končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Paneláková kvasená kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY narezaná kapusta - soľ - rasca - čierne korenie - nové korenie - bobkový list - jablká - cibuľa - čerstvá cvikľa POSTUP PRÍPRAVY Dobrý deň, rada by som sa podelila o recept, ktorý mamina kedysi našla v časopise a už 10 rokov kapustu nerobíme inak, pretože predsa len v paneláku je tento spôsob prípravy oveľa praktickejší a chuťovo je kapusta porovnateľná (možno aj lepšia :-)) Zdravú, očistenú kapustu pokrájame na jemné rezančeky a nasolíme - na 1 kg kapusty 15-20 g soli. Necháme postáť kým kapusta nepusí šťavu. Na dno zaváraninového pohára nasypeme trocha rasce, nového a čierneho korenia a plátok cvikle, na bok pohára dáme bobkový list, kúsok jablka a cibule. Naplníme pripravenou odstátou kapustou aj so šťavou a horúcim viečkom uzavrieme. Poháre uložíme na teplé miesto a tam necháme 4 týždne kvasiť. Potom poháre preložíme na chladné miesto. Nie každá kapusta pustí po nasolení dostatočné množstvo "šťavy", v takom prípade môžeme pred uzatvorením pohára doliať vodu. Kapustu do pohára len jemne pritlačíme (nie ako do suda). Doporučujem poháre s viečkom na závit. Ak pred konzumáciou zistíme, že je málo vykvasenej vody v pohári, tak pohár otvoríme, dolejeme vody po vrch a necháme ešte 2 - 3 dní "dokvasiť" Pár krát sa mi stalo, že kapusta počas kvasenia vykypela - boli zle dotiahnuté viečka, takže treba dotiahnuť - ale to už robím aj preventívne každý týždeň počas kvasenia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Lucia K. (Lucia8504) ID 98072 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 9.10.2013, 14:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Taliansky slivkový džemPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg očistených sliviek (bez kôstok), šťava z 1 veľkého citróna, približne 600g cukru, pol hrnčeka vody POSTUP PRÍPRAVY Slivky si umyjeme, očistíme a zbavíme kôstok. Očistené slivky dáme do hrnca spolu s vodou, cukrom a citrónovou šťavou a varíme asi 10-15min, kým slivky nezmäknú. Potom hmotu rozmixujeme ponorným mixérom (aby bola hladká) a varíme džem za stáleho miešania na želanú hustotu, orientačne určite hodinu až hodinu a pol. Ja si hustotu vždy otestujem tak, že kvapnem trochu horúceho džemu na tanierik a ak tanierik otočím a džem nesteká, tak je hotový. Ďžem má peknú farbu vďaka citrónovej šťave a zároveň chuť aj oživí. Výborne sa hodí na palacinky, chlebík, či potieranie koláčov. Cukor si samozrejme upravte podľa potreby, my sme nechceli veľmi sladký džem, skôr taký kyselkavejší. Z tohto množstva sú približne 3 trojdecové poháriky džemu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 23.8.2012, 8:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Marhuľový džem+zlepšovákPOTREBNÉ PRÍSADY marhule, cukor, zelirujuca pomocka+kelimok od jogurtu alebo umelohmotny poharik POSTUP PRÍPRAVY Tiez mate zababrane pohariky od dzemu ked ich plnite??? Tak kuknite na zlepsovacik v obrazkovom postupe, je to super, dnes som odskusala..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 20.8.2009, 17:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Detská výživa-obľúbená s banánmiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg jabĺk+2 kg ľubovoľného ovocia(ja dávam banány) 25 dkg kryštálového cukru,1 vanilka,2 dcl vody,1 lyžička kyseliny citrónovej POSTUP PRÍPRAVY Jablká si očistíme,pokrájame na menšie kúsky a dáme variť s vodou.Jablká premiešavať a keď sú uvarené tak ja ich dávam do mixéra a rozmixujem spolu s nakrájanými banánmi.V mixéri sa vymieša pekná hladká kaša ku ktorej pridáme lyžičku kyseliny citrónovej,cukor,vanilku a znova zahrievame všetko spolu na sporáku a necháme chvíľku prevrieť.Ja dávam cukor k variacim sa jablkám ešte pri začiatku a je to fajn,ale písala som ako mám v recepte.Záleží už od Vás.Nalievame teplú do fľaštičiek a sterilizujeme 5 minút.Naše deti ju milujú.Skúste,oplatí sa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Martina Z. (Maťa149) ID 90159 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Výborný džem z čierných ríbezlí plný vitamínovPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg čiernych ríbezlí, 1 kg kr. cukru, 100 ml rumu POSTUP PRÍPRAVY umyté a odstôpkované ríbezle rozmixujeme ponorným mixérom ( alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku), pridáme cukor a rum. poriadne zamiešame, bude to taká hustá hmota ( cukor sa vám v nej ešte poriadne nerozpustí ). Dáme do chladničky na cca 12 hod, do druhého dňa. po vybratí ešte raz premiešame, cukor už bude rozpustený a nalejeme do malých zaváracich pohárov. ja dávam polku pohárov zasterilizovať na 2-3 minútky, zvyšok nechám tak. poháre, ktoré neboli sterilizované odložíme do chladničky. tento džem používame najmä na palacinky alebo len tak na chlebík, je fajnový a takmer bez práce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (40) posledné: 3.7.2018, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
BRUSNICE - kompót ale hustýPOTREBNÉ PRÍSADY 3kg brusnice ,,,,,,,, 1kg hrušky,,,,,,,, 1,5kg kryštál cukor ,,,,,, 15ks klinčeky POSTUP PRÍPRAVY Brusnice premyť nechať odtiesť a dať do hrnca, tam ale nejde žiadna voda, pomaličky nechať brusnice variť aby pustili vlastnú šťavu keď pustia pridať cukor, hrušky nakrájané na tenké mesiačiky, klinčeky a nechať ešte 15-20 min povariť. Z toho vznikne hustá zmes ktorú plníme do fliaš a sterilizujeme 15min. Keď plníme do fliaš treba stále premiešať a dávať aj huté brusnice aj šťavu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Andrea H. (dadam) ID 14268 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 1.9.2012, 13:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Strúhaná cviklaPOTREBNÉ PRÍSADY cvikla * soľ * cukor * ocot * chren POSTUP PRÍPRAVY síce sa to nezavára ale predsa len som to dala do kategórie zaváraniny, ale je to perfektná príloha :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 31.8.2014, 8:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Uncle Ben´sPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg rajčín, 1 kg papriky, 1 kg cibule, 200g cukru, 50 g soli, 1 dl oleja, 7 dl pohár uhoriek zaváraných (len uhorky bez šťavy), 3 strúčiky cesnaku, 3 krabičky pretlaku (alebo 7dl domáceho pretlaku), 1 šampiňóny krájané (konzerva 420g), 1 kukurica v konzerve. POSTUP PRÍPRAVY Všetko pokrájame na malé kúsky, varíme 20 minút (ja som varila trochu dlhšie). Pridala som aj asi lyžicu sójovej omáčky a 0,5 dl octu čo v pôvodnom recepte nieje. Sterilizujeme 10 minút pri 100 stupňoch. Z tejto dávky mi vyšlo 15 pohárikov. Rajčinky som pred krájaním sparila v horúcej vode a ošúpala som ich, ale netreba to robiť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Renáta C. (gucz) ID 51988 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 31.8.2013, 8:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kapustovo-zeleninová čalamádaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hlávka kapusty, 4 cibule, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 4 mrkvy, 2 šalátové uhorky, 1 Deko, ocot, cukor. POSTUP PRÍPRAVY Kapustu a ostatnú zeleninu si nakrájame, mrkvu a šalátové uhorky nastrúhame a všetko spolu premiešame. Deko si uvaríme podľa návodu. Čalamádu dáme do fliaš, zalejeme vychladnutým nálevom, fľašky dobre uzavrieme a sterilizujeme 20 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Martina G. (matag) ID 102562 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 25.8.2010, 7:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Cibuľová marmeládaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 PL masla*2PL olivového oleja*1 kg červenej cibule*3 strúčiky cesnaku*4 PL hnedého cukru*3-5 PL octa*350 ml červeného vína*soľ*mčk*tymián POSTUP PRÍPRAVY Ja cibuľu teda nejak extra nemusím,ale toto,tak toto je cibuľový zázrak a chutí naozaj luxusne.Je skvelá na chleba natretý lučinou,či paštétou alebo ako základ na pizzu namiesto paradajok,či ako príloha k masu.Taká "inovácia" :)),pre tých čo majú radi nové chute. A priznám sa,už som vyjedala z panvičky....... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 8.9.2011, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,43 ďalšie >> |