Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Alžbeta D. (darma72) ID 148846 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Džem z tekvice alebo cukiet
[ recept č. 31125 zo dňa 2.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
5kg tekvíc, 1 kg cukru, 4 galaretky - pomarančové alebo citrónové, 5 ČL citrodeka, 1 aróma - pomaranč alebo citrón, kôra z 2 pomarančov alebo citrónov
POSTUP PRÍPRAVY
Polovicu tekvice porežeme na kocky, druhú polovicu postrúhame na hrubšom strúhadle. všetko spolu varíme do zhustnutia, potom pridáme cukor, galaretky, citrodeko arómu a varíme cca 30 minút. nakladáme do fliaš. |
Lena G. (lena.gar) ID 80777 (30.8.2011, 13:32) |
podla toho co som nasla na internete je galaretka urcity druh zelatiny, co dlhsie tuhne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anka P. (anika3) ID 122158 (28.7.2011, 16:56) |
prosim co je to galaretka? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Milada K. (milad) ID 54061 (2.9.2010, 18:17) |
Ako dlho to vydrží- dosť ma mätie tá galaretka, či to nebude plesnivieť? Nakoniec asi ani nie, veď v želírovacích prísadách je tiež želatína....to tak písomne uvažujem. Tento receptík ma zaujal, asi skúsim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alžbeta D. (darma72) ID 148846, mimibazar.sk/darma72 (4.9.2010, 14:59) |
ja som ho robila tento rok prvý krát. Z tejto dávky som mala 12 3 dcl fliaš . A tie u nás vydržali možno 1 mesiac. Recept mi dala kolegyňa a ona tvrdí, že to majú na celú zimu. Ale asi nemá takých papáčov.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |