. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Paneláková kvasená kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

narezaná kapusta - soľ - rasca - čierne korenie - nové korenie - bobkový list - jablká - cibuľa - čerstvá cvikľa

POSTUP PRÍPRAVY

Dobrý deň, rada by som sa podelila o recept, ktorý mamina kedysi našla v časopise a už 10 rokov kapustu nerobíme inak, pretože predsa len v paneláku je tento spôsob prípravy oveľa praktickejší a chuťovo je kapusta porovnateľná (možno aj lepšia :-))
Zdravú, očistenú kapustu pokrájame na jemné rezančeky a nasolíme - na 1 kg kapusty 15-20 g soli. Necháme postáť kým kapusta nepusí šťavu.
Na dno zaváraninového pohára nasypeme trocha rasce, nového a čierneho korenia a plátok cvikle, na bok pohára dáme bobkový list, kúsok jablka a cibule. Naplníme pripravenou odstátou kapustou aj so šťavou a horúcim viečkom uzavrieme. Poháre uložíme na teplé miesto a tam necháme 4 týždne kvasiť. Potom poháre preložíme na chladné miesto.
Nie každá kapusta pustí po nasolení dostatočné množstvo "šťavy", v takom prípade môžeme pred uzatvorením pohára doliať vodu.
Kapustu do pohára len jemne pritlačíme (nie ako do suda).
Doporučujem poháre s viečkom na závit.
Ak pred konzumáciou zistíme, že je málo vykvasenej vody v pohári, tak pohár otvoríme, dolejeme vody po vrch a necháme ešte 2 - 3 dní "dokvasiť"
Pár krát sa mi stalo, že kapusta počas kvasenia vykypela - boli zle dotiahnuté viečka, takže treba dotiahnuť - ale to už robím aj preventívne každý týždeň počas kvasenia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Lucia K. (Lucia8504) ID 98072 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 9.10.2013, 14:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Taliansky slivkový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg očistených sliviek (bez kôstok), šťava z 1 veľkého citróna, približne 600g cukru, pol hrnčeka vody

POSTUP PRÍPRAVY

Slivky si umyjeme, očistíme a zbavíme kôstok. Očistené slivky dáme do hrnca spolu s vodou, cukrom a citrónovou šťavou a varíme asi 10-15min, kým slivky nezmäknú. Potom hmotu rozmixujeme ponorným mixérom (aby bola hladká) a varíme džem za stáleho miešania na želanú hustotu, orientačne určite hodinu až hodinu a pol. Ja si hustotu vždy otestujem tak, že kvapnem trochu horúceho džemu na tanierik a ak tanierik otočím a džem nesteká, tak je hotový.
Ďžem má peknú farbu vďaka citrónovej šťave a zároveň chuť aj oživí. Výborne sa hodí na palacinky, chlebík, či potieranie koláčov. Cukor si samozrejme upravte podľa potreby, my sme nechceli veľmi sladký džem, skôr taký kyselkavejší.
Z tohto množstva sú približne 3 trojdecové poháriky džemu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 23.8.2012, 8:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Marhuľový džem+zlepšovák



POTREBNÉ PRÍSADY

marhule, cukor, zelirujuca pomocka+kelimok od jogurtu alebo umelohmotny poharik

POSTUP PRÍPRAVY

Tiez mate zababrane pohariky od dzemu ked ich plnite??? Tak kuknite na zlepsovacik v obrazkovom postupe, je to super, dnes som odskusala.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 20.8.2009, 17:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Detská výživa-obľúbená s banánmi



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg jabĺk+2 kg ľubovoľného ovocia(ja dávam banány) 25 dkg kryštálového cukru,1 vanilka,2 dcl vody,1 lyžička kyseliny citrónovej

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká si očistíme,pokrájame na menšie kúsky a dáme variť s vodou.Jablká premiešavať a keď sú uvarené tak ja ich dávam do mixéra a rozmixujem spolu s nakrájanými banánmi.V mixéri sa vymieša pekná hladká kaša ku ktorej pridáme lyžičku kyseliny citrónovej,cukor,vanilku a znova zahrievame všetko spolu na sporáku a necháme chvíľku prevrieť.Ja dávam cukor k variacim sa jablkám ešte pri začiatku a je to fajn,ale písala som ako mám v recepte.Záleží už od Vás.Nalievame teplú do fľaštičiek a sterilizujeme 5 minút.Naše deti ju milujú.Skúste,oplatí sa.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Martina Z. (Maťa149) ID 90159 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Výborný džem z čierných ríbezlí plný vitamínov



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg čiernych ríbezlí, 1 kg kr. cukru, 100 ml rumu

POSTUP PRÍPRAVY

umyté a odstôpkované ríbezle rozmixujeme ponorným mixérom ( alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku), pridáme cukor a rum. poriadne zamiešame, bude to taká hustá hmota ( cukor sa vám v nej ešte poriadne nerozpustí ). Dáme do chladničky na cca 12 hod, do druhého dňa. po vybratí ešte raz premiešame, cukor už bude rozpustený a nalejeme do malých zaváracich pohárov. ja dávam polku pohárov zasterilizovať na 2-3 minútky, zvyšok nechám tak. poháre, ktoré neboli sterilizované odložíme do chladničky. tento džem používame najmä na palacinky alebo len tak na chlebík, je fajnový a takmer bez práce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (40) posledné: 3.7.2018, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

BRUSNICE - kompót ale hustý



POTREBNÉ PRÍSADY

3kg brusnice ,,,,,,,, 1kg hrušky,,,,,,,, 1,5kg kryštál cukor ,,,,,, 15ks klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

Brusnice premyť nechať odtiesť a dať do hrnca, tam ale nejde žiadna voda, pomaličky nechať brusnice variť aby pustili vlastnú šťavu keď pustia pridať cukor, hrušky nakrájané na tenké mesiačiky, klinčeky a nechať ešte 15-20 min povariť. Z toho vznikne hustá zmes ktorú plníme do fliaš a sterilizujeme 15min.
Keď plníme do fliaš treba stále premiešať a dávať aj huté brusnice aj šťavu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Andrea H. (dadam) ID 14268 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 1.9.2012, 13:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Strúhaná cvikla



POTREBNÉ PRÍSADY

cvikla * soľ * cukor * ocot * chren

POSTUP PRÍPRAVY

síce sa to nezavára ale predsa len som to dala do kategórie zaváraniny, ale je to perfektná príloha :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 31.8.2014, 8:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Uncle Ben´s



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg rajčín, 1 kg papriky, 1 kg cibule, 200g cukru, 50 g soli, 1 dl oleja, 7 dl pohár uhoriek zaváraných (len uhorky bez šťavy), 3 strúčiky cesnaku, 3 krabičky pretlaku (alebo 7dl domáceho pretlaku), 1 šampiňóny krájané (konzerva 420g), 1 kukurica v konzerve.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko pokrájame na malé kúsky, varíme 20 minút (ja som varila trochu dlhšie). Pridala som aj asi lyžicu sójovej omáčky a 0,5 dl octu čo v pôvodnom recepte nieje. Sterilizujeme 10 minút pri 100 stupňoch. Z tejto dávky mi vyšlo 15 pohárikov. Rajčinky som pred krájaním sparila v horúcej vode a ošúpala som ich, ale netreba to robiť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Renáta C. (gucz) ID 51988 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 31.8.2013, 8:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kapustovo-zeleninová čalamáda



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hlávka kapusty, 4 cibule, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 4 mrkvy, 2 šalátové uhorky, 1 Deko, ocot, cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu a ostatnú zeleninu si nakrájame, mrkvu a šalátové uhorky nastrúhame a všetko spolu premiešame. Deko si uvaríme podľa návodu. Čalamádu dáme do fliaš, zalejeme vychladnutým nálevom, fľašky dobre uzavrieme a sterilizujeme 20 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Martina G. (matag) ID 102562 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 25.8.2010, 7:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cibuľová marmeláda



POTREBNÉ PRÍSADY

1 PL masla*2PL olivového oleja*1 kg červenej cibule*3 strúčiky cesnaku*4 PL hnedého cukru*3-5 PL octa*350 ml červeného vína*soľ*mčk*tymián

POSTUP PRÍPRAVY

Ja cibuľu teda nejak extra nemusím,ale toto,tak toto je cibuľový zázrak a chutí naozaj luxusne.Je skvelá na chleba natretý lučinou,či paštétou alebo ako základ na pizzu namiesto paradajok,či ako príloha k masu.Taká "inovácia" :)),pre tých čo majú radi nové chute.
A priznám sa,už som vyjedala z panvičky.......

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 8.9.2011, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu