. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 1131-1140)<< predošlé 1,.,109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ďalšie >>

POLIEVKY

Recept na tirolskú polievku



POTREBNÉ PRÍSADY

20 g masla 2 mrkvy nakrájané na tenké paličky 2 nožičky stonkového zeleru nakrájané na malé kúsky 100 g jačmenných krúp 200-300 g údeného mäsa vcelku, my máme radi údené morčacie mäso, môže byť aj moravské 3 bobkové listy

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som odkukala z programu „S Italem v kuchyni“, ktorý dávajú na Prime. Trochu som si ho upravila podľa chutí mojich milých domácich a tak sa polievočka stala u nás jednou z najobľúbenejších. Hoci do nej dávam údené mäso, myslím si, že raz za čas to nie je problém. Pokiaľ to „raz za čas“ nie je raz za týždeň.

Tu je recept:

20 g masla
2 mrkvy nakrájané na tenké paličky
2 nožičky stonkového zeleru nakrájané na malé kúsky

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 25.6.2012, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zeleninová s pohánkou



POTREBNÉ PRÍSADY

pohanka, fialova kapusta, mrkva, por, paprika, paradajka, cinske huby, maslo, sojova omacka, sol, natur vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Dame varit nakrajanu kapustu, mrkvu, papriku, por, paradajku, cinske huby a trosku pohanky. My jej davame malicko a vela zeleniny, ale ako komu chuti :))
Dochutime vegetou a podla potreby aj solou alebo sojovou omackou.
Platok masla davam do uz hotovej, odstavenej polievky. Moze byt vsak aj iny tuk, ako komu chuti. alebo bez tuku :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

JUVARLAKIA-masove gulicky v citronovo-vajickovom sose



POTREBNÉ PRÍSADY

Rozmyslala som co dnes varit a tak ma napadla tato polievocka,idealna na chladne dni,aj ked tu zatial take nemame,ale nevadi.Tu v Grecku sa to jedava ako hlavne jedlo,je to hustejsia polievka,zasyti az az. Potrebujeme 500g miesaneho mleteho masa,1 vajicko,za hrst ryze do masovych guliek a 1/2 salky este do vody uvarit,1 stredne velka cibula nakrajana a rozmixovana, petrzlenova vnat-nadrobno nasekana,voda,olivovy olej,sol.moze byt aj vegeta,cerstvo namlete cierne korenie na sos potrebujeme 1 vajicko,1 citron,kopor/nemusi byt/

POSTUP PRÍPRAVY

Z masa,rozmixovanej cibule(z polovicky az 3/4),ryze,petrzlenu a troska olivoveho oleja,soli,cierneho korenia si urobime mensie gulky.Do velkeho hrnca 3litroveho si dame do 3/4 vodu,pockame kym zovrie,pridame zvysok rozmixovanej cibule pre chut ,trosku olivoveho oleja,1/2 salky ryze,sol a pridame masove gulky,varime cca 20 min-25
vytlacime si 1 citron ,kto ma rad kyslejsie moze si potom pridat cerstvo vytlaceny priamo do taniera.
Najlepsie rucnym mixerikom rozslahame vajicko,do ktoreho pridavame citronovu stavu,
ked je nasa polievka uvarena ,naberackou odobereme trosku stavy a za staleho mixovania pomaly prilievame k rozmixovanemu vajicku s citronom,aby sa nam to neseklo,hned potom to prilejeme do hrnca po troskach za staleho miesania.Odstavime,na zaver mozeme pridat extra petrzlenovu vnat a zakryjeme pokrievkou.Hotovo! Ak mate radi kopor mozete nadrobno nakrajat a na koniec vmiesat do polievky ,doda vynimocnu aromu!
Dobru chut!
foto som zabudla urobit,dodatocne pridam svoje,toto je z scrumpdillyicious.blog

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.10.2012, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

HRACHOVA



POTREBNÉ PRÍSADY

polievka- Koreňovú zeleninu ,mrkva,hrach poleny zlty,vegeta,bujon,olej,2 lyz.hl.muky, udene mäso ,korenie,sladka paprika,

POSTUP PRÍPRAVY

Koreňovú zeleninu očistíme a nasekame,dáme do hrnca k udenemu mäsu,dolejeme vodu a do nej hrach, koreňovú zeleninu,a dame varit pomaly ason na hodinku., ak je meso hotove vyberieme ho,a pridáme čierne korenie ,vegetu,bujon,korenie.Počas varenia zeleniny si pripravíme zápražku.. mletú papriku a ešte krátko prehrejeme..pridáme soľ, kocku zeleninového bujónu a zápražku,petržlenovú vňaťúplne na konci, a všetko varíme aspoň 2 minuty. -udee vyberieme,urobime si medzitim domacu parenú knedlu,udusime kapustu -amame kapustu ,knedlu ,mäso

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Michaela s. (misela34) ID 265367 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zdravá zelená polievka :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 pór, 1 celer, 1 cuketa, 1 kel,cesnak podľa chuti, rasca, morská soľ,bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

Na olivovom oleji lisovanom za studena opečieme pór.Pridáme pokrájaný celer,cuketu,kel,prelisovaný cesnak a zalejem vodou.Chvíľku povaríme,max 15 min.Nakoniec ochutíme soľou,rascou,bylinkami.Podľa chuti časť odoberieme, pomixujeme a tak zahustíme polievku.

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.1.2013, 8:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

*♥*Hlivová so zeleninou a klobásou *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, 2 PL oleja, kúsok masla 2 - 3 zemiaky (podľa veľkosti) 1 mrkva, 1 petržlen, 200 g hlivy 2 strúčiky cesnaku 1 nožička obľúbenej klobásy soľ, mčk, drvená rasca, paprika - množstvo podľla chuti 1 PL hladkej múky, 1 PL detskej krupice

POSTUP PRÍPRAVY

Očistíme zeleninu.

V hrnci rozohrejeme olej s maslom, orestujeme cibuľu i cesnak pokrájané nadrobno a pridáme zeleninu pokrájanú na menšie kúsky. Osolíme, pridáme mčk, papriku a drvenú rascu. Prykryjeme a necháme minútu dusiť na minim. stupni.

Po minúte, keď si zelenina pustila svoju šťavu, prilejeme z kanvice toľko horúcej vody, aby zelenina bola práve ponorená. Prikryté necháme dusiť domäkka.

Zatiaľ opláchneme a ošúpeme klobásu, pokrájame ju na menšie kúsky a vhodíme k zelenine. Doplníme príslušné množstvo horúcej vody. Polievku necháme ďalej vrieť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.4.2013, 10:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hlivovo - smotanová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

300g čerstvej hlivy ustricovej, 5ks zemiakov, 1 smotanu na varenie 12% (200ml), kyslú lahôdkovú smotanu (200ml), 1 cibuľu, olej, čierne korenie mleté, mletá paprika, soľ, hladká múka, vývar alebo hubový bujon (asi 1L)

POSTUP PRÍPRAVY

Čerstvú hlivu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme k nej nakrájanú hlivu a podusíme. Pridáme očistené, na malé kocky nakrájané zemiaky. Poprášime mletou paprikou. Zalejeme vyvarom alebo hubovým bujonom, okoreníme a varíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme smotanu na varenie, v ktorej sme rozmiešali lyžicu hladkej múky a ešte chvíľu povaríme. Polievku môžeme dochutiť a ozdobiť kyslou lahôdkovou smotanou .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria K. (Maribell) ID 278176 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

kapustnica



POTREBNÉ PRÍSADY

kyslá kapusta,cca 1/2 kg bravčového mäsa, údené mäso, mletá červená paprika, klobáska, huby

POSTUP PRÍPRAVY

. .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zeleninová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lyžica masla, 1 veľká cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, 1/2 balíčka mrazenej zeleniny, 1/2 až 1 l vody, 1/2 l mlieka, 1 vajce, kocka masového vývaru, petržlenová vňať, 1 lyžička zeleninovej vegety

POSTUP PRÍPRAVY

Lyžicu masla rozohrejeme v kastróle, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme ju dozlatista. Vsypeme múku a urobíme svetlú zápražku. Zalejeme ju vodou, vhodíme do nej kocku masového vývaru a za občasného premiešania privedieme do varu. Medzitým zamrazenú zeleninu prepláchneme na cedidle vodou a vložíme ju do polievky. Varíme asi 15 minút, potom prilejeme mlieko a ešte krátko povaríme. Hotovú polievku zoberieme z ohňa, vlejeme do nej rozšľahané vajce, dochutíme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou a lyžicou zeleninovej vegety. Polievku možeme posypat aj na kocky nakrájanou žemľou, kt. sme do zlatista opražili na masle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Skvelá polievočka, alebo "Párky na paprike"



POTREBNÉ PRÍSADY

.

POSTUP PRÍPRAVY

neskôr

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

MARIANA B. (12MAJKA21) ID 18382 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.6.2013, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 1131-1140)<< predošlé 1,.,109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu