. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 210 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,21 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie "stroganov"



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hovädzej roštenky, 200gr sterilizovaných šampiňónov, 2 cibule, 2 dl bieleho vína, 2 dl sľahačkovej smotany, 5 dl vývaru, 1 kl horčice, 1 pl hladkej múky, mleté čierne korenie, olej, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na hrubšie rezance, osolíme a prudko opečieme na horúcom oleji. Odstavíme a na druhej panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, Pridáme plátky sterilizovaných šampiňónov, krátko podusíme a podlejeme vínom a vývarom. Pridáme opečené mäso a podusíme. Dusíme, kým mäso nezmäkne. ( Ja to dávam v ohňozdornej mise do rúry, je to rýchlejšie a netreba to miešať ). V smotane rozmiešame múku a horčicu, zmes prilejeme k mäsu. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame s ryžov a hranolkami. Prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

jana m. (mikyjanka) ID 131267 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.2.2012, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

španielsky vtáčik trochu inak


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hovadzieho stehna, dva hrube platky anglickej slaninky, 2 vajicka, sol, kremzsku horcicu, olej, zavaranu kapiu

POSTUP PRÍPRAVY

maso naklepeme osolime. na troske oleja oprazime na kocky nakrajanu slaninku a urobime prazenicu z vajec. kapiu si nakrajame na kocky. na platok masa rozlozime trochu prazenice a trochu kapie, zarolujeme, spojime sparatkami a ulozime do zapekacej misy. podlejeme vodou v ktorej sme rozmiesali kremzsku horcicu a dame zakryte do rury na 200 stupnov na hodinu. podavame s ryzou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Dana B. (salonuska) ID 59366 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.5.2010, 15:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Španielske vtáčky po mojom...(bez smotany a bez knedle)



POTREBNÉ PRÍSADY

hov.mäso, uhorky, vajíčka na tvrdo, klobáska, slaninka, vegety, mleté biele korenie, voda, hotová jíška v prášku

POSTUP PRÍPRAVY

pri obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.1.2011, 8:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Debrecínská roštěná



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hovězí roštěné, 50g šunky, 100g hub, 1 lžíce kysené lahůdkové smetany, 2 rajčata, 2 zeleninové papriky, 1 chilli papríčka, 1 cibule, 50 g sádla, 20g hl.mouky, masový vývar, sůl, pepř

POSTUP PRÍPRAVY

Maso nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a z obou stran opečeme na sádle. Potom odložíme do tepla. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, nakrájené houby a papriky bez jader. Osmahneme, podlijeme masovým vývarem, přidáme roštěnky, nakrájená rajčata a nasekanou pálivou papričku a dusíme doměkka. Hotové roštěnky podáváme s dušenou rýží, můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.12.2013, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovadzie na zelenine a zemiaky nakyslo podľa pani majstrovej



POTREBNÉ PRÍSADY

zadné hovadzie maso*mrkva*petržlen*zeler*cibuľa*maslo*olej*ocot*vegeta*mčk*soľ*voda*mletá červená paprikana zemiaky nakyslo potrebujeme :zemiaky*bobkový list*nové korenie*celé čierne korenie*soľ*kyslá smotana*hladká múka*voda

POSTUP PRÍPRAVY

Ďalší recept,ktorý som sa snažila naučiť od mojej nebohej babky.Ona sa ho zasa naučila u svojej pani majstrovej p.Kapustovej keď sa učila za krajčírku v Prešove.Takže osvedčený a asi aj 100 ročný :)).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 11.5.2010, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovězí guláš pikant



POTREBNÉ PRÍSADY

Pro 4 osoby: 800g hovězí kližky, 300g cibule, 1 feferonka, sůl, pepř, 2 lžíce mleté sladké papriky, 5 stroužků česneku, 250 ml smetany na vaření, 2 lžíce hladké mouky, olej nebo sádlo.

POSTUP PRÍPRAVY

Očištěné a osušené maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kousky. Na rozpáleném tuku v tlakovém hrnci osmažíme cibuli dorůžova. Přidáme maso,feferonku, opepříme a za stálého míchání smažíme do zatáhnutí masa. Pak osolíme, opaprikujeme, promícháme a podlijeme horkou vodou. Hrnec zavřeme a dusíme doměkka. Mezitím ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do guláše a ještě chvíli necháme provařit. Dochutíme rozmačkaným česnekem, případně dosolíme. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, chutná však i s těstovinami nebo rýží.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.11.2010, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Stoofvlees- recept, po ktorom vas muzi vynesu do neba :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Ingrediencie pre 4 osoby: 750g karbonatok- maso ako na madarsky gulas, nakrajane na 2x2cm kocky –najlepsie bez sliach, 2 stredne cibule, 1 PL horcice, cierne korenie & sol, bobkovy list , tuk na maso (Cera) ak nemas, moze byt slnecnicovy olej, 3 dcl tmaveho piva (najlepsie tmavy Saris), 1 krajec chleba (asi 5 az 7 mm hruby) ale nie hrubsi!, 1,5 hrste hrozienok (na farbe nezalezi),

POSTUP PRÍPRAVY

DAKUJEM, ZE NEPORUSUJETE ZAKON, ANI MOJE AUTORSKE PRAVA NA RECEPTY ANI ICH COPYRIGHT ICH NEOPRAVNENYM A PROTIZAKONNYM KOPIROVANIM AKYMKOLVEK SPOSOBOM NA TOMTO, CI INOM WEBE.

Pre abstinentov: pivo v recepte mozme veselo nahradit kvalitnou masovou polievkou –domacim bujonom

1. Chlieb namastime horcicou a nakrajame na kocky 2x2 cm. Pre lenivsich: narez chlieb na kocky a horcicu pridas zvlast.

2. Na tuku oprazime nadrobno nakrajanu cibulu, po chvili pridame nakrajane karbonatky, posolime ich, popeprime a prazime, az chytia tmavsiu farbu. Potom pridame hrozienka, bobkovy list, na kocky nakrajany a namasteny chlieb (alebo kocky chleba a1 PL horcice), zalejeme pivom/bujonom, zamiesame nechame zovriet.
3. Ked zacne maso vriet, premiesame ho, sporak nastavime na jemno a nechame 1 hodinu vriet pod prikryvkou. Mozme obcas jemne pocas dusenia pomiesat.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (44) posledné: 17.12.2018, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Masové šišky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porce potřebujeme: 700 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 50g strouhanky, 4 lžíce nasekané petrželové natě, sůl,pepř,olej na smažení.

POSTUP PRÍPRAVY

Do mísy vložíme mleté maso, předem rozšlehané vejce, strouhanku, asi 2 lžíce petrželové natě a podle chuti osolíme a opepříme. Důkladně promícháme, případně přidáme trochu strouhanky. Hmotu rozdělíme na 24 kousků a navlhčenýma rukama z nich vytvarujeme pravidelně malé šišky. Na pánvi rozehřejeme olej a šišky smažíme za stálého obracení asi 10 minut. Pak je vyjmeme, necháme na sítu okapat a v mírně rozehřáté troubě uchováme teplé.Podáváme s vařenými brambory, zeleninovou oblohou a doplníme tatarskou omáčkou nebo hořčicí.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.11.2010, 22:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Maďarský Tokáň



POTREBNÉ PRÍSADY

Pro 4 osoby: 500g předního hovězího,1 větší cibule,5 stroužků česneku, 1 rajský protlak nebo 150ml kečupu, 150ml bílého vína, sůl,pepř,sádlo nebo olej/popřípadě hladká mouka na zahuštění.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, na sádle či oleji restujeme. Přidáme maso pokrájené na nudličky. Až maso změní barvu,přidáme všechno ostatní.Promícháme a necháme pod pokličkou dusit 2 hodiny. Pokud se nám bude zdát omáčka řídká, zahustíme lžící hladké mouky (rozmíchat v 50-70ml teplé vody).Podáváme s těstovinami nebo knedlíky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.4.2019, 11:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie so zeleninou + yorkshire pudding



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovadzie maso ( mohlo by byt aj bravčove),slaninka,cibula,koreniny,sol PRÍLOHA:zemiaky,mrkva,petržlen,zeler,cesnak,cibula,rozmarín,tymian,rasca,olej YORKSHIRE PUDDING: 110 g hl.muky,2 vajíčka,300 ml studeneho mlieka,vačšia štipka soli,olej DRESING:kysla smotana, 1 čl chrenu,2 čl horčice

POSTUP PRÍPRAVY

Angličani hovadzinu pečú v rure ale ja som dusila v tlakači (pre istotu) ale ak mate kvalitne masko možete ho upect.Maso som nakrajala na rezne ,naklepala a na oleji opražila aby sa zatiahlo.Potom ho nasolíme,nakoreníme.Vypek prelejeme do kuchty a na nom opražime slaninku a cibulu.Pridame maso a zalejeme hovadzím vyvarom.Dusime do makka.Nakoniec maso vyberieme a omačku zahustíme mukou alebo škrobom.Ešte dochutíme ak treba.Zemiaky,mrkvu.petržlen,cibulu a zeler nakrajame na približne rovnake kusky.Nasypeme do pekača,pridame cesnak v šupke,bylinky,sol,korenie,rascu a olej.Všetko dobre premiešame a dame piect na 200 st ,asi za hodinku by to malo byt hotové.Medzitym si pripravíme cesto na pudding.Muku si dame do misy,pridame sol,vajička a mlieko.Dobre vymiešame.Je to riedke ale tak to ma byt.Šupneme to na 1/2 hodinku do chladničky.Do formičiek v ktorych budeme piect (mozu to byt zapekacie šalky alebo muffin formičky) nalejeme asi 1/2 čl oleja.Vložíme do rury vyhriatej na 220 st,nechame asi 5-7 minut a ked sa bude z oleja dymit tak nalejeme cesto do formičiek tak do 1/3-1/2.Teplotu znížime na 200 a pečieme 20 minut.Počas pečenia ruru neotvarajte lebo klesnu !!Najlepšie podavat hned po upečení. Dresing vymiešame a prelejeme ním masko na tanieri.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 24.7.2010, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 210 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu