. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 168 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,17 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Írsky sódový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hladkej múky T-650, 250 g celozrnnej múky, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 kávová lyžička soli, 1 kávová lyžička prášku do pečiva, 30 g masla /Hera/, 350 ml cmaru

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný rýchly chlebík, bez kysnutia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 17.1.2010, 16:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Celozrnný chlieb s rôznzmi semienkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ČL suchého droždia, 475 g celozrnnej múky, 1.5 ČL cukru, 1 PL olivového oleja, 1PL octu, 1a1/4 ČL soli, 340 ml vody Semienka po 1.5 PL z každého druhu - ľanové, sézamové, tekvicové, makové a slnečnicové

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady dáme do pekárničky, ja dávam najprv suché potom tekuté - závisi od druhu pekárničky aký máte (semiačka pridáte buď na zvukový signál alebo hneď pokial máte automatické pridávanie) nastavím program celozrnný chlieb + extra ingrediencie (mne to pečie 5 h). Semiačka dodajú príjemnú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Saska M. (Saska_uk123) ID 97207 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.7.2009, 13:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

bezlepkový zemiakový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

400g bezl. múky Mix B, 150-180g uvarených pretlačených zemiakov (pribl. 3 zemiaky, môže byť aj menej), 3PL oleja (slnečnicový), 1 vajce, 250ml vody, soľ, na kvások: 1/3 kvasníc Fala, 2KL cukru, deci vlažnej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Základ receptu je podľa Schäru - Oscarove recepty (potato bread) :-)

- pripravím si kvások (rozmiešam vo väčšom hrnčeku nasucho kvasnice s cukrom kým sa neroztečú, potom dolejem deci vlažnej vody a nechám postáť pribl. 5minút)
- vo veľkej mise zmiešam múku a soľ
- uvarené vychladnuté zemiaky na tanieri dôkladne roztlačím vidličkou, v múke ich rozmiešam - urobím niečo ako "múkovo-zemiakovú mrveničku", prípadné hrudky vidličkou (alebo prstami) rozpučím,
- do zemiakovo múčnej zmesi postupne vmiešam kvások, vajce, olej a za hrnček vody
- vymiesim vláčne cesto - dosypávam podľa potreby - aby bolo cesto jemné, mäkké a kompaktné skoro tak aby sa dalo chytiť do ruky..
- cesto vložím do formy (vyloženej papierom alebo naolejovanej), vrch uhladím a zároveň naolejujem prstami, nechám vykysnúť (pribl. 35min).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.12.2013, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pivný chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

2 poháre ražnej múky, 1 1/2 pohára svetlého 10 ° piva izbovej teploty, 1/2 sáčku sušeného droždia, 2 PL krupicového cukru, 1 PL soli, 1 vajce, 2 PL rozpusteného masla, 3 poháre hladkej múky, 1 PL kmínu, 2 PL sušenej restovanej cibule (nemusí byť), 1 PL kukuričnej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný chlieb, milo ma prekvapil nielen svojou chuťou, ale najmä tým, že bol super šťavnatý a mäkký aj na druhý a tretí deň.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.7.2010, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

****Zemiakový chlieb v pekárničke****



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml.vody ,2 stredné uvarené zemiaky / môžu byť aj surové,ale varené sú lepšie/,500g hladkéj múky /môže sa použiť aj ražná múka ale vtedy je dobré ich zmiešať pol na pol/,1 ČL soli,1/4 kvasnic.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke a nastrúhame na jemnom strúhadle, potraviny dávame do pekárne postupne tak ako sú uvedené v zložení, zvolíme program na 2 hodinove pečenie .Ja potom ešte dávam chlebík na 10 minút dopiecť aby bola kôrka pekne chrumkavá.
Prajem dobrú chuť....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Martina M. (matahari1974) ID 178038 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

domáci chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky, 1 aj 1,5 kocky kvasníc, 0,5 l vody vody, 2 uvarené nastruhané zemiaky, 2 hrste ovsených vločiek, 3 ČL soli, kmínu,3 PL octu, 3 PL cukru, ľanové, tekvicové, slnečnicové semienka, ale nemusia byť.

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kvások a potom všetko zmiešame, necháš vykysnúť. Urobíme z tohto cesta 2 chleby. Dáme na plech prípadne do nejakej formy.Do vody si dáme trochu soli a potrieme ním cesto a dáme piecť.pečieme pri 200 stupňoch asi 30-35 minút.po upečení tiež potrieme vodou+soľ.a čakáme kým vychladne.mnam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Erika j. (erikaPN3) ID 258622 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.10.2016, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zemiakový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 bochník: 200 g deň vopred uvarených zemiakov; 500 g polohrubej múky; 1 kocka droždia; 1 ČL kryštálového cukru; 300 ml vlažnej vody; 150 ml cmaru; 1 PL soli; 2 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Kvások pripravíme z rozdrobeného droždia, ktoré s cukrom rozmiešame vo vlažnom cmare dohladka. Zakryjeme a necháme 10 minút odstáť. deň vopred uvarené zemiaky ošúpeme a roztlačíme na kašu. Pridáme múku, soľ, 300 ml vlažnej vody, kvások a vypracujeme tuhé cesto, do ktorého miesením zapracujeme olej. Bochník uložíme do vymastenej formy a necháme na teplom mieste 30 až 40 minút kysnúť. Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 200 st. C asi 1 hodinu. Upečený chlieb vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapekany okruhly chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

okruhly chlieb, 45dkg oravskej slaniny, 3 krabičky syr Karička, 1 červena a 1 zelena paprika, 1 kysla smotana, olej, čierne korenie, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Z bochnika chleba odrežeme vrch a vydlabeme vnutro chleba. Pokrajame slaninu, opečieme na oleji. Zamiešame smotanu a syr, pridame pokrajane papriky, vychladenu slaninu bez oleja a vegetu a dobre premiešame.Tukom zo slaniny potrieme chlieb z vnutra aj z vonku. Naplnime zmesou a položime na vymasteny plech. Pečieme asi 15 minut v rure.Vydlabane vnutro z chleba tiež dame na plech zapiecť a po upečeni si namačame do syrovej omačky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Martina M. (mataalex) ID 27652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 9.1.2008, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

MLIEČNY CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

270 g chlebovej muky-hladkej,30 g celozrnnej alebo inej muky,3 g drozdia,4 g cukru,5 g soli,240 g studeneho mlieka,12 g masla,semiačka podla chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešajte v pekarni okrem masla,ked sa masa spoji pridajte maslo.Cesto bude trošku redšie ale nesmie sa lepit,mozete ešte pridat trošku muky ak sa moc lepí.Cesto nechame kysnut 80 minut,potom preklopime na dosku a premiesime,ja som podsypala sekanymi pšeničnymi vločkami aby mal chlebik " country look".Prehodime do formy,alebo len na plech a ešte nechame 45 min oddychovat.Pečieme na 190 st asi 20-25 min.Je makkučky,na dotyk ako vata..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 18.9.2010, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Francúzsky chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

2 1/4 šalky teplej vody,1 PL cukru,1 droždie ,1 PL soli,2 PL oleja,6 šalok hl.muky,rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je trošku zdĺhavejšia ale stojí za to ..Vodu zmiešame s droždím a cukrom,rozmiešame kym sa droždie a cukor neroztopí.Vylejeme do pekarničky ,pridame sol,olej a polovicu muky.Nechame premiešat par minut a pridame zvyšnu muku.Premiešame a vypneme.Nechame 10 minut odpočívat.Znovu na par sekund premiešame a vypneme .Cesto nechame takto oddychovat pat krat.Potom cesto rozdelíme na dve časti,každu na pomučenej doske roztiahneme rukami na obdĺžnik a zrolujeme ako bagetu,spoj zlepíme a povalame po muke.Preložime na plech a nechame kysnut asi pol hodinku.Pečieme na 220 st asi 20 minut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 17.1.2012, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 168 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu