. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

buchty podla Andrea M. (andy29) ID 44947


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cestičko je s pekarničky a super sa s ním robilo :) robila som podla tohto receptu :o) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27462

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

danka s. (xDanka_TNx) ID 18359 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CHLIEB NAS KAZDODENNY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

60 dg hladká múka,30 dg celozrnná múka,20 dg pšeničné otruby,3 čl soľ,2 batáty,voda podľa potreby,42 gr droždie,3 pl bravčová masť,150 gr ľanové semiačko,100 gr slnečnicové jadierka,100 gr tekvicové jadierka

POSTUP PRÍPRAVY

Prišli sme z chalupy a nebol ani chlieb,ani rožky,tak som piekla.Mali byť celozrnné žemle,cesto ale nedržalo tvar,tak sa piekol chlebík.

PRE MATKU

Batáty uvaríme v šupke,vidličkou roztlačíme.Múky a otruby zmiešame,pridáme soľ,roztlačené batáty aj s vodou,v ktorej sme ich varili,rozmrvené droždie(ja nerobím kvások-dokonca toto bolo z mraziaku).Vlažnú vodu pridávame podľa potreby,aby vzniklo husté cesto.Nakoniec pridáme masť.Poriadne vymiesime a necháme dve hodiny kysnúť.Potom vsypeme semiačka,poriadne premiesime a mokrými rukami tvarujeme bochníčky.Dávame na masťou vymazaný plech.Necháme podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre najprv asi na 180st.,potom teplotu znížime asi na 160 st.Kedže mne sa rozliali,riešila som to tak,že som cesto dala do vymastených teflonových rajníc.Vyšli mi tri bochníčky a šesť akože dalamaniek,tie som nefotila,lebo boli placaté nepodarené.Skúšame špajdľou,ked sa nelepí,je upečené.
Upečené vyklopíme na mriežku a zakryjeme vlhkou čistou utierkou.Krájame vychladnuté.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 9.2.2012, 11:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

♥Môj najlepší domáci chlebík♥



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 100g celozrnnej múky, 350 ml vody, 2 ČL soli, 1 PL octu, 2 PL oleja, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL slnečnice, 1 ČL ľanových semienok, 1 balíček sušeného droždia.

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárne si postupne dáme vodu, soľ, ocot, olej, rascu, múku, semienka a droždie. Nastavíme základný program, hmotnosť 1000 g a strednú kôrku. Môj syn tento chlebík miluje♥♥♥.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Zuzana P. (fialetta) ID 142286 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 29.12.2013, 12:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kukuričný láva chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Nočný kvások: 1 1/4 šalky hl.muky,3/4 š vody,1/4 čl inst.droždia Cesto: 1 3/4 šalky teplej vody,1/4 š kukuričnej muky,2 pl medu,2 pl masla,2 čl soli,1 čl inst.droždia,3-3 1/2 š hl.muky,čili paprička (nemusí byt),3/4 š kukurice steril.,asi 2 š struhaneho syra

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.10.2010, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

bratislavske rozteky, cesto z DP



POTREBNÉ PRÍSADY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15275

POSTUP PRÍPRAVY

je to moj recept na cesto, robim z neho moravske kolaciky, aj strudle vo vsetkych moznych obmenach, tentokrat bratislavske rozteky
ORECHOVA PLNKA:
250g mletych orechov, 100g praskoveho cukru, 1 skoricovy cukor, 1dl vriaceho mlieka
sypke suroviny zabarite horucim mliekom, nechate trosku vychladnut a plnite
MAKOVA PLNKA:
250g mleteho maku, 100g praskoveho cukru, 1 vanilkovy cukor, 1dl vriaceho mlieka
sypke suroviny zabarite horucim mliekom, nechate trosku vychladnut a plnite
Plnka ma byt vraj taka, ze sa da tvarovat sulcek, ak by bola velmi husta, rozriedte este troskou mlieka, ak by bola riedka, zahustite mak krupicou, orechy struhankou.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Dagmar A. (kukuk) ID 448 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 20.10.2010, 21:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Bageta dračí chvost



POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások: 200 g hl.muky,200 g teplej vody,štipka inst.droždia Cesto:320 g hladkej muky,100 g pšenično-ražnej alebo inej,200 g teplej vody,3 g inst.droždia,12,5 g soli,všetok kvások

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 20.10.2010, 9:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Šľahačková bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml šľahačky * 3 vajcia * 200 g kryšt. cukru * 2 H polohrubej múky * 1/2 pdp ** do svetlej bábovky pridáme 1 vanilín, do tmavej 1 lyžičku kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Program: Quick (necháme cca 15 minút premiešať), prerušíme, vytiahneme metličku. Trochu svetlého cesta som si v tomto momente odobrala, zmiešala s kakaom a vyliala naspäť, trochu premiešala. Teraz zapneme program Bake, cca 80 min.
Formu vytiahneme z pekárne, necháme vychladnúť, potom vyklopíme.
.
.
Tak nad tým rozmýšľam, že by bola vhodnejšia svetlá kôrka :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Iwka Š. (iwka151) ID 42822 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.11.2010, 8:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

MAKOVÉ LUPAČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

350ml vlažného mlieka, 140g zmäknutého masla, 2 žĺtka, 42g kvasníc-jedna kocka, 800g hladkej múky, 80g práškového cukru, 1ČL vanilkovej esencie, kôra z limetky /citrón/. Na potretie lupačiek bielko a na posypanie celý mak.

POSTUP PRÍPRAVY

Ospravedlňujem sa, že lupačky nie sú jeden ako druhý, ale čas tlačil :-)))) na chuti to však ani trošku neuberie :-))

Do pekárničky dáme mokré prísady, potom sypké prísady a dáme vypracovať cesto. Necháme vykysnúť.

Vykysnuté cesto si rozdelíme na 5 dielov.
Každý diel rozvalkáme do kruhu a rozdelíme na dieliky trojuholníkov.
Podľa toho aké veľké chceme lupačky mať, rozdelme cesto. Ja som robila na 8 dielov.
Každý trojuholník zvinieme od najširšej časti k špičke, trošku ho ohneme.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (46) posledné: 12.5.2016, 15:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 2,5 dcl mlieka, 175 g margarínu, 2 vajcia, 70 dkg hladkej múky (ja som mala len polohrubú, ale aj tak to bolo dobré), 6 dkg práškového cukru, štipka soli, 1 kocka droždia NÁPLŇ: 10 dkg masla alebo margarínu, 5 dkg práškového cukru, 1 vanílkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže som to robila prvý krát, robila som z polovičnej dávky.
Z tejto celej dávky vyjdú 2 takéto koláčiky :-)

Uvedené suroviny na cesto som nahádzala do pekárničky, ktorá mi vymiesila krásne jemnučké a vláčne cesto.
Kým sa cesto pripravuje, zmiešame všetky suroviny na maslovú plnku.
Potom hotové cesto preložíme na pomúčenú dosku, a rozdelíme na dve časti, z ktorých vyvalkáme obdlžniky.Plnkou potrieme pruh cesta uprostred. Po oboch dlhých stranách urobíme šikmé zárezy smerom do prostriedka. Jednotlivé pásiky striedavo prekladáme cez seba zo strany do stredu.
Pletenku ešte potom necháme podkysnúť cca. 30 minút.
Potrieme rozšlahaným vajcom a pečieme v rúre na 180°C cca 20 min. (závisý podla rúry, treba sledovať)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika M. (monika137) ID 55934 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 30.9.2010, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CHLEBOVÉ CELOZRNNÉ BAGETKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept je od Ivetky ID 11052 ako "Chebové slnečnicové bagetky". Ja som ho urobila inak, nakoľko som vychádzala z toho, čo som mala doma :-))) Takže: 480ml vlažnej vody, 5PL olivového oleja, 2PL octu balsamico, 3,5ČL morskej soli, 200g chlebovej ražnej múky-celozrnnej, 500g chlebovej pšeničnej celozrnnej, 2ČL cukru, 21g kvasníc. Na potretie vajíčko a na posyp slnečnicové semienka a sezamové semienka.

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky dáme tekuté ingrediencie, potom sypké ingrediencie. Do múky spravíme jamku, dáme soľ a zahrnieme.
Dáme vypracovať do pekárničky a necháme vykysnúť.
Ak nemáme pekárničku spravíme si cesto klasickým spôsobom.

Po vykysnutí rozdelíme cesto na 8 dielov vytvarujeme malé bagetky.
Na plech vystlatý papierom na pečenie poukladáme bagetky, necháme ešte trošku vykysnúť.
Potom rozľšahaným vajíčkom bagetky potrieme, narežeme a posypeme semienkami.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 20-25 minút.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 5.2.2013, 7:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu