. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 168 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,17 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

DOMÁCI RAŽNÝ CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

ražná chlebová múka, pšeničná celozrnná múka, olej, voda, soľ, sušené droždie, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky som nalial 3,5 deci vlažnej vody, 2 lyžice panenského tekvicového oleja, 250 gramov ražnej chlebovej múky, 250 gramov pšeničnej celozrnnej múky, 2 lyžičky morskej soli, pol sáčika sušeného droždia a lyžicu celej rasce. Navolil som program Normal 750 gramový, polotmavý a o 3 hodiny už v kuchyni rozvoniaval chutný čerstvý domáci celozrnný chlieb. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.5.2014, 14:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb s vôňou Stredomoria



POTREBNÉ PRÍSADY

2,5 dl vody 2 lyžice olivového oleja 2 lyžičky cukru 1,5 – 2 lyžičky soli 500 g hladkej (alebo chlebovej T-650) múky 1 sáčok instatného droždia Dr. Oetker (to je asi 7g, ak chcete použiť iný typ) Prísady (pridávajú sa pri hlasovom znamení prístroja) 2 strúčiky cesnaku 5 dkg kvalitného údeného syru štipka rozmarínu lyžička kapari

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny vložím do pekárne, nastavím program pre základný chlieb, po hlasovom znamení pridám k cestu ostatné prísady a nechám pekáreň dorobiť chlieb.

Už počas pečenia sa celý byť naplnil vôňou rozmarínu a údeného syra. Tento chlieb je taký chutný, že sme ho najprv jedli len tak, bez pomazánok, či inej prílohy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Martina F. (Falkona) ID 9152 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.1.2009, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

MOJ PRVY CHLIEB Z PEKARNE



POTREBNÉ PRÍSADY

Sacok zmesy z Lidl VITAL.350 ml vody

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekarne nalejeme 350 ml vody,dosypeme 500 g,cize polovicu sacku zmesy a Program NORMALNY,750g,tmavy
Je strasne dobry,teda aspon nam chuti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

DASA K. (DARSYK) ID 29056 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 25.2.2010, 19:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Taliansky voňavý bylinkový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

-3 PL olivového oleja - 1 alebo 2 roztlačené strúčiky cesnaku - 1 a 1/2 KL sušenej bazalky - 3/4 KL sušeného oregana - 1/4 KL sušeného rozmarínu - 1/2 KL sušeného tymiánu - 1,5 dl vody - 6 PL mlieka - 1 a 1/2 KL cukru - 1 a 1/2 KL soli - 480 g chlebovej múky - 2 a 1/4 KL sušeného droždia -

POSTUP PRÍPRAVY

V malej panvici zohrejeme olej. Pridáme cesnak a bylinky. Opekáme 2 minúty, ale dávame pozor, aby sa cesnak nepripálil, lebo bude mať trpkú chuť.
Bylinkový olej a ďalšie prísady vložíme do DP v poradí uvedenom hore. Nastavíme program na biely chleba, stredne opečená kôrka, 750 g.
Ak chcete pridajte semiačka podľa želania, poprípade skombinujte chlebovú múku s celozrnnou. V každom prípade, vďaka bylinkám tento chlieb nádherne voní!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Jana A. (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.1.2011, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Výborný zemiakový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky 3 uvarené, nastrúhané väčšie zemiaky 3 polievkové lyžice octu 3 malé lyžičky soli 1/2 l teplej vody 1 kvasnice 3 malé lyž. kmínu sezamové, ľanové, dyňové, slnečnicové (čo máš) semienka.

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
Do misky dám múku, do prostriedka jamku, do nej 1 ML cukru a kvasnice a zaliať teplou vodou, až vykysnú, pridám všetko ostatné a dobre vyhneteme. Necháme odležať asi 1/2 až 3/4 hod. Potom urobíme 2 bochníky a dáme ny vymastené plechy, kde ich necháme ešte 1/2 hod. kysnúť. Potom natrieme slanou vodou a môžme poprepichovať vidičkou, ale aj nemusíme.
Želám Vám dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Žaneta M. (Huba) ID 2629 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 11.10.2009, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Domáci chlieb, nenechajte sa znechutiť obrázkom :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky 3 polievkové lyžice soli 3 kávové lyžičky octu 3 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke 1 kocka droždia 6 dcl vody rasca podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Na domáci chlebík si vyhraďte aspoň 2 hodiny času. Niežeby bol postup pracný, no treba nechať cesto poriadne vykysnúť.
Ja robievam chlieb z plnej dávky a potom ho rozdávam po rodine ,o) Najviac nám chutí čerstvý, neviem prečo, ale varianta vytiahnutá z mrazničky sa nám neosvedčila.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Petra P. (sassannka) ID 40566 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.1.2012, 11:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Pita chlieb s omeletou a zeleninou - tip na raňajky či večeru



POTREBNÉ PRÍSADY

arabský chlieb * na každú porciu omeleta z 1-2 vajec * šunka * kečup * uhorky * paradajky * papriky * čínska kapusta alebo ľadový šalát * soľ * syry – čo Vám príde na chuť

POSTUP PRÍPRAVY

Rýchle a sýte raňajky, pre mňa medzizastávka medzi raňajkami a obedom :-) No zabijem sa, keď si to hladné dieťa v bruchu stále pýta jesť? :-) Ešte to mám na koho zvaliť! :-) Inak je to vďačné jedlo na cesty, pikniky a raz sa mi dokonca zmestil tento pita chlieb aj do kabelky :-))))))))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 5.11.2009, 8:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Veselý celozrnný chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

280 ml vody, 1 kocka droždia, 2 PL olivového oleja, 1/2 dcl octu, 300 g celozrnnej ražnej múky, 90 g celozrnnej pšeničnej múky, 50 g ražných vločiek, 1 ČL soli, hrsť celej rasce, 50 g tekvicových semien(možno pridať aj 1 PL ľanových semien, 1 PL slnečnicových semien a 1 hrsť vlašských orechov)

POSTUP PRÍPRAVY

V teplej vode z vodovodu rozmiešame celé droždie. Drožďovú vodu nalejeme do pekárničky, pridáme olivový olej a ocot. Prisypeme celozrnnú ražnú a pšeničnú múku, ražné vločky, soľ, rascu a všetky druhy semienok ( v originálnom recepte boli iba tekvicové semienka). Zapneme pekárničku na program kysnuté cesto. Po dokončení miesenia ( u mňa 25 minút) cesto vyberieme z pekárničky a na doske pomúčenej ľubovoľnou celozrnnou múkou z neho urobíme valček, ktorý vložíme do hranatej chlebíkovej formy vystlanej papierom na pečenie ( pozor, cesto je veľmi lepkavé). Necháme asi 1 hodinu kysnúť ( vzhľadom na čisto celozrnné múky podkysne len trochu) a potom upečieme v rúre- teplovzdušná rúra, teplota 160°C, piecť presne 60 minút. Po upečení nechať vychladnúť na doske- lepšie sa krája vychladnutý. Tento chlieb by sa určite dal upiecť aj v domácej pekárničke, ale to nemám odskúšané, pretože mám radšej chlieb s vypečenou kôrkou, akú v domácej pekárničke nikdy nedosiahnem.\r\n\r\nRecept na tento chlieb som svojho času našla na niektorej stránke Mira Veselého, našťastie som si ho vtedy vytlačila, lebo odvtedy ho neviem nájsť, akoby sa pod zem prepadol...\r\nUpozorňujem ešte, že tento chlieb je určený výhradne milovníkom ťažkých a hutných celozrnných chlebov, takže tí čo máte radi nadýchané, mäkké chleby si na svoje určite neprídete. Je vhodný aj pri redukčnej diéte, je však vysoko návykový, preto ho po vychladnutí radšej vždy nakrájam, uložím do mrazničky a potom vyťahujem na raňajky len po 2 krajcoch, inak by som ho po upečení zjedla celý naraz...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Miriam J. (darinka j.) ID 108463 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.3.2011, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb s bylinkovým olejom



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladká múka * pol kocky droždia * 15 g cukor * rasca * 325 ml vody * 10 g soli _____ olivový olej, tymián, rozmarín, provensálske bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto vymiesime, necháme trištvrť hodinky nakysnúť. Potom na doske roztiahneme a namastíme ochuteným olejom. Zvinieme a uložíme na plech. Necháme podkysnúť a upečieme. Pre pečením potieram slanou vodou, potom raz počas pečenia a po vytiahnutí z rúry.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.1.2011, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Biely chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml vody, 2 polievkové lyžice oleja, 1 polievková lyžica octu, 1 čajová lyžička soli, 1 polievková lyžica cukru, 1 čajová lyžička rasce, 500g hladkej múky, 1/2 kocky droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko dáme do pekárne a nastavíme program základný chlieb.Ja dávam kôrka tmavá.Po upečení nechať vychladnúť 10 min. vo forme a potom vyklopiť.
Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Monika Š. (viva1) ID 14392 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.11.2011, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 168 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu