končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie "stroganov"POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hovädzej roštenky, 200gr sterilizovaných šampiňónov, 2 cibule, 2 dl bieleho vína, 2 dl sľahačkovej smotany, 5 dl vývaru, 1 kl horčice, 1 pl hladkej múky, mleté čierne korenie, olej, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na hrubšie rezance, osolíme a prudko opečieme na horúcom oleji. Odstavíme a na druhej panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, Pridáme plátky sterilizovaných šampiňónov, krátko podusíme a podlejeme vínom a vývarom. Pridáme opečené mäso a podusíme. Dusíme, kým mäso nezmäkne. ( Ja to dávam v ohňozdornej mise do rúry, je to rýchlejšie a netreba to miešať ). V smotane rozmiešame múku a horčicu, zmes prilejeme k mäsu. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame s ryžov a hranolkami. Prajem dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) jana m. (mikyjanka) ID 131267 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 16.2.2012, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
španielsky vtáčik trochu inakPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hovadzieho stehna, dva hrube platky anglickej slaninky, 2 vajicka, sol, kremzsku horcicu, olej, zavaranu kapiu POSTUP PRÍPRAVY maso naklepeme osolime. na troske oleja oprazime na kocky nakrajanu slaninku a urobime prazenicu z vajec. kapiu si nakrajame na kocky. na platok masa rozlozime trochu prazenice a trochu kapie, zarolujeme, spojime sparatkami a ulozime do zapekacej misy. podlejeme vodou v ktorej sme rozmiesali kremzsku horcicu a dame zakryte do rury na 200 stupnov na hodinu. podavame s ryzou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Dana B. (salonuska) ID 59366 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 19.5.2010, 15:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Španielske vtáčky po mojom...(bez smotany a bez knedle)POTREBNÉ PRÍSADY hov.mäso, uhorky, vajíčka na tvrdo, klobáska, slaninka, vegety, mleté biele korenie, voda, hotová jíška v prášku POSTUP PRÍPRAVY pri obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 16.1.2011, 8:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Debrecínská roštěnáPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g hovězí roštěné, 50g šunky, 100g hub, 1 lžíce kysené lahůdkové smetany, 2 rajčata, 2 zeleninové papriky, 1 chilli papríčka, 1 cibule, 50 g sádla, 20g hl.mouky, masový vývar, sůl, pepř POSTUP PRÍPRAVY Maso nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a z obou stran opečeme na sádle. Potom odložíme do tepla. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, nakrájené houby a papriky bez jader. Osmahneme, podlijeme masovým vývarem, přidáme roštěnky, nakrájená rajčata a nasekanou pálivou papričku a dusíme doměkka. Hotové roštěnky podáváme s dušenou rýží, můžeme ozdobit čerstvými bylinkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 29.12.2013, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovadzie na zelenine a zemiaky nakyslo podľa pani majstrovejPOTREBNÉ PRÍSADY zadné hovadzie maso*mrkva*petržlen*zeler*cibuľa*maslo*olej*ocot*vegeta*mčk*soľ*voda*mletá červená paprikana zemiaky nakyslo potrebujeme :zemiaky*bobkový list*nové korenie*celé čierne korenie*soľ*kyslá smotana*hladká múka*voda POSTUP PRÍPRAVY Ďalší recept,ktorý som sa snažila naučiť od mojej nebohej babky.Ona sa ho zasa naučila u svojej pani majstrovej p.Kapustovej keď sa učila za krajčírku v Prešove.Takže osvedčený a asi aj 100 ročný :)). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 11.5.2010, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovězí guláš pikantPOTREBNÉ PRÍSADY Pro 4 osoby: 800g hovězí kližky, 300g cibule, 1 feferonka, sůl, pepř, 2 lžíce mleté sladké papriky, 5 stroužků česneku, 250 ml smetany na vaření, 2 lžíce hladké mouky, olej nebo sádlo. POSTUP PRÍPRAVY Očištěné a osušené maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kousky. Na rozpáleném tuku v tlakovém hrnci osmažíme cibuli dorůžova. Přidáme maso,feferonku, opepříme a za stálého míchání smažíme do zatáhnutí masa. Pak osolíme, opaprikujeme, promícháme a podlijeme horkou vodou. Hrnec zavřeme a dusíme doměkka. Mezitím ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do guláše a ještě chvíli necháme provařit. Dochutíme rozmačkaným česnekem, případně dosolíme. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, chutná však i s těstovinami nebo rýží. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 9.11.2010, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Stoofvlees- recept, po ktorom vas muzi vynesu do neba :)POTREBNÉ PRÍSADY Ingrediencie pre 4 osoby: 750g karbonatok- maso ako na madarsky gulas, nakrajane na 2x2cm kocky –najlepsie bez sliach, 2 stredne cibule, 1 PL horcice, cierne korenie & sol, bobkovy list , tuk na maso (Cera) ak nemas, moze byt slnecnicovy olej, 3 dcl tmaveho piva (najlepsie tmavy Saris), 1 krajec chleba (asi 5 az 7 mm hruby) ale nie hrubsi!, 1,5 hrste hrozienok (na farbe nezalezi), POSTUP PRÍPRAVY DAKUJEM, ZE NEPORUSUJETE ZAKON, ANI MOJE AUTORSKE PRAVA NA RECEPTY ANI ICH COPYRIGHT ICH NEOPRAVNENYM A PROTIZAKONNYM KOPIROVANIM AKYMKOLVEK SPOSOBOM NA TOMTO, CI INOM WEBE. Pre abstinentov: pivo v recepte mozme veselo nahradit kvalitnou masovou polievkou –domacim bujonom 1. Chlieb namastime horcicou a nakrajame na kocky 2x2 cm. Pre lenivsich: narez chlieb na kocky a horcicu pridas zvlast. 2. Na tuku oprazime nadrobno nakrajanu cibulu, po chvili pridame nakrajane karbonatky, posolime ich, popeprime a prazime, az chytia tmavsiu farbu. Potom pridame hrozienka, bobkovy list, na kocky nakrajany a namasteny chlieb (alebo kocky chleba a1 PL horcice), zalejeme pivom/bujonom, zamiesame nechame zovriet. 3. Ked zacne maso vriet, premiesame ho, sporak nastavime na jemno a nechame 1 hodinu vriet pod prikryvkou. Mozme obcas jemne pocas dusenia pomiesat. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 17.12.2018, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Masové šiškyPOTREBNÉ PRÍSADY Na 4 porce potřebujeme: 700 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 50g strouhanky, 4 lžíce nasekané petrželové natě, sůl,pepř,olej na smažení. POSTUP PRÍPRAVY Do mísy vložíme mleté maso, předem rozšlehané vejce, strouhanku, asi 2 lžíce petrželové natě a podle chuti osolíme a opepříme. Důkladně promícháme, případně přidáme trochu strouhanky. Hmotu rozdělíme na 24 kousků a navlhčenýma rukama z nich vytvarujeme pravidelně malé šišky. Na pánvi rozehřejeme olej a šišky smažíme za stálého obracení asi 10 minut. Pak je vyjmeme, necháme na sítu okapat a v mírně rozehřáté troubě uchováme teplé.Podáváme s vařenými brambory, zeleninovou oblohou a doplníme tatarskou omáčkou nebo hořčicí. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 9.11.2010, 22:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Maďarský TokáňPOTREBNÉ PRÍSADY Pro 4 osoby: 500g předního hovězího,1 větší cibule,5 stroužků česneku, 1 rajský protlak nebo 150ml kečupu, 150ml bílého vína, sůl,pepř,sádlo nebo olej/popřípadě hladká mouka na zahuštění. POSTUP PRÍPRAVY Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, na sádle či oleji restujeme. Přidáme maso pokrájené na nudličky. Až maso změní barvu,přidáme všechno ostatní.Promícháme a necháme pod pokličkou dusit 2 hodiny. Pokud se nám bude zdát omáčka řídká, zahustíme lžící hladké mouky (rozmíchat v 50-70ml teplé vody).Podáváme s těstovinami nebo knedlíky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 28.4.2019, 11:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie so zeleninou + yorkshire puddingPOTREBNÉ PRÍSADY Hovadzie maso ( mohlo by byt aj bravčove),slaninka,cibula,koreniny,sol PRÍLOHA:zemiaky,mrkva,petržlen,zeler,cesnak,cibula,rozmarín,tymian,rasca,olej YORKSHIRE PUDDING: 110 g hl.muky,2 vajíčka,300 ml studeneho mlieka,vačšia štipka soli,olej DRESING:kysla smotana, 1 čl chrenu,2 čl horčice POSTUP PRÍPRAVY Angličani hovadzinu pečú v rure ale ja som dusila v tlakači (pre istotu) ale ak mate kvalitne masko možete ho upect.Maso som nakrajala na rezne ,naklepala a na oleji opražila aby sa zatiahlo.Potom ho nasolíme,nakoreníme.Vypek prelejeme do kuchty a na nom opražime slaninku a cibulu.Pridame maso a zalejeme hovadzím vyvarom.Dusime do makka.Nakoniec maso vyberieme a omačku zahustíme mukou alebo škrobom.Ešte dochutíme ak treba.Zemiaky,mrkvu.petržlen,cibulu a zeler nakrajame na približne rovnake kusky.Nasypeme do pekača,pridame cesnak v šupke,bylinky,sol,korenie,rascu a olej.Všetko dobre premiešame a dame piect na 200 st ,asi za hodinku by to malo byt hotové.Medzitym si pripravíme cesto na pudding.Muku si dame do misy,pridame sol,vajička a mlieko.Dobre vymiešame.Je to riedke ale tak to ma byt.Šupneme to na 1/2 hodinku do chladničky.Do formičiek v ktorych budeme piect (mozu to byt zapekacie šalky alebo muffin formičky) nalejeme asi 1/2 čl oleja.Vložíme do rury vyhriatej na 220 st,nechame asi 5-7 minut a ked sa bude z oleja dymit tak nalejeme cesto do formičiek tak do 1/3-1/2.Teplotu znížime na 200 a pečieme 20 minut.Počas pečenia ruru neotvarajte lebo klesnu !!Najlepšie podavat hned po upečení. Dresing vymiešame a prelejeme ním masko na tanieri. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 24.7.2010, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,21 ďalšie >> |