym zaliat to maso, na vrch alobal a pecieme 180stupnov 30minut,potom alobal dat dole a este 15minut dat na vzduch. podavame so zemiakmi, ryza k tomu nepasuje. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Margareta M. (Lizatko1009) ID 125378 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 19.10.2012, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Masove pirohy s cibulovou omackouPOTREBNÉ PRÍSADY Mlete bravcove/hovadzie maso 4 stredne cibule 2 smotany na slahanie liter plnotucneho mlieka 4 velke zemiaky vajicko polohrubu muku krupicu cierne korenie provenslaske korenie sol cukor ocot alebo citronovu stavu bujon POSTUP PRÍPRAVY Na panvicku si dame trosku oleja a podusime na nom mlete maso, osolime ho a na koniec pridame provensalske korenie a cierne korenie. Do hrnca si dame varit zemiaky v supke a osolime ich. Medzi tym nakrajame cibule na jemno, dame ju do hrnca s troskou oleja, pocukrujeme a osmazime do sklovita. Potom ju zalejeme mliekom, pridame trochu soli, vegety a cierneho korenia...Varime cca 30- 40 minut za staleho miesania...Potom pridame bujon najlepsie zeleninovy, potom obidve smotany...a zahustime podla toho ako to ma kazdy rad...Potom pridame 3 polievkove lyzice cukru a dosolime podla chuti...potom pridame dve pl octu alebo citronovej stavy...ochutname a kto ako chce si dochuti omacku podla svojej chuti...cukru,soli,bujonu a octa mozete dat viac alebo menej ako chcete :) Z varenych zemiakov urobime z muky vajca vody soli a krupice zemiakove cesto tak ako to ma kazdy rad...vyvalkame a vykrojime s hrncekom koliecka ktore naplnime masovou zmesou a prelozime na pol a zamackame vidlickou popripade kto ma na to taky sikovny pristroj tak to spravi s nim...pirozky naplnene uvarime vo vode so solou a olejom....Hotove pirohy prelejeme cibulovou omackou... :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Pavla P. (paulitaa) ID 210747 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 20.10.2011, 22:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zapečené bravčové mäskoPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g bravčového stehna, 200 g oravskej slaninky, 100 g šunky, 3 paradajky, 1 paprika, 100 g eidamu, kečup, olej, soľ, vegeta, mčk POSTUP PRÍPRAVY Receptík je z českého mmb, je uvedený ako 1 z 96 spôsobov prípravy bravčového mäsa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 16.6.2013, 22:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,80 ďalšie >> |