. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 146 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Tyčinky s tvarohom



POTREBNÉ PRÍSADY

250g tvarohu, 250 g margarínu, 250 g hladkej múky. Okrem toho soľ, sezamové semienka a vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík mám od http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21327 - a keďže sú výborné a nie je pri receptíku fotografia, dovolila som si ju pridať. Ďakujem Helenke za skvelý receptík

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Plnené pagáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 180g masla, 360 g hladkej múky, 3 žĺtky, 6 lyžíc mlieka, soľ. Plnka: 200 g mäkkej salámy, 50 g nastrúhaného tvrdého syra, 3 lyžice sladkej smotany, soľ. Na potretie: jedno vajce, nastrúhaný tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, mlieko a soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na hodinu odpočívať do chladničky. Cesto vyvaľkáme, zoberieme okrúhlu formičku, ktorou na ceste naznačíme na jednej polovici kolieska - len naznačíme, ale nevykrajujeme. Z druhej polovice cesta vykrojíme presne ten istý počet koliesok, ktoré sme si naznačili. Na každé naznačené koliesko dáme plnku a prikryjeme ho druhým vykrojeným kolieskom. Prstami dobre popritláčame a potom formičkou znovu vykrojíme - tým zabezpečíme, aby sa kolieska neotvárali a plnka nevytekala. Takto dokončíme všetky pagáčiky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom - v mojom prípade to bol údený Eidam.

Plnka: Salámu nadrobno nakrájame a zmiešame so strúhaným syrom. Pridáme smotanu, soľ a spolu premiešame.

Zdroj: časopis Dobré jedlo

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.3.2010, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Horalkové kupole



POTREBNÉ PRÍSADY

Linecké cesto - suroviny a postup ako u punčových rohlíčkov. Suroviny na kupole: 3 nastrúhané horalky, 2 nastrúhané čokolády Margot, trocha umu na spojenie hmoty

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme linecké spodky - kolieska. Horalky a Margotky nastrúhame, alebo pomelieme na mlynčeku na orechy a spojíme umom. Odoberáme kúsky, vytvarujeme guličky, ktoré jemne obalíme v práškovom cukre a potom vtlačíme do kalíška na vajíčko - takéto niečo som myslela http://img.bleskovky.sk/mojdom/44418.jpg
.
Vyklopíme a lepíme na linecké koliesko krémom. Ja som použila krém z Amoniových rohlíčkov. Vrch máčame v čokoláde a zdobíme.

Zdroj: www.dama.cz

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.12.2009, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Amoniové rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 250 g tuku, 180g práškového cukru, 0,5 dkg salajky, pol balíčka prášku do pečiva, 2 vajcia. Krém: 1 Zlatý klas, 400 ml mlieka, 250 g masla, 200 g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu v chlade odpočinúť. Potom z cesta odoberáme kúsky, ktoré vtlačíme do formičiek na rohlíčky - formičky sa nemusia mastiť. Upečieme v predhriatej rúre - ja som piekla pri 180 C - pečieme ich do bleda nie do ružova.
Uvaríme puding zo Zlatého klasu a mlieka. Odstavíme a necháme vychladnúť - spodok hrnca dáme do studenej vody a stále miešame, aby puding ostal neustále hladký. Maslo nakrájame na kúsky a spolu s cukrom vyšľaháme do penista, až vznikne hladká biela pena. Do ušľahaného masla potom po lyžiciach pridávame puding a neustále šľaháme. Ja som tento krém ochutila ešte lyžicou originál nugety.
Vždy dva a dva rožky spájame uvedeným krémom a ozdobíme.

Zdroj: kamarátka Marienka Holubová

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 30.1.2010, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Punčové rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

210 g hladkej múky, 140 g tuku, 70 g práškového cukru, 2 uvarené žĺtky. Náplň: 120 g pomletých piškótov, 80 g masla, 100 g cukru, 1 lyžica umu, 2 lyžice mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chladničke odpočinúť - najlepšie cez noc. Potom vykrajujeme rohlíčky a upečieme. Na vychladnuté rohlíčky natrieme náplň a máčame v čokoláde. Ľubovoľne ozdobíme.

Zdroj: www.cukrovi.kvalitne.cz

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 21.12.2009, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Nocľažníky - duté vykrajované koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

5 žĺtkov, 45 dkg práškového cukru, 8 dkg hladkej múky špeciál, 1 lyžička salajky

POSTUP PRÍPRAVY

Tak tento receptík som najskôr objavila na internete, tam sa volal Duša a neskôr, keď som kúpila Salajku, tak na jej obale sa volal Nocľažníky. Rozdiel medzi nimi bol len vo výbere múky, v jednom bola hladká a v druhom polohrubá. Vybrala som si tú hladkú múku.

Vymiešame žĺtky s 25 dkg práš. cukru a salajkou- Jelenia soľ, necháme aspoň 12 hodín stáť. Teda najlepšie cez noc. Ja som zarobila večer a piekla až na druhý deň na večer. Potom pridáme zvyšný cukor a múku, naberie to konzistenciu cesta na vaľkanie. Vyvaľkáme medzi dvoma fóliami na 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary - najlepšie čo najmenej členité, teda napr. srdiečka. Pečieme v mierne vyhriatej rúre do bleda, na papieri na pečenie. Ja som piekla na 180 C. Pečie sa to dosť rýchlo, koláčiky napuchnú a vo vnútri ostanú duté. A pre tých čo nemajú skúsenosť so salajkou - je to silná aróma pri zarábaní a aj pri pečení, ale po upečení už nič necítiť.

Moja skúsenosť - vykrajovať radšej menšie tvary - najviac sa mi osvedčila tá malá kvetinka. Prvé som mala dosť vysoké, potom som vaľkala cesto radšej na menšiu hrúbku.
Neviem prečo, ale zopár sa mi "roztieklo" - teda vlastne nemali tak pekný tvar ako by mali mať - možno sa nemá hneď otvárať rúra - neviem, praxou sa naučím. Ale nevadí, aspoň mali rodinní príslušníci čo "koštovať".

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 16.12.2009, 9:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Smotanové venčeky a hviezdičky



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g hladkej múky, 100 g Solamylu, 50 g masla, 50 g cukru, 150 g kyslej smotany, 1 žĺtok, 1 lyžica smotany, 120 g hrubého kryštálového cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame múku, škrob, pridáme maslo, cukor a kyslú smotanu. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky. Trúbu predhrejeme na 200 C. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a vykrajujeme venčeky alebo hviezdičky. Kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Žĺtok zmiešame s lyžicou smotany a potrieme koláčiky. Posypeme hrubým kryštálovým cukrom - ja som rozdrobila kostkový cukor. Pečieme cca 10 minút.

Zdroj: internet

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 15.12.2009, 8:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Elišky - plnené medovníkové keksíky



POTREBNÉ PRÍSADY

18 Dkg mletého cukru, 2 polievkové lyžice medu, 2 celé vajíčka, 1 lyžica oleja, 1 zarovnaná kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 polievková lyžica korenín do medovníkov, 30 - 40 Dkg hladkej múky - T650. Na plnku: cca 20 Dkg mletých orechov, práškový cukor a rum podľa chuti a pikantný džem. Okrem toho tmavá a biela čokoláda, Cera.

POSTUP PRÍPRAVY

A prečo práve Elišky? Pretože tento receptík som získala už pred rokmi od jednej detskej lekárky, ktorá sa práve takto volala.

V mise si dobre vyšľaháme cukor, vajcia, med, olej, koreniny. Potom pridáme múku, v ktorej dobre rozmiešame sódu bikarbónu. Množstvo múky dávame podľa hustoty cesta. Cesto dôkladne vypracujeme a odložíme na chladné miesto - najlepšie na 12 až 24 hodín.
Na doske rozvaľkáme pomerne na tenko - tenšie ako sme normálne zvyknuté pri medovníčkoch a vykrajujeme pravideľné tvary keksíkov - vždy jeden tvar do páru. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 C. Keksíky ničím nepotierame. Po upečení spájame plnkou: všetky suroviny na plnku len vymiešame. Džem použijeme pikantný - v mojom prípade to bol džem z černíc.
Po zlepení keksíkov ich máčame v tmavej čokoláde, ktorú pripravíme obvyklým spôsobom a povrch zdobíme bielou čokoládou.
Tieto keksíky, keď upečiete, tak sú pomerne tvrdé, ale akonáhle ich zlepíte plnkou a oblejete čokoládou, tak zmäknú a vydržia dlho, pokiaľ sa nezjedia. Až sa rozplývajú na jazyku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (53) posledné: 14.11.2014, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Výborné cesto na pizzu



POTREBNÉ PRÍSADY

170 ml vlažnej vody, 3 lyžice oleja, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžica cukru, 450 g hladkej múky, 2 lyžičky sušeného droždia. Toto množstvo je na dve veľké pizzy.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept na tenulinké a veľmi chutné cesto na pizzu som objavila na stránke: http://rybi-cka.blog.cz/0806/pizza-po-nasem-s-fotopostupem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.7.2012, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Adventné koláčiky z cesta, ktoré sa rozplýva na jazyku



POTREBNÉ PRÍSADY

Pôvodne to mali byť len adventné rohlíčky, no napokon to boli nielen rohlíčky, ale aj koláčiky. 280 g hladkej múky. 2 vajcia. 20 g droždia. 2 lyžice kyslej pochúťkovej smotany. 2 lyžice vlažného mlieka. 130 g rozpusteného vlažného tuku. 40 g práškového cukru. Štipku soli. Náplň: 1/8 l mlieka, 250 g pomletých orechov (alebo lieskových orieškov), 100 g kryštálového cukru, ½ balíčka škoricového cukru, troška strúhanej citrónovej kôry + žĺtok na potretie Tento rozpis je cca na 16 ks rohlíčkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Preosejeme múku, pridáme vykysnutý kvások (2 lyžice vlažného mlieka+droždie+troška cukru), rozpustený vlažný tuk, kyslú smotanu, vajce, práškový cukor, štipku soli a dôkladne vypracujeme na hladké cesto. Podľa potreby môžeme pridať múku.
Do mlieka nasypeme kryštálový a škoricový cukor, pridáme citrónovú kôru, pomleté orechy a necháme raz prejsť varom. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na cca 4 mm silný plát, ktorý rozkrájame na 16 štvorcov o veľkosti 10x10 cm. Na každý štvorec dáme asi za čajovú lyžičku náplne, šikmo zvinieme a vytvoríme rohlíčky. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžeme nechať troška podkysnúť, ale nemusíme. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme do zlatista (cca 20 minút pri 180 C).

Sú výborné aj s inými náplňami napríklad so slivkovým lekvárom. Pri potieraní môžeme k žĺtku pridať troška sladkej smotany – rohlíčky budú mať po upečení krajšiu farbu.

Zdroj: Časopis Dobrou chut

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 19.12.2009, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 146 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu