. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,2566 ďalšie >>

TORTY

Schwarzwälder-Kirsch-Torte nemecká čerešňová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 140 g čokolády na varenie 75 g maslo 6 vajec 180 g cukru 100 g múky 50 g škrob (zlatý klas) 2 ČL kypr.prášku NA OBLOŽENIE CESTA: 800 g zaváraných višní - odkvapkané 500 ml višňovej šťavy - môže byť aj višňový džús 100% 4 PL škrobu 2 PL cukru 100 ml čerešňovice (príp. rumu) 800 ml šľahačky 2 balíčky vanil.cukru 17 kandiz.višní - resp. zaváraných 100 g nastrúhanej várovej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli rozpustíme, za občasnéh miešania
necháme vychladnúť.

Vajíčka oddelíme, bielka vyšľaháme do tuha a žľtka s cukrom do penista.
Pridáme čokoládovú masu, aj bielka a opatrne premiešame. Opatrne vmiešame
múku so škrobom a kypriacim práškom. Cesto upečieme vo vymastenej a
múkou vysypanej tortovej forme. cca.45 minút pri 180 stupňoch

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Aneta C. (Anet_007) ID 67403 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.10.2013, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Červené srdce - poťah MMF


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 200g praskovy cukor 200g polohruba muka 4 vajcia pol sacku prasok do peciva deci vody deci oleja mandlova esencia maslovy krem: 200g masla 150g praskovy cukor 150 ml mlieko 1 vanilkovy cukor 1 polievkova lyzica polohruba muka MMF potah: 175g cukrikov haribo (jedno balenie) 500g praskovy cukor (oficialne 750g ale mne uz tychto 500g sa zdalo akurat dost) 2 polievkove lyzice vody solamyl

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
cukor a zltka vymieme dopenista, pridame vodu - vymiesame, pridame olej - vymiesame. Pridame muku prasok do peciva, vymiesame. Bielka vyslahame a primiesame do zmesy. Z mandlovej esencie dame jednu az dve kavove lyzicky.
Vymastime a vysypeme formu na pecenie, nalejeme polovicu cesta, do zvysku pridame jednu polievkovu lyzicu kakaa a ciky-caky nalejeme na to "biele" cesto. Dame piect na 170 stupnov, cca 40 minut, ale to zalezi od velkosti formy, ruru pocas pecenia neotvárame lebo cesto spľasne. Ked to vychladne tak prekrojime napoly. Plnka je Dr. Oetker, spravime podla navodu a naplnime korpus. Dame na noc do chladnicky stuhnut a cakame na druhy den.....

maslovy krem:
Mlieko s mukou na miernom ohni za staleho miesania privedieme do varu. Povarime asi 2 minuty, odstavime a nechame pri izbovej teplote za obcasneho miesania vychladnut. Ako to bude chladnut tak sa bude robit taka hruba supka navrchu ako na pudingu tak to stale poriadne rozmiesame aby potom neostali hrudky. Makke maslo vymiesame s cukrom. Do tejto masy po lyzickach za obcasneho miesania vmiesame vychladnutu kasu. Natrieme to na celu tortu, aj po bokoch. Nemusi byt hruba vrstva, staci taka skoro priesvitna.

MMF potah:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Hedviga B. (Beluty) ID 60372 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 30.6.2010, 6:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Krémy do mojej torty - Želkina prosba



POTREBNÉ PRÍSADY

NUGÁTOVÁ: 1 čokoládový puding, 1 PL kakaa, 350 ml mlieka (10 PL + zvyšok), 200 g nugátu, 250 g masla, kopcových 2,5 PL mletých vlašských orechov +++ KARAMELOVÁ PENA: 150 g kryšt. cukru, 0,8 l mlieka (200+600), 2 vajcia (oddeliť ž od b), 2 karamelové pudingy, 250 g masla +++ CITRÓNOVÁ: šťava z 3 vytlačených veľkých citrónov + obyčajná voda = spolu 700 ml tekutiny, 2 vanilkové pudingové prášky, 3 žĺtky, 12 PL kryšt. cukru, 3 maslá po 125 g

POSTUP PRÍPRAVY

- všetky plnky vyjdú objemovo na dve podlažia torty (odporúčam dať pod nugátovú a karamelovú tenkú vrstvu ríbezľového džemu - asi 3 PL na jedno podlažie)
NUGÁTOVÁ S ORECHMI: Zmiešame si 10 PL mlieka s puding. práškom a kakaom. Zvyšné mlieko privedieme do varu, vtedy pridáme ochutených 10 PL mlieka. Uvaríme hustý puding, do ktorého prišľaháme ešte za tepla celý nugátový krém. Následne necháme puding za občasného premiešania vychladnúť. V druhej miske si zatiaľ vyšľaháme maslo dopenista a puding doň po lyžiciach tiež prišľahávame. Nakoniec pridáme mleté orechy. Krém dáme na polhodinu do chladničky, aby trochu vytuhol.
KARAMELOVÁ PENA: Cukor si upálime na karamel. Opatrne doň vlejeme 200 ml mlieka a pri miernej teplote necháme rozpustiť (trvá to aj pár minút). Vo zvyšných 600 ml si rozmiešame oba puding.prášky a rozhabarkované žĺtky a za stáleho miešania vlejeme do už rozpusteného karamelového mlieka. Uvaríme hladkú kašu, ktorú necháme len mierne vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme maslo, do ktorého pridáme túto teplú zmes a nakoniec opatrne vareškou vmiešame tuhý sneh z bielkov. Krém dáme do chladničky na asi 40 minút, aby tiež trochu stuhol.
CITRÓNOVÁ: Citrónovú šťavu odmeriame v odmerkovom pohári a prilievame vodu, aby sme dosiahli 700 ml, do ktorých potom zamiešavame pudingové prášky s cukrom. Z tohto uvaríme hustý sirup, ktorý necháme vychladnúť. Zvlášť si vyšľaháme žĺtky s vidličkou a zamiešame ich do studeného sirupu, príp. ešte to celé aj prešľaháme. Nakoniec prišľaháme maslá a krém necháme tuhnúť v chladničke zhruba 40-50 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 20.8.2011, 22:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

polevy na torty



POTREBNÉ PRÍSADY

pri kazdej poleve je uvedene kolko a coho, opisala som ich tusim z ceskeho casopisu, kt. sa venoval tortam, mozno sa vam zidu

POSTUP PRÍPRAVY

CITRÓNOVÁ POLEVA

200 g práškového cukru
1 lyžice horúcej prevarenej vody
2 lyžice citrónovej šťavy

všetky suroviny vmiešame do zahusnutia

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Lenka J. (ladybirdka) ID 6432 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 15.3.2009, 14:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Biela čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 2 vajcia°°°4 PL práškového cukru°°°55g polohrubej múky°°°50g roztopenej bielej čokolády PLNKA: 300ml smotany na šľahanie°°°350g bielej čokolády°°°250g syra mascarpone

POSTUP PRÍPRAVY

Milujete čokoládu a zvlášť bielu? Ako ja? Tak odporúčav Vám vyskúšať túto fantastickú dobrotku. Jej chuť je neopísateľná. Ako som písala na mojom blogu, túto tortičku by som jedla a aj pripravovala snáď každý deň, kým by sa mi nezunovala a nemala by som chuť na niečo slané - napríklad :-D. Je časovo nenáročná a a a ... skúste ju !

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 20.10.2015, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Smotanovo-zelatinova osviezujuca torta(tato je jahodova s jahodami)



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept najdete v mojich receptoch, tato torta je jahodova, citronova je s ladovymi medvedmi http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4884&user=798 a pri egresovej najdete cely recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4581&user=798.

POSTUP PRÍPRAVY

Verte uplne jednoduchy
KORPUS: 4 vajcia, 93g hladkej muky, 40g kakaa, 120g cukru, 1 vanilkovy cukor.
Upeceny korpus na torticku, jahody, lekvar, 2 slahackove smotany, 3 stuzovace, 1 vanilkovy cukor, 2 zelatiny Galaretka(Lidl) - jahodova, 8dcl vody.
Na ozdobu: slahacka v prasku a figurka z marcipanu alebo inej cukrarenskej hmoty

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus: bielky vyslahame s cukrom a stipkou soli, (mozme vyslahat aj zltka zvlast), ale komu sa nechce, tak ich primiesa k vyslahanym bielkom, pridame muku, kakao, dokladne premiesame a dame piect.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 30.6.2010, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Slaná torta - pre švagra



POTREBNÉ PRÍSADY

1. 1 celý krájaný biely toustový chleba 2. polovicu tmavého toustového chleba (neviem či bol viaczrnný či slnečnicový) veľké nožnice - nimi som chleba strihala ked som ho vrstvila-dávala do tortovej formy 3. 1 a pol kelímka rodinnej cesnakovej pomazánky 4. 2 kelímky nejakej smotanovej pomazánky 5. 1 šunková pena - Maťko alebo Kubko - neviem ktorý z nich 6. vajíčková pomazánka - recept je v mojich receptoch 7. cca 30 dkg eidamu nakrájaného na plátky + 35dkg eidamu 45% v celku alebo tiež nakrájaný na plátky (záleží aký bude povrch torty) 8. cca 30 dkg šunky- alebo šunkovej salámy 9. cca 30 dkg "suchšej" salámy - typu nitran malokarpatská alebo palivec- jemne páli-ktorý som dala ja 10. rajčiny- šery 11. pór - aby sa rajčiny nezošuchli z eidamu 12. mrkva alebo paprika 13. nejaké vykrajovátka (pr. hviezdičky, kvetiny, srdiečka,..)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
ak budete dávať aj vajíčkovú pomazánku- prichystajte si ju deň pred - ak nie dajte inú
do tortovej formy dáme na spodok biely chleba, naň cesnakovú pomazánku - cca pol cm, na to plátky šunky, potom plátky eidamu - ten potrieme smotanovou pomazánkou. na to dáme hnedý toustový chlieb, naň dáme vajíčkovú pomazánku, na ňu zasa vrstvu inej salámy, na túto zasa plátky eidamu, tie potrieme smotanovou pomazánkou a zasa dáme biely toustový chleba. Ten potrieme šunkovou penou ktorú sme zmiešali s 1 kelímkom smotanovej pomazánky. Na toto zasa dáme plátky šunky - potrieme smotanovou pomazánkou.
otvoríme korpus torty a potrieme aj boky smotanovou pomazánkou
teraz tortu bud obložíme tými plátkami eidamu, alebo eidam v kuse dáme do 2 igelitových sáčikov a dáme variť do vody - keď je úplne zmäknutý vytiehneme ho z vriacej vody pomocou varechy a vylejeme zo sáčikov na vopred pripravený igelit- alebo rozsrihnutý velký sáčik, na vyliaty eidam dáme 2 igelit a rozválame eidam valčekom. Odstránime vrchný sáčik a pomocou drevenej dosky-ktorú dáme pod sáčik s rozválaným eidamom dáme tento na tortu, odstránime igelit a orežeme prevyšujúci rozvalkaný eidam.
potom už len ozdobíme povrch torty - či už salámovými ružami alebo vykrojenými ozdobami so šunky, salámu, eidamu (aby na boku držali- potrela som ich trochou smotan.pomazánky)a zeleniny.
Dobrú chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Soňa L. (sonalove) ID 79253 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 3.7.2009, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Sacher torta



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g čokolády, 150 g masla, 200 g práškového cukru, 6 vajec, 100 g polohrubej múky, marhuľový džem ( ja som nemala, tak som dala čierne ríbezle a bolo to super ) na polevu : 250 ml šľahačkovej smotany, 225 g čokolády ( ja som použila čoko zajacov a vajcia z kupačky )

POSTUP PRÍPRAVY

viď. nižšie... sorry za zopár blbých fotiek

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Katarína P. (Kitty) ID 3988 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 29.11.2013, 13:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Dvojfarebná smotanovozelatinova torta alebo zakusok



POTREBNÉ PRÍSADY

Upeceny korpus na torticku z 3 vajec, ovocie, lekvar, 2 slahackove motany, 3 stuzovace, 2 vanilkove cukre, 2 zelatiny Galaretka(Lidl) - 2 príchute, 8dcl vody.

POSTUP PRÍPRAVY

Moja dcerka ma kiahne, preto sa mi uz vcera nepodarilo prist k PC. No ale pokracujeme: Na upeceny korpus rozotrieme lekvar, na ktory poukladame ovocie podla toho ake mame doma a zalejeme to zmesou, ktoru si pripravime nasledovne: Prevarime si v dvoch hrncoch po 4dcl vody, odstavime.... do toho zamiesame 2 zelatiny - do kazdeho hrnca inu prichut, kym sa nerozpustia a dame vychladit. Vyslahame si 2 slahacky samostatne kazdu s 1,5 stuzovacom a 1 vanilkovym cukrom a pockame, kym sa nam nevychladi zelatina, nemusime sa bat, ze nam rychlo sadne zelatina. Ked je vychladena zelatina(kusok z jednej, ktoru chceme mat na povrchu si odlozime), vmiesame kazdu do slahacky a vylejeme na tortu nasledovne: ja som si najprv spravila jahodovu zelatinu, ktoru som vyliala na tortu, tu som dala na 20 minut do chladnicky, potom som si spravila egresovu zelatinu a pomaly cez lyzicku som ju liala na jahodovu zelatinu, aj teraz torta putovala na 15-20 minut do chladnicky a nakoniec lyzickou pridame na povrch torty zvysnu zelatinu a dame naspat do chladnicky. Najlepsie je tortu robit pred vecerom a nechat ju potom do rana v chladnicke poriadne stuhnut. Na druhy den tortu dozdobime slahackou a papame. Pre netrpezlivych ako aj ja a moje dieta, je mozne tortu dokoncit po 1,5hodine v chladnice po poslednej vrstve.
ZELATINA GALARETKA JE DOSTAT V 3 PRICHUTIACH: EGRESOVA, JAHODOVA A CITRONOVA.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 28.9.2011, 16:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

torta so skrytým číslom



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus/ teda na jeden plech/: 3 vajíčka, 3 lyžice kr. cukru, 3 lyžice vody, 3 lyžice polohrubej múky, 1/4 prášku do pečiva, citrónová kôra, do tmavého pridáme kakao krém na celú tortu: 3/4 l mlieka, 120 g Gustinu, 250 g pr. cukru, 375 g masla, 200 g hery, do 1/3 krému primiešame kakao

POSTUP PRÍPRAVY

viď obrázky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Lucia Š. (sedulik) ID 29503 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (31) posledné: 6.3.2011, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,2566 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu