končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 140 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14 |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia v jablkovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 3 kuracie prsia, 3 jablká, 1 cibuľa, olej, 4 lyžičky kari, 250 ml smotany na varenie, 3 lyžičky kyslej smotany, soľ, mčk, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia pokrájame na menšie časti* Osolíme, okoreníme a pridáme kari a vegetu*Necháme chvíľu postáť cca 10 min.*Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme na oleji*Pridáme mäso a opekáme do mäkka*Mäsko vybereme*Do výpeku dáme na hrubo nastrúhané jablka, pridáme cca 1dcl vody a necháme dusiť 10-15 min.*Odstavíme z ohňa, k jablkám pomaly pridáme najprv smotanu na varenie potom kyslú smotanu a rozmixujeme*Omáčku znovu prehrejeme, pridáme mäsko a za stáleho miešania necháme krátko prejsť varom*Podávame s ryžou alebo hnedľou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 28.8.2016, 17:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marhuľový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 300 g polohrubej múky, 150 g mäkkého tvarohu, 1 vajce, 6 lyžíc oleja, 30 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžička kypriaceho prášku, šťipka soli Náplň: 250 g mäkkého tvarohu, 10- 15 ks marhuľ, 100 g práškového cukru, 0,7 dl mlieka, 1 vajce, 1 vanilkový puding, 2 lyžice bieleho jogurtu Na posypanie cca 100 g orechov POSTUP PRÍPRAVY Vajce vyšľaháme s oboma cukrami, pomaly prilievame olej a pridáme tvaroh*Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou a pridáme do tvarohovej hmoty*Cesto rozvaľkáme na plát a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie*Spravíme vyššie okraje*Na náplň vyšľaháme tvaroh s vajcom a cukrom. Pridáme biely jogurt a v mlieku rozmiešaný pudinkový prášok*Zmes natrieme na cesto*Na to poukladáme marhule rozkrájané na štvrťky a posypeme posekanými orechami*Pečieme na 180 stupňov cca 40 - 45 min. *Upečený koláč necháme vyhladnúť a pokrájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 18.3.2015, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Makovec s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 2 poháre polohrubej múky, 1 pokár mletého maku, 1 pohár bobuľového ovocia, 3/4 pohára mlieka, 3/4 pohára krupicového cukru, 1/2 pohára oleja, 2 vajcia, 1 prášok do pečiva, na jemno nastrúhaná kôra z 1/2 citróna, šťipka mletej škorice Zdobenie: 1 pohár bobuľového ovocia, 1/2 pohára bileho jogurtu alebo kyslej smotany, 3 - 4 lyžice cukru POSTUP PRÍPRAVY V mise zmiešame múku, mak, prášok do pečiva, a škoricu* V ďalšej mise vyšľaháme vajcia s cukrom a citrónovou kôrou do peny, zašľaháme do nej olej a mlieko*Potom pridáme múčnu zmes a dobre premiešame*Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie*Povrch posypeme ovocím a pečieme v rúre na vyhriatej na 170 stupňov cca 45 min.*Na omáčku rozmačkáme ovocie, premiešame ho s cukrom a zmes pomaly za stáleho miešania zahrejeme a krátko povaríme, až sa cukor rozpustí*Omáčku necháme vychladnúť*Vychladnutý koláč pokrájame, ozdobíme omáčkou a kopčekom jogurtu, alebo kyslej smotany. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.8.2010, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zemiakovo-mrkvové plackyPOTREBNÉ PRÍSADY 6 väčších zemiakov, 4 menšie mrkvy, 1 cibuľa, soľ, mčk, 1 vajce, 2 lyžice múky, olivový olej, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky ošúpeme. Polovičku postrúhame na jemnom strúhadle a polovičku na strane (ako na halušky). *Odstránime prebytočnú vodu.*Mrkvu očistéme a postrúhame na jemnom strúhadle.*Cibuľu pokrájeme na jemno.*Všetko spolu zmiešame a necháme postáť cca 5 min.*Pridáme vajce a podľa potreby 2 lyžice (prípadne viac) múky.* Osolíme, okoreníme a pridáme vegetu.*Na olivovom oleji opekáme do zlatista z oboch strán.*Po vybratí odstránime prebytočný tuk.*Podávame s bielym jogurtom a zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapečené paradajkyPOTREBNÉ PRÍSADY 5 väčších paradajok, 300 g balkanskeho syra, 4 vajíčka, 1 cibuľa, oregano, bazalka, mčk, maslo POSTUP PRÍPRAVY 1. Kožu paradajok tesne pod povrchom nakrojíme do kríža, zalejeme na chvíľu vriacou vodou a potom ošúpeme kožu. \\r\\n2. Jenskú misu vymažeme maslom. Paradajky si nakrájame na plátky, rovnako cibuľu a syr si hrubo nastrúhame, prípadne rozdrobíme v rukách. \\r\\n3. Na dno misy dáme plátky paradajok, posypeme bazalkou. Pokračujeme vrstvou syra a naň poukladáme vrstvu cibule. Potom opäť nasleduje vrstva paradajok, ktorú posypeme oreganom, vrstva syra a zakončíme vrstvou paradajok. Trochu okoreníme mčk. Navrh dáme kúsky masla a dáme zapiecť do vyhriatej rúry cca na 150 stupňom pokým sa neuvoľní šťava cca na 15 min. \\r\\n4. Po vybratí zalejeme rozšľahanými vajíčkami, do ktorých prídáme mčk a vegetu. \\r\\n5. Zapekáme pokým nám vajíčka nestuhnú. \\r\\nPodávame s pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (8) posledné: 11.7.2011, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuriatko podľa Jamieho OlivieraPOTREBNÉ PRÍSADY kuriatko, 1 paličku cesnaku, 100 g anglickej slaninky, 6 bobkových listov, 1 celý citrón, 2 hrste rozmarínu (ja som dala 2 lyžičky sušeného), 100 ml bieleho vína, 100 ml slepačieho vývaru, maslo, mčk, soľ POSTUP PRÍPRAVY 1. Pekáč si vymažeme maslo, naň si poukladáme slaninku a na ňu kuriatko, ktoré sme posolili, okorenili mčk a rozmarínom. Kuriatko potrieme kúskom masla. 2. Cesnak očistíme a posypeme ním kuriatko. 3. Pridáme bobkové listy. 4. Citrón rozkrojíme na štvrťky a pridáme k ostatným surovinám v pekáči. 5. Podlejeme vínom a slepačím vývarom. Počas pečenia je možné pridávať vodu, ja som opätovne použila slepačí vývar. 6. Pekáč prikryjeme a dáme piecť na 150 - 160 stupňov do mäkka (mäsko sa musí pekne oddeľovať od kostí. Ja som piekla cca 1,5 hod., pričom posledných 10 min. som už len dopekala len z vrchu, aby sa mäsko zafarbilo. Ako prílohu Jamie uvádza zemiačiky. My sme mali ryžu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (7) posledné: 9.10.2010, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové na cibuľkePOTREBNÉ PRÍSADY Bravčové mäso - stehno - množstvo podľa počtu stravníkov, 1 veľkú cibuľu, mčk, soľ, 2 stručiky cesnaku, mletá červená paprika POSTUP PRÍPRAVY 1. Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. 2. Z prudka opečieme na oleji (krátko - len aby sa mäso zatiahlo) a vyberieme na tanier. 3. Vo výpeku opražíme cibuľu. Neskôr pridáme opečené mäso, podlejeme vodou, pridáme červenú papriku a na prúžky pokrájaný cesnak. 4. Dusíme do mäkka. Ako prílohu podávame ryžu. My sme k tomu dnes mali mrkvovo-jablkový šalatík (postrúhaná mrkva, postrúhané jablčko - nálev: citrónová šťava, voda, cukor). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 26.10.2010, 16:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ribezľový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 125 g masla, 70 g práškového cukru, 1 vajce, 200 g múky, štipka soli Náplň: 500 g tvarohu, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g ríbezlí POSTUP PRÍPRAVY Ako základ receptu, som použila recept z www.pecenijeradost.cz, pričom som si ho následne upravila. 1. Najskôr pripravíme náplň. V mise zmiešame tvaroh s vajciami, cukrom a s vanilkovým cukrom. 2. Spracujeme suroviny na cesto: vymiešame zmäknuté maslo s cukrom, pridáme vajce a múku so štipkou soli a všetko dôkladne premiesime. 3. Tortovú formu vymažeme maslom a pomúčenymi prstami do nej vložíme cesto. Urobíme okraj vysoký asi 5 cm. Na cesto rovnomerne roztrieme tvarohovú náplň a do tvarohovej náplne povtláčame ribezle. 4. Koláč pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov asi 1 hodinu. 5. Po upečení necháme koláč 10 min vychladnúť, vyberieme ho z formy a necháme ho vychladnúť úplne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 19.7.2013, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mäsové gule podľa JamiehoPOTREBNÉ PRÍSADY Másové gule:\\\\r\\\\n500g mletého mäsa, koriander, 1 sušenú chillii papričku, 1 lyžicu oregána, čerstvý rozmarín, mčk, soľ, dve hrste strúhanky, 1 vajíčko\\\\r\\\\nOmáčka: olivový olej, strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 plechovky lúpaných paradajok, čerstvé lístky bazalky, soľ, mčk, 2 mozzarella, parmezán\\\\r\\\\nPríloha: špagety POSTUP PRÍPRAVY Suroviny sú podľa Jamieho. Ja som si ich prispôsobila tomu čo som mala doma a tomu čo som vedela v ten deň zohnať v obchode. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\n1. Koriander osmahneme na suchej panvici spolu s nakrájanou čilli papričkou(je možné vynechať) cca 5 min. a následne roztlačíme v mažiari. \\\\r\\\\n2. Korenie pridáme k mletému mäso, ďalej pridáme oregáno, mčk, soľ a najemno nasekaný rozmarín (ja som čerstvý rozmarín nezohnala - preto som nahradila provensálskym korením). \\\\r\\\\n3. Pridáme 2 hrste strúhanky. Ja ako celiatik som pridala 2 hrste pohánky. Nasleduje vajíčko a necháme v chlade odležať cca 0,5 hod. \\\\r\\\\n4. Zo zmesy vytvarujeme guličky. Ja som ich spravila viac placaté, tvarom naše fašírky, a upečieme na horúcom oleji. Stačí krátko, potrebujeme, aby len chytili farbu a "kôru". \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nOmáčka:\\\\r\\\\n1. Na olivovom oleji opečieme na plátky pokrájaný cesnak. Jamie uvádza 1 strúčik, ja som dala 2. Po krátučnej chvíli pridáme na drobno pokrájanú cibuľu. Po opečení cibuľky prídáme rajčiakové konzervy a dusíme cca 10-15 min. \\\\r\\\\n2. Pridáme čerstvú bazalku, soľ, mčk. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nĎalej:\\\\r\\\\nDo jenskej misy najeme omáčku, na ňu rozložíme masové gule. Na každú mäsovú gulu dáme plátok mozzarely a nakoniec na celý obsah misy nastrúhame parmezán (ja som použila cca 100 g eidamu). \\\\r\\\\nDáme do trubu na asi 2 min pri teplote 220 stupňov celzia. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nPodávame so špagetami, my sme jedlo servírovali s kukuričnámi cestovinami (hodia sa cestoviny ako špagety ... čiže nie kolienka, penne a pod. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.7.2010, 11:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marhuľová tortičkaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 vajcia, 140 g hladkej múky, 3 lyžice vriacej vody, 120 g práškového cukru, 2 lyžice masla, citrónová kôra z jedného menšieho citróna \\r\\nKrém: 1 vanilkový puding, 3 lyžice kryštálového cukru, 400 ml mlieka\\r\\nOvocie: kompótové marhule, odskúšané máme aj jahody, rovnako dobré\\r\\nPoleva: 3 balíčky tortového želé, sirup z kompótu POSTUP PRÍPRAVY 1. Formu vymažeme a vysypeme múkou/strúhankou - buď alebo.\\r\\n2. Ovocie nakrájame na malé kusky. Sirup z kompótu si odložíme. Kľudne je možné v tomto období použiť aj čerstvé ovocie. \\r\\n3. Žltka vyšlaháme s polovicou cukru (bielka si odložíme), pridáme vriacu vodu a šľaháme do zhustnutia.Po ušľahaní vmiešané tekuté maslo. \\r\\n4. V druhej mise vyšľaháme tuhý sneh z bielok, postupne zašľaháme druhú polovicu cukru. \\r\\n5. Sneh veľmi opatrne vmiešame do žltkovej zmesy. Nakoniec opatrne pridáme citrónovú kôru,múku, až vznikne piškótové cesto. \\r\\n6. Cesto vlejeme do formy a pečieme pri 175stupňov celzia cca 15 - 20 min. Záleží od toho akú máte trúbu. \\r\\n7. Upečený korpus trošku vydlabeme a naplníme pudinkom, ktorý si uvaríme z mlieka, cukru a pudingu. \\r\\n8. Na puding navrstvíme ovocie. \\r\\n9. Pripravíme si želatínu podľa návodu. Použijeme sirup z kompótu. \\r\\n10. Necháme v chladničke stuhnúť. \\r\\n\\r\\nPoznámka: je dobré, upečený korpus pred plnením dať späť do formy, resp. si môcť: papier na pečenie 2 krát preložíme, tesne otočíme okolo korpusu, konce papiera (ten druhý koniec musí ešte býť obtočený aj cez prvý) pripevníme (jeden o druhý). My s mužom sme na to použli klasickú kancelársku zošívačku. \\r\\n\\r\\nP.S. Chcela som pridať viac fotiek, ale priznám sa, že som neprišla na to ako. Moja technická polovička je ešte v robote, snáď nabudúce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.7.2010, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 140 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14 |