
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CUKROVINKY |
Iveta S. (yvett) ID 11052 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Nocľažníky - duté vykrajované koláčiky[ recept č. 21311 zo dňa 15.12.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 5 žĺtkov, 45 dkg práškového cukru, 8 dkg hladkej múky špeciál, 1 lyžička salajky POSTUP PRÍPRAVY Tak tento receptík som najskôr objavila na internete, tam sa volal Duša a neskôr, keď som kúpila Salajku, tak na jej obale sa volal Nocľažníky. Rozdiel medzi nimi bol len vo výbere múky, v jednom bola hladká a v druhom polohrubá. Vybrala som si tú hladkú múku. Vymiešame žĺtky s 25 dkg práš. cukru a salajkou- Jelenia soľ, necháme aspoň 12 hodín stáť. Teda najlepšie cez noc. Ja som zarobila večer a piekla až na druhý deň na večer. Potom pridáme zvyšný cukor a múku, naberie to konzistenciu cesta na vaľkanie. Vyvaľkáme medzi dvoma fóliami na 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary - najlepšie čo najmenej členité, teda napr. srdiečka. Pečieme v mierne vyhriatej rúre do bleda, na papieri na pečenie. Ja som piekla na 180 C. Pečie sa to dosť rýchlo, koláčiky napuchnú a vo vnútri ostanú duté. A pre tých čo nemajú skúsenosť so salajkou - je to silná aróma pri zarábaní a aj pri pečení, ale po upečení už nič necítiť. Moja skúsenosť - vykrajovať radšej menšie tvary - najviac sa mi osvedčila tá malá kvetinka. Prvé som mala dosť vysoké, potom som vaľkala cesto radšej na menšiu hrúbku. Neviem prečo, ale zopár sa mi "roztieklo" - teda vlastne nemali tak pekný tvar ako by mali mať - možno sa nemá hneď otvárať rúra - neviem, praxou sa naučím. Ale nevadí, aspoň mali rodinní príslušníci čo "koštovať". |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (15.12.2009, 20:24) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.12.2009, 9:44) |
![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka T. (esmae) ID 47720 (15.12.2009, 11:16) |
Ivet, pamatam, ako to robievala uz moja prastarka. Len oni to volali amoniove keksiky ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.12.2009, 12:49) |
aj moja mamka voľakedy také podobné robievala ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (15.12.2009, 10:30) |
cosi take tu je http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9303 my to robime uz dlho,je to vdacne pecivo,je toho vela.Ale je to hrozne sladke na moj vkus ![]() ![]() ![]() Ja mam skusenost,ze ked je onieco hrubsie cesto,tak ked to pri peceni podskoci ta horna cast sa akokeby zosunie ked su velke tvary a zosmykne sa. Alebo .............podla nasich bytoviek,ked je kryva podlaha,kryvy je aj sporak a vtedy sa to vie vysunut ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.12.2009, 12:52) |
je to vlastne na ten istý spôsob, nevšimla som si, že tu už taký nejaký receptík je ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |