. .. .. .. .. .. .
. .

Adventné koláčiky z cesta, ktoré sa rozplýva na jazyku - RECEPT 20700

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 11052 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Adventné koláčiky z cesta, ktoré sa rozplýva na jazyku


[ recept č. 20700 zo dňa  ]


Adventné koláčiky z cesta, ktoré sa rozplýva na jazyku


POTREBNÉ PRÍSADY

Pôvodne to mali byť len adventné rohlíčky, no napokon to boli nielen rohlíčky, ale aj koláčiky. 280 g hladkej múky. 2 vajcia. 20 g droždia. 2 lyžice kyslej pochúťkovej smotany. 2 lyžice vlažného mlieka. 130 g rozpusteného vlažného tuku. 40 g práškového cukru. Štipku soli. Náplň: 1/8 l mlieka, 250 g pomletých orechov (alebo lieskových orieškov), 100 g kryštálového cukru, ½ balíčka škoricového cukru, troška strúhanej citrónovej kôry + žĺtok na potretie Tento rozpis je cca na 16 ks rohlíčkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Preosejeme múku, pridáme vykysnutý kvások (2 lyžice vlažného mlieka+droždie+troška cukru), rozpustený vlažný tuk, kyslú smotanu, vajce, práškový cukor, štipku soli a dôkladne vypracujeme na hladké cesto. Podľa potreby môžeme pridať múku.
Do mlieka nasypeme kryštálový a škoricový cukor, pridáme citrónovú kôru, pomleté orechy a necháme raz prejsť varom. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na cca 4 mm silný plát, ktorý rozkrájame na 16 štvorcov o veľkosti 10x10 cm. Na každý štvorec dáme asi za čajovú lyžičku náplne, šikmo zvinieme a vytvoríme rohlíčky. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžeme nechať troška podkysnúť, ale nemusíme. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme do zlatista (cca 20 minút pri 180 C).

Sú výborné aj s inými náplňami napríklad so slivkovým lekvárom. Pri potieraní môžeme k žĺtku pridať troška sladkej smotany – rohlíčky budú mať po upečení krajšiu farbu.

Zdroj: Časopis Dobrou chut


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

A pohľad z blízka


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Moje prvé kvietky | Adventné koláčiky z cesta, ktoré sa rozplýva na jazyku | Výborné cesto na pizzu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Miroslava B. (mirator) ID 128159 (19.12.2009, 21:58)
(candle)
ODPOVEDAŤ
Olga B. (ollla) ID 99895 (2.12.2009, 14:37)
:-)Tie sa fakt podarili (Y)úplne ukážkové-paráda!!!!!!!!!!Mňam (zajic) (C)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.12.2009, 7:56)
ďakujeeeeeeeeeeem (L)
ODPOVEDAŤ
Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (2.12.2009, 14:27)
Ivka, vyzerajú super (Y). Robila som tiež raz kysnuté so smotanou, bolo výborné.
Vďaka za recept (L).
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.12.2009, 7:56)
máš pravdu, cesto je super (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu