. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

SIRUP Z ČIERNYCH RIBEZLI



POTREBNÉ PRÍSADY

3 LITRE VODY,1/2 LITRA ČIERNYCH RIBEZLI,200 LISTOV Z RIBEZLI,3 KG KRYŠTALOVEHO CUKRU,75G KYSELINY CITRONOVEJ 1/2 BALIKA KYSELINY SORBOVEJ

POSTUP PRÍPRAVY

LISTY A RIBEZLE SI DAME VARIT DO 3 LITOV VODY.VARIME 1/2 HODINY.PO UVARENI TO SCEDIME PRIDAME CUKOR,KYSELINU CITRONOVU.CHVILU TO VARIME STAČI TAK ABY TO CHYTILO BOD VARU.PRIDAME KYSELINU SORBOVU DOBRE PREMIEŠAME,ABY SA SPUSTIL CUKOR A EŠTE HORUCE DAME DO SKLENENYCH FLIAŠ.CELKOVE MNOŽSTVO SIRUPU JE CCA4,5LITRA.TENTO SIRUP MA U MOJICH DETI VELKY USPECH ROBIM AJ INE DRUHY ,ALE TENTO NESMIE CHYBAT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

lubica a. (lenka28338) ID 44574 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.7.2008, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

JABLKOVA NUTELA



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg jablk,
4-5 dl vody,
500 g krystaloveho cukru,
1 vanilinovy cukor,
100g kakaa,
1/2 cokolady na varenie,

POSTUP PRÍPRAVY

Jablka umyjeme,osupeme,povykrajujeme jadernik,mozme pokrajat na mensie kusky a dame dusit do vody,nie na prudkom ohni.Potom pridame ostatne suroviny a este chvilku povarime.Ked nam zmes vychladne,rozmixujeme,naplnime do flias a este 15 minut sterilizujeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Hedviga Z. (HEDA) ID 641 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 31.10.2009, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavarane uhorky - na sladkokyslo



POTREBNÉ PRÍSADY

uhorky, ocot. kryštalovy cukor, DEKO, feferon, kopor

POSTUP PRÍPRAVY

Na spodok 7dcl pohára dáme trošku čerstvého kôpru, feferónky. Potom ukladáme uhorky, čo najhustejšie ako sa dá, aspoň do dvoch radov. \r\nKeď už máme naplnený pohár na vrch dáme 1ČL DEKO, 4PL kryšt.cukru, necelý 1dcl octu.. \r\nAk máme uhorky na husto naukladané do pohára, ťažšie nám bude ten cukor s octom stekať, ale postupne sa to spraví, a potom do pohára dolejeme studenu vodu tak, aby boli uhorky zakryté.\r\n\r\nJa ich dunstujem tak, že dám do obyčajného hrnca na spodok dna nejakú starú handru alebo vechtík, dám poháre, zalejem vodou skoro až po vrch, prikryjem pokrievkou a necham variť do bodu varu (100C) - keď vrie nechám asi 3-4 min..potom vypnem zlejem vodu a necham v prikrytom hrnci kým nevychladnú...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Gabriela G. (gabigaz) ID 152897 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.7.2015, 16:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Pikantný brusnicový kompót z ríbezlí



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg ríbezlí, 700g cukru, 1/8 litra rumu, 1-2 kusy klinčekov, citrónová šťava, mletá škorica

POSTUP PRÍPRAVY

1. Očistené ríbezle vložíme do hlbšieho pekáča.
2. Posypeme roztlčenými klinčekmi, škoricou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
3. Posypeme cukrom a necháme v stredne vyhriatej rúre rozdusiť.
4. Keď sú rozvarené vyberieme a premiešame s rumom.
5. Horúce plníme do malých pohárov a ihneď uzatvoríme.
6. Uložíme vrchom dole.

Takto upravené ríbezle majú v kuchyni všestranné využite. Neodmysliteľne patria k sviečkovekj omáčke a k zverine. Vynakajúcu chuť sviečkovej dodáme rozvarením jednej lyžice brusníc v nej .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 8.7.2011, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Sušené paradajky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg väčších rajčín, olivový olej, obyčajný olej, 1ČL soli, štipka práš. cukru, timián alebo iná zmes korenia, 1 pollitrový, alebo 2 štvrťlitrové poháre

POSTUP PRÍPRAVY

Rajčiny umyjeme, rozdelíme na štvrťky a vydlabeme jadierka (môžeme z nich neskôr uvariť polievku). Poukladáme ny vymastený plech a posypeme zmesou soli a cukru. Pokvapkáme olivovým olejom. Dáme do rúry a pri pootvorených dvierkach sušíme 3,5 - 4 hod. Ešte teplá rajčiny poukladáme do pohárov, zasypeme korením, zalejeme obyčajným olejom a zatvoríme. Odložíme až do zimy. Sú parádne (o:

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lenka D. (laugaricio) ID 11298 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.8.2011, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kápia v oleji



POTREBNÉ PRÍSADY

Nálev na 10kg kápie, alebo aj zelenej papriky pripravíme z 3l vody, 1 sáčok deko, 1kg cukor, 3dl olej, 1/2l octu.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady na nálev uvaríme. Očistíme kápiu, alebo zelenú papriku, naložíme o umytých a vysušených pohárov, zalejeme nálevom (kľudne môže byť aj teplý). Okraje pohárov poutierame a uzatvoríme. Sterilizujeme 15 minút 7dl poháre a 10 minút 3dl poháre. Možno sa to zdá niekomu veľa, ale paprika sa v tomto recepte dáva do pohárov surová , tak preto je čas sterilizácie dlhší. Ak nálev zvýši, kludne si ho odložte do plastovej flaše a použite neskôr. Ja som zavárala kápiu na 3x :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Jana B. (janka116) ID 61282 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.9.2011, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Lečovo fazuľový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg cibule, 1kg papriky, 2dl oleja, 1,5kg rajčín, 15-20dkg cukru, 1dl octu, 1kg suchej fazule, 1 deko, trošku soli

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvaríme fazuľu, odložíme bokom. Nakrájanú cibuľu a papriku podusíme na oleji, pridáme nakrájané rajčiny (kto chce, môže ich popredu spariť a ošúpať, ale netreba) a ocot, cukor. Podusíme a pridáme uvarenú fazuľu, trochu osolíme a zasypeme preosiatym dekom (guľočky korenia z neho vyhodíme). Plníme do pohárov a sterilizujeme. Šalát je výborný s opečenou klobáskou ako rýchla večera, no dá sa jesť i sám na studeno. Ak pri varení nepridáme fazuľu, vznikne nám chutnejšie lečo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Renáta C. (gucz) ID 51988 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Paprika v oleji - nálev



POTREBNÉ PRÍSADY

2 l vody, 2 dcl oleja, 2 dcl cukru, 2 dcl octu, 1 balíček deka - uvaríme

POSTUP PRÍPRAVY

Do uvareného nálevu vložíme očistenú papriku (najlepšie kápiu, ale dá sa použiť aj obyčajná červená paprika). Papriku uvaríme, vytiahneme a naložíme do pohárov. Nálev ešte raz necháme prevrieť a ponalievame na papriku. Sterilizujeme pri 90 stupňoch asi 5 - 7 minút. Kto nechce mať v náleve guľôčky z deka, môže ho precediť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Renáta C. (gucz) ID 51988 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.9.2009, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

sušené paradajky



POTREBNÉ PRÍSADY

olivový olej, soľ, cukor práškový, bylinky (čerstvé, al.sušené)-tymián, bazalka, šalvia, oregáno...

POSTUP PRÍPRAVY

môj postup prípravy je podobný jednému už tu zo spomínaných receptov.
Paradajky rozkrojím na 1/2, dužinu vydlabem. ( zamrazím ju do menších mikroténových sáčkov a neskôr použijem do polievok). Paradajky poukladám reznou časťou navrch na plech, na ktorom je papier na pečenie, ten potriem jemne olejom, paradajky slabo posypem práškovým cukrom a soľou, máličko pokvapkám olivovým olejom a dám do vyhriatej rúry. Podľa receptu, ktorý som dostala, som ich sušila v otvorenej rúre pri teplote 70 stupňov cca 5 hodín, ale bolo to zdĺhavé, takže pri ďalšom sušení som si teplotu prispôsobila na 120 stupňov, zavrela dvierka a spustila ventilátor. Bolo to náročnejšie v tom, prehadzovať častejšie plech o 180 stupňov, keďže vzadu v rúre bolo sušenie rýchlejšie, ale usušené boli ani nie za 2 hodiny.
Do čistých pohárov som natlačila tieto paradajky a až na záver som pridala bylinky, tymiánu len na špičku noža, ostatné podľa vlastného úsudku. Až nakoniec som to zaliala olivovým olejom, zavrela fľaše a využila ešte teplú rúru, kde som tieto uzavreté fľaše akoby ešte sterilizovala. Nechala som ich tam do vychladnutia, keď som ich vybrala obrátila som ich vrchom dole, aby sa bylinky premiešali s olejom a uskladnila v pivnici.
Jeden pohár sme už otvorili, cca po 3 týždňoch a sú naozaj výborné, chutili aj mojim kolegom v práci.
Ale nabudúce ich asi trošku viac ešte posypem práškovým cukrom, ale len fakt trošku. A je pravda, že je to asi len pre trpezlivé povahy, pretože z dvoch plechov urobíte takto asi len tri malé , teda cca 200ml poháre. Ale myslím si, že to stojí za to.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Jana B. (janaga65) ID 111651 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.9.2009, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nakladaný čerstvý syr v čili paprikách



POTREBNÉ PRÍSADY

čerstvý syr, papriky tzv. piperony, olej ja som skúsila aj obyč. aj olivový, provensáske korenie a korenie 4 farieb.

POSTUP PRÍPRAVY

pri obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Tatiana P. (Beverli Hills) ID 21161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 28.7.2010, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu