. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.6.2010
Naposledy: 11.6.2016 19:24
Aktualizácia: 23.1.2012 9:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 6
RODINNÉ FOTOGRAFIE 8
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 140
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 140 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia v jablkovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

3 kuracie prsia, 3 jablká, 1 cibuľa, olej, 4 lyžičky kari, 250 ml smotany na varenie, 3 lyžičky kyslej smotany, soľ, mčk, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia pokrájame na menšie časti* Osolíme, okoreníme a pridáme kari a vegetu*Necháme chvíľu postáť cca 10 min.*Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme na oleji*Pridáme mäso a opekáme do mäkka*Mäsko vybereme*Do výpeku dáme na hrubo nastrúhané jablka, pridáme cca 1dcl vody a necháme dusiť 10-15 min.*Odstavíme z ohňa, k jablkám pomaly pridáme najprv smotanu na varenie potom kyslú smotanu a rozmixujeme*Omáčku znovu prehrejeme, pridáme mäsko a za stáleho miešania necháme krátko prejsť varom*Podávame s ryžou alebo hnedľou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 28.8.2016, 17:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Marhuľový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 300 g polohrubej múky, 150 g mäkkého tvarohu, 1 vajce, 6 lyžíc oleja, 30 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžička kypriaceho prášku, šťipka soli Náplň: 250 g mäkkého tvarohu, 10- 15 ks marhuľ, 100 g práškového cukru, 0,7 dl mlieka, 1 vajce, 1 vanilkový puding, 2 lyžice bieleho jogurtu Na posypanie cca 100 g orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Vajce vyšľaháme s oboma cukrami, pomaly prilievame olej a pridáme tvaroh*Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou a pridáme do tvarohovej hmoty*Cesto rozvaľkáme na plát a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie*Spravíme vyššie okraje*Na náplň vyšľaháme tvaroh s vajcom a cukrom. Pridáme biely jogurt a v mlieku rozmiešaný pudinkový prášok*Zmes natrieme na cesto*Na to poukladáme marhule rozkrájané na štvrťky a posypeme posekanými orechami*Pečieme na 180 stupňov cca 40 - 45 min. *Upečený koláč necháme vyhladnúť a pokrájame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 18.3.2015, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Makovec s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

2 poháre polohrubej múky, 1 pokár mletého maku, 1 pohár bobuľového ovocia, 3/4 pohára mlieka, 3/4 pohára krupicového cukru, 1/2 pohára oleja, 2 vajcia, 1 prášok do pečiva, na jemno nastrúhaná kôra z 1/2 citróna, šťipka mletej škorice Zdobenie: 1 pohár bobuľového ovocia, 1/2 pohára bileho jogurtu alebo kyslej smotany, 3 - 4 lyžice cukru

POSTUP PRÍPRAVY

V mise zmiešame múku, mak, prášok do pečiva, a škoricu* V ďalšej mise vyšľaháme vajcia s cukrom a citrónovou kôrou do peny, zašľaháme do nej olej a mlieko*Potom pridáme múčnu zmes a dobre premiešame*Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie*Povrch posypeme ovocím a pečieme v rúre na vyhriatej na 170 stupňov cca 45 min.*Na omáčku rozmačkáme ovocie, premiešame ho s cukrom a zmes pomaly za stáleho miešania zahrejeme a krátko povaríme, až sa cukor rozpustí*Omáčku necháme vychladnúť*Vychladnutý koláč pokrájame, ozdobíme omáčkou a kopčekom jogurtu, alebo kyslej smotany.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.8.2010, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zemiakovo-mrkvové placky



POTREBNÉ PRÍSADY

6 väčších zemiakov, 4 menšie mrkvy, 1 cibuľa, soľ, mčk, 1 vajce, 2 lyžice múky, olivový olej, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ošúpeme. Polovičku postrúhame na jemnom strúhadle a polovičku na strane (ako na halušky). *Odstránime prebytočnú vodu.*Mrkvu očistéme a postrúhame na jemnom strúhadle.*Cibuľu pokrájeme na jemno.*Všetko spolu zmiešame a necháme postáť cca 5 min.*Pridáme vajce a podľa potreby 2 lyžice (prípadne viac) múky.* Osolíme, okoreníme a pridáme vegetu.*Na olivovom oleji opekáme do zlatista z oboch strán.*Po vybratí odstránime prebytočný tuk.*Podávame s bielym jogurtom a zeleninovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapečené paradajky



POTREBNÉ PRÍSADY

5 väčších paradajok, 300 g balkanskeho syra, 4 vajíčka, 1 cibuľa, oregano, bazalka, mčk, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

1. Kožu paradajok tesne pod povrchom nakrojíme do kríža, zalejeme na chvíľu vriacou vodou a potom ošúpeme kožu. \\r\\n2. Jenskú misu vymažeme maslom. Paradajky si nakrájame na plátky, rovnako cibuľu a syr si hrubo nastrúhame, prípadne rozdrobíme v rukách. \\r\\n3. Na dno misy dáme plátky paradajok, posypeme bazalkou. Pokračujeme vrstvou syra a naň poukladáme vrstvu cibule. Potom opäť nasleduje vrstva paradajok, ktorú posypeme oreganom, vrstva syra a zakončíme vrstvou paradajok. Trochu okoreníme mčk. Navrh dáme kúsky masla a dáme zapiecť do vyhriatej rúry cca na 150 stupňom pokým sa neuvoľní šťava cca na 15 min. \\r\\n4. Po vybratí zalejeme rozšľahanými vajíčkami, do ktorých prídáme mčk a vegetu. \\r\\n5. Zapekáme pokým nám vajíčka nestuhnú. \\r\\nPodávame s pečivom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (8) posledné: 11.7.2011, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuriatko podľa Jamieho Oliviera



POTREBNÉ PRÍSADY

kuriatko, 1 paličku cesnaku, 100 g anglickej slaninky, 6 bobkových listov, 1 celý citrón, 2 hrste rozmarínu (ja som dala 2 lyžičky sušeného), 100 ml bieleho vína, 100 ml slepačieho vývaru, maslo, mčk, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

1. Pekáč si vymažeme maslo, naň si poukladáme slaninku a na ňu kuriatko, ktoré sme posolili, okorenili mčk a rozmarínom. Kuriatko potrieme kúskom masla.
2. Cesnak očistíme a posypeme ním kuriatko.
3. Pridáme bobkové listy.
4. Citrón rozkrojíme na štvrťky a pridáme k ostatným surovinám v pekáči.
5. Podlejeme vínom a slepačím vývarom. Počas pečenia je možné pridávať vodu, ja som opätovne použila slepačí vývar.
6. Pekáč prikryjeme a dáme piecť na 150 - 160 stupňov do mäkka (mäsko sa musí pekne oddeľovať od kostí. Ja som piekla cca 1,5 hod., pričom posledných 10 min. som už len dopekala len z vrchu, aby sa mäsko zafarbilo.

Ako prílohu Jamie uvádza zemiačiky. My sme mali ryžu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (7) posledné: 9.10.2010, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové na cibuľke



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové mäso - stehno - množstvo podľa počtu stravníkov, 1 veľkú cibuľu, mčk, soľ, 2 stručiky cesnaku, mletá červená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

1. Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme.
2. Z prudka opečieme na oleji (krátko - len aby sa mäso zatiahlo) a vyberieme na tanier.
3. Vo výpeku opražíme cibuľu. Neskôr pridáme opečené mäso, podlejeme vodou, pridáme červenú papriku a na prúžky pokrájaný cesnak.
4. Dusíme do mäkka.

Ako prílohu podávame ryžu. My sme k tomu dnes mali mrkvovo-jablkový šalatík (postrúhaná mrkva, postrúhané jablčko - nálev: citrónová šťava, voda, cukor).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 26.10.2010, 16:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ribezľový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 125 g masla, 70 g práškového cukru, 1 vajce, 200 g múky, štipka soli Náplň: 500 g tvarohu, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g ríbezlí

POSTUP PRÍPRAVY

Ako základ receptu, som použila recept z www.pecenijeradost.cz, pričom som si ho následne upravila.
1. Najskôr pripravíme náplň. V mise zmiešame tvaroh s vajciami, cukrom a s vanilkovým cukrom.
2. Spracujeme suroviny na cesto: vymiešame zmäknuté maslo s cukrom, pridáme vajce a múku so štipkou soli a všetko dôkladne premiesime.
3. Tortovú formu vymažeme maslom a pomúčenymi prstami do nej vložíme cesto. Urobíme okraj vysoký asi 5 cm. Na cesto rovnomerne roztrieme tvarohovú náplň a do tvarohovej náplne povtláčame ribezle.
4. Koláč pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov asi 1 hodinu.
5. Po upečení necháme koláč 10 min vychladnúť, vyberieme ho z formy a necháme ho vychladnúť úplne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 19.7.2013, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mäsové gule podľa Jamieho



POTREBNÉ PRÍSADY

Másové gule:\\\\r\\\\n500g mletého mäsa, koriander, 1 sušenú chillii papričku, 1 lyžicu oregána, čerstvý rozmarín, mčk, soľ, dve hrste strúhanky, 1 vajíčko\\\\r\\\\nOmáčka: olivový olej, strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 plechovky lúpaných paradajok, čerstvé lístky bazalky, soľ, mčk, 2 mozzarella, parmezán\\\\r\\\\nPríloha: špagety

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny sú podľa Jamieho. Ja som si ich prispôsobila tomu čo som mala doma a tomu čo som vedela v ten deň zohnať v obchode. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\n1. Koriander osmahneme na suchej panvici spolu s nakrájanou čilli papričkou(je možné vynechať) cca 5 min. a následne roztlačíme v mažiari. \\\\r\\\\n2. Korenie pridáme k mletému mäso, ďalej pridáme oregáno, mčk, soľ a najemno nasekaný rozmarín (ja som čerstvý rozmarín nezohnala - preto som nahradila provensálskym korením). \\\\r\\\\n3. Pridáme 2 hrste strúhanky. Ja ako celiatik som pridala 2 hrste pohánky. Nasleduje vajíčko a necháme v chlade odležať cca 0,5 hod. \\\\r\\\\n4. Zo zmesy vytvarujeme guličky. Ja som ich spravila viac placaté, tvarom naše fašírky, a upečieme na horúcom oleji. Stačí krátko, potrebujeme, aby len chytili farbu a "kôru". \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nOmáčka:\\\\r\\\\n1. Na olivovom oleji opečieme na plátky pokrájaný cesnak. Jamie uvádza 1 strúčik, ja som dala 2. Po krátučnej chvíli pridáme na drobno pokrájanú cibuľu. Po opečení cibuľky prídáme rajčiakové konzervy a dusíme cca 10-15 min. \\\\r\\\\n2. Pridáme čerstvú bazalku, soľ, mčk. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nĎalej:\\\\r\\\\nDo jenskej misy najeme omáčku, na ňu rozložíme masové gule. Na každú mäsovú gulu dáme plátok mozzarely a nakoniec na celý obsah misy nastrúhame parmezán (ja som použila cca 100 g eidamu). \\\\r\\\\nDáme do trubu na asi 2 min pri teplote 220 stupňov celzia. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nPodávame so špagetami, my sme jedlo servírovali s kukuričnámi cestovinami (hodia sa cestoviny ako špagety ... čiže nie kolienka, penne a pod.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.7.2010, 11:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Marhuľová tortička



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 140 g hladkej múky, 3 lyžice vriacej vody, 120 g práškového cukru, 2 lyžice masla, citrónová kôra z jedného menšieho citróna \\r\\nKrém: 1 vanilkový puding, 3 lyžice kryštálového cukru, 400 ml mlieka\\r\\nOvocie: kompótové marhule, odskúšané máme aj jahody, rovnako dobré\\r\\nPoleva: 3 balíčky tortového želé, sirup z kompótu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Formu vymažeme a vysypeme múkou/strúhankou - buď alebo.\\r\\n2. Ovocie nakrájame na malé kusky. Sirup z kompótu si odložíme. Kľudne je možné v tomto období použiť aj čerstvé ovocie. \\r\\n3. Žltka vyšlaháme s polovicou cukru (bielka si odložíme), pridáme vriacu vodu a šľaháme do zhustnutia.Po ušľahaní vmiešané tekuté maslo. \\r\\n4. V druhej mise vyšľaháme tuhý sneh z bielok, postupne zašľaháme druhú polovicu cukru. \\r\\n5. Sneh veľmi opatrne vmiešame do žltkovej zmesy. Nakoniec opatrne pridáme citrónovú kôru,múku, až vznikne piškótové cesto. \\r\\n6. Cesto vlejeme do formy a pečieme pri 175stupňov celzia cca 15 - 20 min. Záleží od toho akú máte trúbu. \\r\\n7. Upečený korpus trošku vydlabeme a naplníme pudinkom, ktorý si uvaríme z mlieka, cukru a pudingu. \\r\\n8. Na puding navrstvíme ovocie. \\r\\n9. Pripravíme si želatínu podľa návodu. Použijeme sirup z kompótu. \\r\\n10. Necháme v chladničke stuhnúť. \\r\\n\\r\\nPoznámka: je dobré, upečený korpus pred plnením dať späť do formy, resp. si môcť: papier na pečenie 2 krát preložíme, tesne otočíme okolo korpusu, konce papiera (ten druhý koniec musí ešte býť obtočený aj cez prvý) pripevníme (jeden o druhý). My s mužom sme na to použli klasickú kancelársku zošívačku. \\r\\n\\r\\nP.S. Chcela som pridať viac fotiek, ale priznám sa, že som neprišla na to ako. Moja technická polovička je ešte v robote, snáď nabudúce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.7.2010, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 140 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu