. .. .. .. .. .. .
. .

Marhuľová tortička - RECEPT 29201

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 156112 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Marhuľová tortička


[ recept č. 29201 zo dňa  ]


Marhuľová tortička


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 140 g hladkej múky, 3 lyžice vriacej vody, 120 g práškového cukru, 2 lyžice masla, citrónová kôra z jedného menšieho citróna \\r\\nKrém: 1 vanilkový puding, 3 lyžice kryštálového cukru, 400 ml mlieka\\r\\nOvocie: kompótové marhule, odskúšané máme aj jahody, rovnako dobré\\r\\nPoleva: 3 balíčky tortového želé, sirup z kompótu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Formu vymažeme a vysypeme múkou/strúhankou - buď alebo.\\r\\n2. Ovocie nakrájame na malé kusky. Sirup z kompótu si odložíme. Kľudne je možné v tomto období použiť aj čerstvé ovocie. \\r\\n3. Žltka vyšlaháme s polovicou cukru (bielka si odložíme), pridáme vriacu vodu a šľaháme do zhustnutia.Po ušľahaní vmiešané tekuté maslo. \\r\\n4. V druhej mise vyšľaháme tuhý sneh z bielok, postupne zašľaháme druhú polovicu cukru. \\r\\n5. Sneh veľmi opatrne vmiešame do žltkovej zmesy. Nakoniec opatrne pridáme citrónovú kôru,múku, až vznikne piškótové cesto. \\r\\n6. Cesto vlejeme do formy a pečieme pri 175stupňov celzia cca 15 - 20 min. Záleží od toho akú máte trúbu. \\r\\n7. Upečený korpus trošku vydlabeme a naplníme pudinkom, ktorý si uvaríme z mlieka, cukru a pudingu. \\r\\n8. Na puding navrstvíme ovocie. \\r\\n9. Pripravíme si želatínu podľa návodu. Použijeme sirup z kompótu. \\r\\n10. Necháme v chladničke stuhnúť. \\r\\n\\r\\nPoznámka: je dobré, upečený korpus pred plnením dať späť do formy, resp. si môcť: papier na pečenie 2 krát preložíme, tesne otočíme okolo korpusu, konce papiera (ten druhý koniec musí ešte býť obtočený aj cez prvý) pripevníme (jeden o druhý). My s mužom sme na to použli klasickú kancelársku zošívačku. \\r\\n\\r\\nP.S. Chcela som pridať viac fotiek, ale priznám sa, že som neprišla na to ako. Moja technická polovička je ešte v robote, snáď nabudúce.
<< ***Pecena paprika v 2- obale*** | Marhuľová tortička | Rýchly tvaroháčik s ovocím >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.7.2010, 20:19)
vyzerá veľmi dobre (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Michaela S. (michsamant) ID 152011 (10.7.2010, 9:15)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu