končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
TORTY |
Gastanovo- visnova tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 6 vajec, 1 dcl olej, 3 lyzice horucej vody, 150 g pr. cukor, 200 g polohr. muky, 4 lyzice kakaoveho prasku, 1 prdopec Krem 1: 1 gastanove pyre, 1 van. cukor, 1-2 lyzice pr. cukor, 175 g masla, 300g kyslej smotany 18% Krem 2: 1 visnovy kompot (Lidl, bez kostok a vyborny), 2 lyzice kukuricneho skrobu Slahacka: 2 x 33% slahacka, 2 x stuzovac, 250 g kysla smotana 18%, vanilkova aroma POSTUP PRÍPRAVY Korpus: z bielkov vyslahame sneh, zltky vyslahame s cukrom do peny, pridame olej, vodu, muku s prdopecom a kakaom a premiesame, nakoniec zamiesame sneh z bielkov. Pecieme na 180° cca 20 min. Vychladnuty korpus prekrojime 2x. Na spodny plat natrieme gastanovu plnku, prikryjeme druhym platom a navrstvyme visnovy krem a prikryjeme tretim platom. Potrieme zvysnym gastanovym kremom. Na vrch torty navrstvime slahacku. Mozeme ozdobit podla lubovole. Ja som posypala striebornymi perlickami a oblozila piskotami. \\r\\nKrem 1: gatanove pyre, van. cukor, maslo a smotanu si vyslahame a dochutime pripadne cukrom. \\r\\nKrem 2: stavu z kompotu si zmiesame so skrobom a uvarime si husty krem. Zamiesame visne. \\r\\nSlahacka: smotanu si vyslahame so stuzovacmi podla navodu, pridame kyslu smotanu zmiesanu s van. aromou a jemne premiesame. \\r\\nTymto sa chcem velmi podakovat Martinke (Mata 406) a Martuske (Egreska)za ich obrovsku inspiraciu pri robeni tejto torticky. Ich dielka su uuuzasne a u nas tak velmi oblubene. A aj vsetkym zienkam, kt. mi pomohli s volbou ovocia. Tato torta bola toho dokazom. Vsetci boli nadseni a bola skutocne vynikajuuuuca ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 21.3.2011, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Moje prve tohorocne pernicky a recepty, ktore pouzivame uz roky cele generaciePOTREBNÉ PRÍSADY Robim uz roky tieto recepty: Od mojej maminy.......500 g hladkej muky, 200 g praskoveho cukru, 1 Hera/Palmarin/..., 3 vajcia, 1polievkova lyzica medu, 1 cajova lyzicka sody bicarbony, skorica, drvene klinceky Skoricu a klinceky davam tak od oka, podla chuti. Niekedy davam aj trosku kakaa, aby neboli moc svetle a namiesto skorice a klincekov zvyknem dat 1 poriadnu cajou lyzicku pernikoveho korenia. Od pernikarky......250g hladkej muky, 100 g praskovy cukor, 50 g roztopeneho masla /staci, ak bude makke/, 1 polievkova lyzica medu, 1 vanilkovy cukor, 1/2 cajovej lyzicky sody bicarbony, 1 cajova lyzicka mletej skorice, 1 cajova lyzicka pernikoveho korenia, 1 vajce Tieto som robila minule Vianoce a boli super. Len sa tak zaprasilo, ale odporucam robit z dvojitej davky. Tento rok som zatial robila len tieto. Boli uuuzasne makkucke... POSTUP PRÍPRAVY Priprava cesta je asi ako pri vsetkych pernickoch...zmiesime vsetky suroviny a nechame odstat aspon na 2 hodiny v chlade. Uz som robila aj tak, ze som pernicky robila hned, no z cestom sa lepsie pracujem, ked sa necha odlezat. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 30.11.2014, 18:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Chutnučký medový mrežovník podľa Mišky ID 1384 a koláčiky zo zvyškovPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Všetky ako Miška, len som dala ako náplň domácu slivkovú nutelu a na to este malý pohárik jahodového lekváru POSTUP PRÍPRAVY ...... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 20.9.2010, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Stroopwafels - holandské oblátky plnene sirupomPOTREBNÉ PRÍSADY Na oblátky: 500g hl. múky, 250g stopeného masla, 150g bieleho cukru s pridanou melasou (v hol. witte basterdsuiker), 50g droždia, 1 vajce, trošičku vlažného mlieka Na plnku: 500g tmavého hustého cukrového sirupu, 300g tmavého cukru s pridanou melasou(v hol. donkere basterdsuiker), 75g nesoleného masla, 1 malá čajová lyž. mletej škorice POSTUP PRÍPRAVY Cesto si pripravíme tak, že si vymiesime všetky suroviny a na teplom a vlhkom mieste necháme aspoň 45 min. vykysnúť. Potom ho zasa dobre premiesime a vytvarujeme si guľky o veľkosti pinpongovej loptičky. Tieto potom kladieme do waflovača a opečieme z oboch strán. Ešte dobre teplú oblátku opatrne prerežeme a do stredu namažeme sirupovú plnku. Plnku si urobíme tak, že si zohrejeme sirup a pridáme do neho ostatné ingrediencie. Pokial nezoženiete ten sirup, tak som googlila a googlila a vyšlo z toho, že treba dat variť rovnaké množstvo vody a cukru cca 1 hod. Takže na 1kg cukru 1l vody. Treba skúšať konzistenciu. Na tanierik si trošku odobrať a nechať schladiť. Chladné by to malo byť o čosi redšie ako med, no nie úplne tekuté. Je to kopec cirkusu, keď to takto človek číta, no kto okúsil vie, že je to lakotka. A ešte na záver som študovala o basterdsuiker/melasový cukor, že vlastne vďaka melase pečivo ostane dlhšie ako čerstvé, nevysuší sa tak rýchlo, ako s rafinovaným cukrom. Tak podľa mňa tam može ísť aj biely cukor a namiesto tmavého hnedý. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 17.1.2012, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Tvarohové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g polohrubej múky, 250g tvarohu, 250g masla/margarínu, vajíčko na potretie, niečo na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Múku, tvaroh a maslo zmiesime a necháme v chladničke postát do ďalšieho dňa. Potom vyvaľkáme a malým pohárikom vykrajujeme. Potrieme vajíčkom a ak chceme, tak môžme posypat sézamom, makom atď. Potom už len mňamkáme :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 4.2.2010, 20:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kávové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 vajec, 300 g práškového cukru, 100 g mletých orechov, 10 lyžíc silnej kávy, 100 g hladkej múky, 100 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva a tuk a múka na vymastenie plechu Plnka: 3 vajcia, 110 g práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 250 g masla, lekvár a šľahačka na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Cesto: žĺtky dobre napeníme s cukrom, pridáme orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a 10 lyžíc kávy. Dobre premiešame a potom zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto roztrieme na veľký plech a upečieme v predhriatej rúre na 180 °C. Vychladnuté cesto rozkrojíme na 3 rovnaké diely. Plnka: vajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnutú plnku pridávame do napeneného masla. Spodný plát potom natrieme nejakým kyslejším lekvárom. Položíme druhý plát a natrieme plnkou (ja som na plnku poukladala aj pokrájaný banán). Prikryjeme tretím plátom a celé rezy natrieme po všetkých stranách zvyšnou plnkou. Zdobíme podľa chuti, napríklad šľahačkou. Príjemné mlsanie :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 19.12.2013, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Parížske rožteky od mojej pra-pra-pra...babkyPOTREBNÉ PRÍSADY Moja stará mama bola úžasná cukrárka (nie povolaním) a vypekala torty pre kopec ľudí. Škoda, ze to nie je zdokumentované. Ja som sa tento receptík od nej naučila a čo si pamätám, tak sú to pre mňa asi najjemnejšie rožteky aké som kedy jedla. Zatiaľ sa mi vždy podarili. Ako malá som na nich milovala ten jemnulinký krém. Viem, že receptov na parížske rožteky je tu už kopec, no podľa mňa aj tento stojí za odskúšanie. Cesto: 3 bielka, 30 dkg práškového cukru, 15 dkg mletých vlašských orechov Plnka: 2 dcl mlieka, 4 dkg kryštálového cukru, 3 žĺtky, 5 dkg hladkej múky, 15 dkg práškového cukru, 25 dkg masla, 1 čajová lyžicka kakaa, tuk, čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Cesto: vyšľaháme si bielka, pekne do tuha. Pridáme pr. cukor a nad parou šľaháme do zhustnutia. Masa by mala získať pekný lesk. Potom pridáme ml. orechy a na pomastený plech vytláčame rožteky. Nepečieme ich, len sušíme pri 150°C. Plnka: mlieko, kryštálový cukor, žĺtky a hl. múku uvaríme nad parou na hustú kašu. Práškový cukor, maslo a kakao dobre vymiešame. Do masla zapracujeme po kúskoch uvarenú kašu. Krém zdobíme na rožteky a potom máčame v roztopenej čokoláde. Príjemné mlsanie :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 21.11.2010, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |