končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 146 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
Tyčinky s tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY 250g tvarohu, 250 g margarínu, 250 g hladkej múky. Okrem toho soľ, sezamové semienka a vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Tento receptík mám od http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21327 - a keďže sú výborné a nie je pri receptíku fotografia, dovolila som si ju pridať. Ďakujem Helenke za skvelý receptík ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Plnené pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 180g masla, 360 g hladkej múky, 3 žĺtky, 6 lyžíc mlieka, soľ. Plnka: 200 g mäkkej salámy, 50 g nastrúhaného tvrdého syra, 3 lyžice sladkej smotany, soľ. Na potretie: jedno vajce, nastrúhaný tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY Do múky pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, mlieko a soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na hodinu odpočívať do chladničky. Cesto vyvaľkáme, zoberieme okrúhlu formičku, ktorou na ceste naznačíme na jednej polovici kolieska - len naznačíme, ale nevykrajujeme. Z druhej polovice cesta vykrojíme presne ten istý počet koliesok, ktoré sme si naznačili. Na každé naznačené koliesko dáme plnku a prikryjeme ho druhým vykrojeným kolieskom. Prstami dobre popritláčame a potom formičkou znovu vykrojíme - tým zabezpečíme, aby sa kolieska neotvárali a plnka nevytekala. Takto dokončíme všetky pagáčiky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom - v mojom prípade to bol údený Eidam. Plnka: Salámu nadrobno nakrájame a zmiešame so strúhaným syrom. Pridáme smotanu, soľ a spolu premiešame. Zdroj: časopis Dobré jedlo OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 1.3.2010, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Horalkové kupolePOTREBNÉ PRÍSADY Linecké cesto - suroviny a postup ako u punčových rohlíčkov. Suroviny na kupole: 3 nastrúhané horalky, 2 nastrúhané čokolády Margot, trocha umu na spojenie hmoty POSTUP PRÍPRAVY Upečieme linecké spodky - kolieska. Horalky a Margotky nastrúhame, alebo pomelieme na mlynčeku na orechy a spojíme umom. Odoberáme kúsky, vytvarujeme guličky, ktoré jemne obalíme v práškovom cukre a potom vtlačíme do kalíška na vajíčko - takéto niečo som myslela http://img.bleskovky.sk/mojdom/44418.jpg . Vyklopíme a lepíme na linecké koliesko krémom. Ja som použila krém z Amoniových rohlíčkov. Vrch máčame v čokoláde a zdobíme. Zdroj: www.dama.cz ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 21.12.2009, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Amoniové rohlíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 250 g tuku, 180g práškového cukru, 0,5 dkg salajky, pol balíčka prášku do pečiva, 2 vajcia. Krém: 1 Zlatý klas, 400 ml mlieka, 250 g masla, 200 g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu v chlade odpočinúť. Potom z cesta odoberáme kúsky, ktoré vtlačíme do formičiek na rohlíčky - formičky sa nemusia mastiť. Upečieme v predhriatej rúre - ja som piekla pri 180 C - pečieme ich do bleda nie do ružova. Uvaríme puding zo Zlatého klasu a mlieka. Odstavíme a necháme vychladnúť - spodok hrnca dáme do studenej vody a stále miešame, aby puding ostal neustále hladký. Maslo nakrájame na kúsky a spolu s cukrom vyšľaháme do penista, až vznikne hladká biela pena. Do ušľahaného masla potom po lyžiciach pridávame puding a neustále šľaháme. Ja som tento krém ochutila ešte lyžicou originál nugety. Vždy dva a dva rožky spájame uvedeným krémom a ozdobíme. Zdroj: kamarátka Marienka Holubová ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 30.1.2010, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Punčové rohlíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 210 g hladkej múky, 140 g tuku, 70 g práškového cukru, 2 uvarené žĺtky. Náplň: 120 g pomletých piškótov, 80 g masla, 100 g cukru, 1 lyžica umu, 2 lyžice mlieka POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chladničke odpočinúť - najlepšie cez noc. Potom vykrajujeme rohlíčky a upečieme. Na vychladnuté rohlíčky natrieme náplň a máčame v čokoláde. Ľubovoľne ozdobíme. Zdroj: www.cukrovi.kvalitne.cz ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 21.12.2009, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Nocľažníky - duté vykrajované koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 5 žĺtkov, 45 dkg práškového cukru, 8 dkg hladkej múky špeciál, 1 lyžička salajky POSTUP PRÍPRAVY Tak tento receptík som najskôr objavila na internete, tam sa volal Duša a neskôr, keď som kúpila Salajku, tak na jej obale sa volal Nocľažníky. Rozdiel medzi nimi bol len vo výbere múky, v jednom bola hladká a v druhom polohrubá. Vybrala som si tú hladkú múku. Vymiešame žĺtky s 25 dkg práš. cukru a salajkou- Jelenia soľ, necháme aspoň 12 hodín stáť. Teda najlepšie cez noc. Ja som zarobila večer a piekla až na druhý deň na večer. Potom pridáme zvyšný cukor a múku, naberie to konzistenciu cesta na vaľkanie. Vyvaľkáme medzi dvoma fóliami na 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary - najlepšie čo najmenej členité, teda napr. srdiečka. Pečieme v mierne vyhriatej rúre do bleda, na papieri na pečenie. Ja som piekla na 180 C. Pečie sa to dosť rýchlo, koláčiky napuchnú a vo vnútri ostanú duté. A pre tých čo nemajú skúsenosť so salajkou - je to silná aróma pri zarábaní a aj pri pečení, ale po upečení už nič necítiť. Moja skúsenosť - vykrajovať radšej menšie tvary - najviac sa mi osvedčila tá malá kvetinka. Prvé som mala dosť vysoké, potom som vaľkala cesto radšej na menšiu hrúbku. Neviem prečo, ale zopár sa mi "roztieklo" - teda vlastne nemali tak pekný tvar ako by mali mať - možno sa nemá hneď otvárať rúra - neviem, praxou sa naučím. Ale nevadí, aspoň mali rodinní príslušníci čo "koštovať". ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 16.12.2009, 9:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Smotanové venčeky a hviezdičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g hladkej múky, 100 g Solamylu, 50 g masla, 50 g cukru, 150 g kyslej smotany, 1 žĺtok, 1 lyžica smotany, 120 g hrubého kryštálového cukru. POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame múku, škrob, pridáme maslo, cukor a kyslú smotanu. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky. Trúbu predhrejeme na 200 C. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a vykrajujeme venčeky alebo hviezdičky. Kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Žĺtok zmiešame s lyžicou smotany a potrieme koláčiky. Posypeme hrubým kryštálovým cukrom - ja som rozdrobila kostkový cukor. Pečieme cca 10 minút. Zdroj: internet ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 15.12.2009, 8:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Elišky - plnené medovníkové keksíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 18 Dkg mletého cukru, 2 polievkové lyžice medu, 2 celé vajíčka, 1 lyžica oleja, 1 zarovnaná kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 polievková lyžica korenín do medovníkov, 30 - 40 Dkg hladkej múky - T650. Na plnku: cca 20 Dkg mletých orechov, práškový cukor a rum podľa chuti a pikantný džem. Okrem toho tmavá a biela čokoláda, Cera. POSTUP PRÍPRAVY A prečo práve Elišky? Pretože tento receptík som získala už pred rokmi od jednej detskej lekárky, ktorá sa práve takto volala. V mise si dobre vyšľaháme cukor, vajcia, med, olej, koreniny. Potom pridáme múku, v ktorej dobre rozmiešame sódu bikarbónu. Množstvo múky dávame podľa hustoty cesta. Cesto dôkladne vypracujeme a odložíme na chladné miesto - najlepšie na 12 až 24 hodín. Na doske rozvaľkáme pomerne na tenko - tenšie ako sme normálne zvyknuté pri medovníčkoch a vykrajujeme pravideľné tvary keksíkov - vždy jeden tvar do páru. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 C. Keksíky ničím nepotierame. Po upečení spájame plnkou: všetky suroviny na plnku len vymiešame. Džem použijeme pikantný - v mojom prípade to bol džem z černíc. Po zlepení keksíkov ich máčame v tmavej čokoláde, ktorú pripravíme obvyklým spôsobom a povrch zdobíme bielou čokoládou. Tieto keksíky, keď upečiete, tak sú pomerne tvrdé, ale akonáhle ich zlepíte plnkou a oblejete čokoládou, tak zmäknú a vydržia dlho, pokiaľ sa nezjedia. Až sa rozplývajú na jazyku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (53) posledné: 14.11.2014, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Výborné cesto na pizzuPOTREBNÉ PRÍSADY 170 ml vlažnej vody, 3 lyžice oleja, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžica cukru, 450 g hladkej múky, 2 lyžičky sušeného droždia. Toto množstvo je na dve veľké pizzy. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept na tenulinké a veľmi chutné cesto na pizzu som objavila na stránke: http://rybi-cka.blog.cz/0806/pizza-po-nasem-s-fotopostupem. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.7.2012, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Adventné koláčiky z cesta, ktoré sa rozplýva na jazykuPOTREBNÉ PRÍSADY Pôvodne to mali byť len adventné rohlíčky, no napokon to boli nielen rohlíčky, ale aj koláčiky. 280 g hladkej múky. 2 vajcia. 20 g droždia. 2 lyžice kyslej pochúťkovej smotany. 2 lyžice vlažného mlieka. 130 g rozpusteného vlažného tuku. 40 g práškového cukru. Štipku soli. Náplň: 1/8 l mlieka, 250 g pomletých orechov (alebo lieskových orieškov), 100 g kryštálového cukru, ½ balíčka škoricového cukru, troška strúhanej citrónovej kôry + žĺtok na potretie Tento rozpis je cca na 16 ks rohlíčkov. POSTUP PRÍPRAVY Preosejeme múku, pridáme vykysnutý kvások (2 lyžice vlažného mlieka+droždie+troška cukru), rozpustený vlažný tuk, kyslú smotanu, vajce, práškový cukor, štipku soli a dôkladne vypracujeme na hladké cesto. Podľa potreby môžeme pridať múku. Do mlieka nasypeme kryštálový a škoricový cukor, pridáme citrónovú kôru, pomleté orechy a necháme raz prejsť varom. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na cca 4 mm silný plát, ktorý rozkrájame na 16 štvorcov o veľkosti 10x10 cm. Na každý štvorec dáme asi za čajovú lyžičku náplne, šikmo zvinieme a vytvoríme rohlíčky. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžeme nechať troška podkysnúť, ale nemusíme. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme do zlatista (cca 20 minút pri 180 C). Sú výborné aj s inými náplňami napríklad so slivkovým lekvárom. Pri potieraní môžeme k žĺtku pridať troška sladkej smotany – rohlíčky budú mať po upečení krajšiu farbu. Zdroj: Časopis Dobrou chut OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 19.12.2009, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 146 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |