končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Lečo bez vareniaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY paprika, paradajky, soľ POSTUP PRÍPRAVY Recept jeana Š. (ivusik) ID 886, ale ocaril ma jednoduchostou. Ja som dala 5kg paradajok a 5kg papriky, lebo mam rada, ked je viac paradajok. Najlepšie večer obidve suroviny nakrájať, osoliť, riadne premiešať a nechať 12 hodín odpočívať. Keď si papriky s rajčinami oddýchnu natlačíme ich do zaváraninových pohárov, navrch kvapneme 1čl oleja , zatvoríme a dáme sterilizovať/ ja sterilizujem v rure, poukladam na hlboky pekac, dolejem vodu do pekaca a pri 150 st. asi pol hodinku, z toho 15.min. to bublalo/. Po vybratí otočiť hore dnom. Toto lečo po otvorení chutí ako keby bolo práve pripravené z čerstvej zeleniny. Pani Ivke dakujem.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Daniela U. (danilienka) ID 57919 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 20.8.2012, 8:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Nakladane huby a karfiol :-)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ... POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina L. (tinka1510) ID 25983 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Tekvicova marmelada alebo detska vyzivaPOTREBNÉ PRÍSADY 1,2 kg tekvica, 300 zelirovaci cukor,200 g krystal.cukor, 2 citrony, 1/2 l jablkova alebo pomarancova stava Tekvicu si nastruhame pridame stavu a varime 15 minut.Potom ponornym mixerom vymixujem na kasicku. Pridame cukor ,stavu z dvoch citronov a citronovu koru.varime, varime.... Povodne to mala byt marmelada, ale som mala doma malo zelir.cukru,tak som z toho urobila tekvicovu detsku vyzivu a paviem vam...... chuti znamenite. Takze je na vas, ako sa rozhodnete marmelada ci detska vyziva????? Z tohto mnozstva vysli styri 3 dcl pohare. POSTUP PRÍPRAVY xxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 5.9.2010, 13:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
papriková pomazánkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg kapie, 750g cibule, 5 feferóniek (nemusia byť), 2 dcl oleja, 1 dcl octu, 100 g cukru, 30 g soli do vajíčka na čaj dávam korenie: 5 zrniečok nové korenie, 5 zrniečok čierne korenie, 5 klinčekov, 3 bobkové listy POSTUP PRÍPRAVY papriku, cibuľu a feferóny očistíme. 500g cibule, papriku a feferóny zomelieme, 250g cibule pokrájame nadrobno a dáme na olej opražiť do sklovita. potom pridáme pomletú zmes. pridáme ocot, cukor, soľ, koreniny a necháme na miernom ohni variť. občas premiešame. na konci rozmixujeme ponorným mixérom a dávame do fliaš. sterilizujeme cca 20 min. tento recept mi dala kamarátka a je veľmi chutný. našla som tu paprikové pomazánky, ale každý recept je iný. pomazánku dávam na chlieb alebo topinky alebo aj k párkam namiesto horčice. dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Magdaléna V. (MegieV) ID 27578 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zázvorovo kardamónovo hruškový džemPOTREBNÉ PRÍSADY na 1 flasticku: cca 4 salky nakrajanych osupanych hrusiek(cca 1 kg hrusiek) * 1 salka cukru * 1 CL kardamonu * 1CL cerstveho zazvoru * 2 CL citronovej stavy * 1/4 CL soli POSTUP PRÍPRAVY Výborný aromatický džemík....robila som len tak na skúšku,ale tak sa ujal,že budem musieť robiť "repete":))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 3.10.2010, 15:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Džem z tekvice alebo cukietPOTREBNÉ PRÍSADY 5kg tekvíc, 1 kg cukru, 4 galaretky - pomarančové alebo citrónové, 5 ČL citrodeka, 1 aróma - pomaranč alebo citrón, kôra z 2 pomarančov alebo citrónov POSTUP PRÍPRAVY Polovicu tekvice porežeme na kocky, druhú polovicu postrúhame na hrubšom strúhadle. všetko spolu varíme do zhustnutia, potom pridáme cukor, galaretky, citrodeko arómu a varíme cca 30 minút. nakladáme do fliaš. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alžbeta D. (darma72) ID 148846 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 30.8.2011, 13:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Pečený slivkový lekvár s rumomPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1kg sliviek potrebujeme 250-300 g krystaloveho cukru a asi 1-1,5dl rumu. POSTUP PRÍPRAVY 2-3 kg sliviek priecne rozkrojime a povyberame kostky. Dame na hlboky plech a zasypeme cukrom. Pri teplote asi 170stupnov pecieme,kym sa nevypari stava. Obcas treba ruru otvorit, aby vysla para a lekvar premiesat. Lekvar sa pecie tak 3 hodinky, zalezi od rury a od sliviek. Upeceny je husty a stava vyparena. Premiesame ho , aby sa poriadne spojil a slivky trochu popucime (kto nema rad kusky ovocia, moze premixovat ponornym mixerom). Hotovy zalejeme rumom, premiesame a horuci lekvar plnime do flias, ktore otocime vieckom dole, zabalime do deky a nechame v nej vychladnut. PS: lekvar robila mamka Marta :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 25.1.2012, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Marhuľkový džemPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY klasika - marhule, cukor++++ ja dávam na 1 kg marhúľ-dobre zrelých až prezretých 400 - 500 g cukru+++ výborný je aj s gelfixom 2 : 1 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ náš najobľúbenejší, jeho pikantná chuť sa veľmi hodí do zákuskov +++++++++++++++++++++++++++ NESTERILIZUJEM POSTUP PRÍPRAVY ++++++++++++++++++ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 4.9.2010, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Suprový šalát ČALAMÁDAPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 0,5 L octu, 80 dkg kryštálového cukru, 3 PL soli, 2 dcl oleja, 1 KL čierneho mletého korenia, 1 KL BORKÉNU 1,5 kg papriky, 1,5 kg cibule, 1 kg zelených rajčín (môžu byť aj také oranžové ako mám ja), 2 kg nakladačiek (také väčšie uhorky, alebo môžete dať aj šalátové, ale vyberte zrnká). POSTUP PRÍPRAVY Všetko poriadne poumývať a nakrájať na cca 5 mm pásiky. dať variť a keď to začne bublotať odstopovať 2 min (nie viac). Vypnúť a horúce do čistých a suchých pohárov nie až po vrch a doliať šťavou. Zavrieť otočiť dať na suché a teplé miesto do deky. Kto má rád štiplavé môže si pridať čili papričky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Klára Ď. (kukokajka) ID 18977 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 27.8.2013, 23:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Lečo ako čerstvéPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY paprika, pradajky - menšie množstvo ako paprika, soľ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Papriku nakrájam na pásiky, mierne osolím, nechám cez noc odstáť. Osolením paprika zmenší svoj objem, viac sa jej vojde do fliaš a pri sterilizácii zmes neklesne dole. Na druhý deň pridám zblanšírované a olúpané paradajky, pokrájané na kúsky. Premiešam, dám do fliaš, zalejem šťavou, ktorú pustila zelenina a zaviečkujem. Sterilizujem krátko, len kým sa prichytia viečka. Nedávam ani cibuľu, ani olej. To až pri príprave, pred konzumáciou. Toto lečo chutí fakt ako čerstvé. Vôbec sa nekazí. ++++++++++++++ ALE : " Koľko ľudí, toľko chutí." takže nie každému vyhovuje tento rýchly spôsob jeho prípravy. POSTUP PRÍPRAVY +++++++ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 15.5.2013, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,43 ďalšie >> |