. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 183 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

3-4 varené zemiaky v šupke, 1 kg hladkej múky, 3 lyžičky octu, 2 lyžičky soli, 1 lyžička rasce, kocka kvasníc, 6 dcl vody

POSTUP PRÍPRAVY

Postrúhané zemiaky, múku a ostatné prísady spolu dobre vymiesime. Vykysnuté cesto ešte 1-krát vymiesime a necháme znovu nakysnúť. Cesto po vykysnutí dobre vyváľame na pomúčenej doske a dáme ho do hlbokého pekáča na utierku vysypanú múkou. Opäť necháme podkysnúť. Cesto v tvare chleba preložíme na plech, potrieme slanou vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 20 minút pri najvyššej teplote. Neskôr prepneme na miernejšiu teplotu a necháme piecť asi hodinu. Rúru počas pečenia neotvárame!!!
Po upečení chlieb zabalime do utierky aby nam nestvrdol.
Chutí výborne, vyskúšajte aj vy ako chutí domáci chlebík!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Zuzana G. (belinka21) ID 14991 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.2.2009, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kukuričny chlieb


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kukurična muka biela-mleta na vodnom mlyne-taku som pozhanala:=))))))))))) voda, sol, cukor,domaca mast asi 3-4pl

POSTUP PRÍPRAVY

Pol kila muky dame do nadoby vlievame vodu,tolko aby cesto bolo akuratne ani huste ani riedky,aby sa snim dalo pracovat,posolime a pocukrujeme menej popraska.Pridame rozpustenu mast,premiesame dodame ak treba muku.Plech vymastime mastou. Pečieme na 180´ 50min tak do ružovo žlta je to suchy chlieb trošku dusi,ked sa papa lebo je muka hrubšia ako z obchodu,ale velmi chutny ma origoš kukuričnu chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.1.2009, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Biely rascový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

350 ml vody * 1 MO cukru * 1 - 2 MO soli * 500 g hladkej múky T-650 * 1 VO rasce * 1 MO ľanových a slnečnicových semienok (môžme dať a nemusíme) * 1/6 z kocky čerstvého droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Môj manžel nemá rád celozrnné chlebíky, tak som hľadala recept na klasický biely chlieb. A tento je super. Ako z pekárne. Vyskúšajte, môžno i Vám zachutí. Ak zameníte časť bielej múky (max. 200 g) za inú (napr. špaldovú, celozrnnú a pod.) máte zase chlebík iný.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 5.12.2018, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

zemiakový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

550dkg hlad.múky, 300ml vody do nej lyžičku cukru, 2 malé zemiaky, 2 lyžičky soli, hrstka rasce, 1kocka droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Voda teplejšia, dať cukor a urobiť kvások. Všetko zmiešať,vykysnúť ,premiesiť a zase nechať vykysnúť potom zase prehnietim vykysnúť trochu vyvaľkám preložím na trikrát a nechám vykysnúť .Vykysnutý dám na pekáč posypaný múkou a potriem čistou vodou. Piecť 1 hod. po vybratí potrieť slanou vodou. Elekt.rúra 200 stup./ 1.hod.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Jozefína K. (Ďoďa) ID 45910 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 5.1.2009, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

pšenično-ražný chlieb z Ety Siesta



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml mlieka, 3/4 bal. sušeného droždia, 300g T-650, 200g raznej celozrnnej múky 1 malá odmerka soli, 150ml zákvasu (acidka, jogurtu, zakysanky...) 1 PL octu, 1PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

nalejeme a nasypeme do korýtka a zapneme program SPRINT, prípadne podobný, ktorý trvá ca 2 hodiny.
tento chlebík je veľmi ľahký, trošku biely na môj vkus, napriek ražnej celozrnnej múke... ale chuťový úplne skvelý a má krásnu štruktúru:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Anna T. (babuš) ID 7831 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Celozrnný ražný chlieb, jednoduchý a chutný!



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady: -400 ml vody - 1 lyžička slnečnicového oleja - 2 lyžičky soli - 1,5 lyžičky cukru - 2 lyžičky sušeného mlieka - 240 g pšeničnej chlebovej múky (T650) - 460 g ražnej celozrnnej múky - 21 gramov čerstvého droždia alebo 2 lyžičky sušeného - kto chce, môže pridať slnečnicu, ľan, sezam...

POSTUP PRÍPRAVY

Prísady dáme do domácej pekárne v poradí: voda, olej, cukor, droždie, sušené mlieko, pšeničná chlebová múka, ražná celozrnná múka a nakoniec soľ.
Pečieme na programe pre celozrnný chlieb, 1000 gramový.
Do chleba som pridala aj slnečnicu, ľan a sezam a chlebík bol naozaj chutný! Mám ho aj na reze, len nie je príliš podarený, krájala som za horúca, lebo som naňho mala neskutočnú chuť :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Jana A. (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 26.10.2015, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb s vôňou Stredomoria



POTREBNÉ PRÍSADY

2,5 dl vody 2 lyžice olivového oleja 2 lyžičky cukru 1,5 – 2 lyžičky soli 500 g hladkej (alebo chlebovej T-650) múky 1 sáčok instatného droždia Dr. Oetker (to je asi 7g, ak chcete použiť iný typ) Prísady (pridávajú sa pri hlasovom znamení prístroja) 2 strúčiky cesnaku 5 dkg kvalitného údeného syru štipka rozmarínu lyžička kapari

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny vložím do pekárne, nastavím program pre základný chlieb, po hlasovom znamení pridám k cestu ostatné prísady a nechám pekáreň dorobiť chlieb.

Už počas pečenia sa celý byť naplnil vôňou rozmarínu a údeného syra. Tento chlieb je taký chutný, že sme ho najprv jedli len tak, bez pomazánok, či inej prílohy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Martina F. (Falkona) ID 9152 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.1.2009, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výražkový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml mlieka 5 PL oleja 1 PL citrónovej šťavy 1 PL kyslej smotany 200 g výražkovej ražnej múky – kupujem v Kauflande 200 g hladkej pšeničnej múky – Gazdinka na prípravu kysnutého cesta ¾ PL soli 1 PL medu 1 PL rasce 1 v šupke uvarený zemiak (3-4 cm) - nastrúhať 1/3 kocky čerstvého droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárne dávam najprv tekuté zložky, med, múku a ostatné. Je dobré najprv naliať olej priamo na miešací hák – cesto sa neprilepí - ja ho však po vymiesení vyberám,.Program 3
Opečenie 2

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Martina F. (Falkona) ID 9152 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.12.2008, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Írsky chlieb


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 šálky celozrnnnej múky, 2-3 PL cukru, 1 ČL sódy bikarb., 1ČL pr. do pečiva, 1/2 ČL soli, 1/2 šálky masla, 1 šálka kefíru, 1 vajce...trochu roztopeného masla na potretie, ovesné vločky alebo sezam na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z hore uvedených surovín si vypracujeme cesto. Ja vätšinou robievam bochníčky alebo bagetky, ale možte kľudne aj chlebík, ale menšie kusky pečiva u nas viac chutia :-) Takže v tomto pripade z cesta vytvarujeme okrúhle bochníčky, ktoré postláčame, aby boli ploskejšie, pretože sa počas pečenia dosť zdvyhnú a napuchnú. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba. Cez celý bochníček urobíme ostrým nožom "X" a potrieme roztopeným maslom zmiešaným s trochou kefiru. Nachoniec bochníčky posypeme ovesnými vločkami alebo sezamom, prípadne semienkami. Pečieme pri teplote 160C približne 25 min, do hneda..Ak by ste piekli chlebík, tak ten sa potom pečie dlhšie, aby sa dobre prepiekol..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Jana P. (Jana164) ID 50613 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 5.5.2012, 9:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Focaccia farcita - plnený taliansky chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Na kvások: 75 ml teplej vody, 15 g čerstvého droždia /alebo 2 lyžičky sušených kvasníc/, 1 mokka lyžička cukru, štipka soli***Na cesto: 500 g hladkej múky ***T650***, 1 a 1/2 lyžičky soli, 300 ml teplej vody, 3 polievkové lyžice olivového oleja***Na náplň: 200 g mozzarelly, 200 g gorgonzoly, hrsť lístkov bazalky

POSTUP PRÍPRAVY

Dlho som odolávala tomuto receptu, dnes som ho ale vyskúšala a môžem povedať, že je to neuveriteľne voňavý a lahodný plnený chlebík. V tradičnej talianskej kuchyni sa ako náplň používajú napr.: kokteilové rajčinky, mozzarella a lístky rukoly, grilovaná zelenina, olivy, kapary.... Ale kľudne si upravte obsah podľa vlastných chutí. Príprava cesta vhodná aj v pekárničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 108 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (130) posledné: 20.8.2014, 19:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 183 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu