končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,17 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
Írsky sódový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g hladkej múky T-650, 250 g celozrnnej múky, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 kávová lyžička soli, 1 kávová lyžička prášku do pečiva, 30 g masla /Hera/, 350 ml cmaru POSTUP PRÍPRAVY Výborný rýchly chlebík, bez kysnutia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 17.1.2010, 16:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Celozrnný chlieb s rôznzmi semienkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ČL suchého droždia, 475 g celozrnnej múky, 1.5 ČL cukru, 1 PL olivového oleja, 1PL octu, 1a1/4 ČL soli, 340 ml vody Semienka po 1.5 PL z každého druhu - ľanové, sézamové, tekvicové, makové a slnečnicové POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady dáme do pekárničky, ja dávam najprv suché potom tekuté - závisi od druhu pekárničky aký máte (semiačka pridáte buď na zvukový signál alebo hneď pokial máte automatické pridávanie) nastavím program celozrnný chlieb + extra ingrediencie (mne to pečie 5 h). Semiačka dodajú príjemnú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Saska M. (Saska_uk123) ID 97207 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.7.2009, 13:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
bezlepkový zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 400g bezl. múky Mix B, 150-180g uvarených pretlačených zemiakov (pribl. 3 zemiaky, môže byť aj menej), 3PL oleja (slnečnicový), 1 vajce, 250ml vody, soľ, na kvások: 1/3 kvasníc Fala, 2KL cukru, deci vlažnej vody POSTUP PRÍPRAVY Základ receptu je podľa Schäru - Oscarove recepty (potato bread) :-) - pripravím si kvások (rozmiešam vo väčšom hrnčeku nasucho kvasnice s cukrom kým sa neroztečú, potom dolejem deci vlažnej vody a nechám postáť pribl. 5minút) - vo veľkej mise zmiešam múku a soľ - uvarené vychladnuté zemiaky na tanieri dôkladne roztlačím vidličkou, v múke ich rozmiešam - urobím niečo ako "múkovo-zemiakovú mrveničku", prípadné hrudky vidličkou (alebo prstami) rozpučím, - do zemiakovo múčnej zmesi postupne vmiešam kvások, vajce, olej a za hrnček vody - vymiesim vláčne cesto - dosypávam podľa potreby - aby bolo cesto jemné, mäkké a kompaktné skoro tak aby sa dalo chytiť do ruky.. - cesto vložím do formy (vyloženej papierom alebo naolejovanej), vrch uhladím a zároveň naolejujem prstami, nechám vykysnúť (pribl. 35min). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.12.2013, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pivný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 2 poháre ražnej múky, 1 1/2 pohára svetlého 10 ° piva izbovej teploty, 1/2 sáčku sušeného droždia, 2 PL krupicového cukru, 1 PL soli, 1 vajce, 2 PL rozpusteného masla, 3 poháre hladkej múky, 1 PL kmínu, 2 PL sušenej restovanej cibule (nemusí byť), 1 PL kukuričnej múky POSTUP PRÍPRAVY Výborný chlieb, milo ma prekvapil nielen svojou chuťou, ale najmä tým, že bol super šťavnatý a mäkký aj na druhý a tretí deň. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 26.7.2010, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
****Zemiakový chlieb v pekárničke****POTREBNÉ PRÍSADY 300 ml.vody ,2 stredné uvarené zemiaky / môžu byť aj surové,ale varené sú lepšie/,500g hladkéj múky /môže sa použiť aj ražná múka ale vtedy je dobré ich zmiešať pol na pol/,1 ČL soli,1/4 kvasnic. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke a nastrúhame na jemnom strúhadle, potraviny dávame do pekárne postupne tak ako sú uvedené v zložení, zvolíme program na 2 hodinove pečenie .Ja potom ešte dávam chlebík na 10 minút dopiecť aby bola kôrka pekne chrumkavá. Prajem dobrú chuť.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Martina M. (matahari1974) ID 178038 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
domáci chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky, 1 aj 1,5 kocky kvasníc, 0,5 l vody vody, 2 uvarené nastruhané zemiaky, 2 hrste ovsených vločiek, 3 ČL soli, kmínu,3 PL octu, 3 PL cukru, ľanové, tekvicové, slnečnicové semienka, ale nemusia byť. POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si kvások a potom všetko zmiešame, necháš vykysnúť. Urobíme z tohto cesta 2 chleby. Dáme na plech prípadne do nejakej formy.Do vody si dáme trochu soli a potrieme ním cesto a dáme piecť.pečieme pri 200 stupňoch asi 30-35 minút.po upečení tiež potrieme vodou+soľ.a čakáme kým vychladne.mnam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Erika j. (erikaPN3) ID 258622 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 12.10.2016, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1 bochník: 200 g deň vopred uvarených zemiakov; 500 g polohrubej múky; 1 kocka droždia; 1 ČL kryštálového cukru; 300 ml vlažnej vody; 150 ml cmaru; 1 PL soli; 2 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Kvások pripravíme z rozdrobeného droždia, ktoré s cukrom rozmiešame vo vlažnom cmare dohladka. Zakryjeme a necháme 10 minút odstáť. deň vopred uvarené zemiaky ošúpeme a roztlačíme na kašu. Pridáme múku, soľ, 300 ml vlažnej vody, kvások a vypracujeme tuhé cesto, do ktorého miesením zapracujeme olej. Bochník uložíme do vymastenej formy a necháme na teplom mieste 30 až 40 minút kysnúť. Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 200 st. C asi 1 hodinu. Upečený chlieb vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapekany okruhly chliebPOTREBNÉ PRÍSADY okruhly chlieb, 45dkg oravskej slaniny, 3 krabičky syr Karička, 1 červena a 1 zelena paprika, 1 kysla smotana, olej, čierne korenie, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Z bochnika chleba odrežeme vrch a vydlabeme vnutro chleba. Pokrajame slaninu, opečieme na oleji. Zamiešame smotanu a syr, pridame pokrajane papriky, vychladenu slaninu bez oleja a vegetu a dobre premiešame.Tukom zo slaniny potrieme chlieb z vnutra aj z vonku. Naplnime zmesou a položime na vymasteny plech. Pečieme asi 15 minut v rure.Vydlabane vnutro z chleba tiež dame na plech zapiecť a po upečeni si namačame do syrovej omačky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Martina M. (mataalex) ID 27652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 9.1.2008, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
MLIEČNY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY 270 g chlebovej muky-hladkej,30 g celozrnnej alebo inej muky,3 g drozdia,4 g cukru,5 g soli,240 g studeneho mlieka,12 g masla,semiačka podla chuti POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešajte v pekarni okrem masla,ked sa masa spoji pridajte maslo.Cesto bude trošku redšie ale nesmie sa lepit,mozete ešte pridat trošku muky ak sa moc lepí.Cesto nechame kysnut 80 minut,potom preklopime na dosku a premiesime,ja som podsypala sekanymi pšeničnymi vločkami aby mal chlebik " country look".Prehodime do formy,alebo len na plech a ešte nechame 45 min oddychovat.Pečieme na 190 st asi 20-25 min.Je makkučky,na dotyk ako vata.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 18.9.2010, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Francúzsky chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 2 1/4 šalky teplej vody,1 PL cukru,1 droždie ,1 PL soli,2 PL oleja,6 šalok hl.muky,rasca POSTUP PRÍPRAVY Príprava je trošku zdĺhavejšia ale stojí za to ..Vodu zmiešame s droždím a cukrom,rozmiešame kym sa droždie a cukor neroztopí.Vylejeme do pekarničky ,pridame sol,olej a polovicu muky.Nechame premiešat par minut a pridame zvyšnu muku.Premiešame a vypneme.Nechame 10 minut odpočívat.Znovu na par sekund premiešame a vypneme .Cesto nechame takto oddychovat pat krat.Potom cesto rozdelíme na dve časti,každu na pomučenej doske roztiahneme rukami na obdĺžnik a zrolujeme ako bagetu,spoj zlepíme a povalame po muke.Preložime na plech a nechame kysnut asi pol hodinku.Pečieme na 220 st asi 20 minut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 17.1.2012, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,17 ďalšie >> |