končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Jednoduchý MAKOVNÍK (50) 21.4.2024, 10:55 Marinované kuracie nugetky v zemiakovom cestičku (400) 28.3.2024, 7:48 Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03 Fantastický nemecký tvarohový koláč bez múky (1) 29.2.2024, 12:42 jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10 SILVESTROVSKÁ KAPUSTNICA super de luxe špeciál :-) (74) 31.12.2023, 14:23 Medvedie labky - straaasne stary ale vynikajuci recept (4) 25.12.2023, 13:34 Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27 Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké (180) 20.12.2023, 20:21 Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 65 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Moja prva vianockaPOTREBNÉ PRÍSADY 45 dkg hladkej muky 1 1/2 PL oleja 1 cajova lyzicka soli taka rovna, nie kopcovita 75 g krystaloveho cukru 1 susene drozdie ( ine som nemala doma) 2,80 dcl vlazne mlieko 1 vajicko 1/2 vanilky POSTUP PRÍPRAVY Do pekarnicky som naliala mlieko, dala vajicko, olej, na to muku, cukor, vanilku sol do laveho roha a drozdie do praveho a miesila pekarnicka. Ked mi vykyslo, dala na podlozku silikonovu a rozdelila na 7 casti rovnake od oka :) na plech som dala papier na pecenie a vysulala som na podlozke 4 dlhe pasy, prelozila na plech a splietla zo 4 kusov vrkoc, potom som na podlozke splietla z 3 a polozila na ten co som mala na plechu, konce zahla zospodu a nechala 20 minut kysnut. Rozslahala zltok s troskou mlieka a potrela celu vianocku a dala do rury na 25 minut na 180 stupnov. Potom vybrala a pretrela osladenou vodou, aby sa krasne leskla. A to je cele tajomstvo mojej domacej vianocky, ktora vonala krasne a chutila kazdemu :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Anna B. (Andulka17) ID 70234 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 13.5.2020, 21:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
VianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY našla som tu na MMB,nadýchaná,krehká,odporúčam POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Viera Š. (visi) ID 41265 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 6.9.2014, 19:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bezlepková vianočka príp. mazanecPOTREBNÉ PRÍSADY 275-300 g bezlepková múka (ideálne Schär) 3 ks zemiakov (váha za surova 50g, po uvarení cca 150-160 g) 125 g polotučný tvaroh (použila som hrudkovitý) 75 g maslo 75 g pomletý kryštálový cukor 3 ks vajcia (veľkosť M, 2ks do cesta, 1ks na potretie) 35 g mandle 1 PL rumu 1/2 balíčka vanilkového cukru 35 g hrozienok 25 ml mlieka 1 prášok do pečiva (PDP) 1 čajová lyžička Psyllium (indická vláknina pre udržanie vlhkosti) citrónová kôra nmandľové lupienky POSTUP PRÍPRAVY Tento receptík bol pôvodne zamýšľaný ako "test", či sa vianočka podarí. Použité množstvá však boli postačujúce na menšiu vianočku, ktorá sa akurát zmestila na môj plech. Kto potrebuje, môže si množstvá zdvojnásobiť alebo inak prispôsobiť :-) S cestom sa pracovalo veľmi dobre a pôvodne som ani neverila, že sa bude dať vianočka zapliesť. Nakoniec to však bola pohodička, príprava trvala naozaj krátko, s cestom pracovalo perfektne a výsledok milo prekvapil... Všetky suroviny si vopred pripravíme a necháme ohriať na izbovú teplotu. Hrozienka opláchneme vodou, zalejeme rumom, necháme postáť. Zemiaky uvaríme v šupke. Tvaroh v receptoch na tvarohovú vianočku používajú väčšinou mäkký, ja som však mala len mäkký nízkotučný a ten je chuťovo nevyhovujúci. Preto som použila klasický polotučný hrudkovitý. Ak sa rozhodnete použiť mäkký tvaroh, zrejme bude treba trochu upraviť množstvo múky podľa konzistencie cesta... Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Maria P. (Pampy) ID 41835 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 24.12.2013, 8:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Moja úplne prvá vianočkaPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 5.8.2014, 23:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kakaová vianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 55 dkg hladkej múky, 5 dkg práškového cukru, 3 až 4 dl mlieka, 3,5 dkg droždia, 2 PL oleja, štipka soli, 2 menšia bielka vyšľahať na tuhý sneh. (Žĺtky uschováme, bude sa nimi potierať vianočka.)\\r\\nPlnka: 125 g masla, 15 dkg práškového cukru, 1 a pol PL kakaa, 1 vanilkový (vanilínový) cukor POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto zmiešať, dobre vypracovať cesto a nechať ho kysnúť, no nie veľmi dlho tak cca 25 - 30 minút, lebo cesto ešte bude potom kysnúť 30 minút na plechu. \\r\\nPo vykysnutí cesto rozdeliť na 4 bochníky, vyvaľkať na obdĺžniky, natrieť plnkou a stočiť každý kus do závinu ako štrúdľu. Potom dva a dva záviny spolu skrútiť, preniesť na pomastný plech a potrieť žĺtkami. Nechať 30 minúť kysnúť na plechu. Po 30 minútach ak nám zostali ešte žĺtka, môžeme vianočku potrieť znovu. Dať piecť na 25 minút na 180 °C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.11.2013, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥*Vianočka*♥* bombováPOTREBNÉ PRÍSADY 330 g hladkej výberovej múky, 70 g kryšt. cukru, 125 ml mlieka, 15 g čerstvého droždia, 1 vajce, 65 g masla (alebo hery), 1/2 čL soli, hrozienka (vopred namočiť do rumu), na špic noža muškátový kvet, 1 čL citrónovej arómy, kúsky marcipánu,*** na potretie olej, vajce rozšľahané s mliekom POSTUP PRÍPRAVY 1) Namočíme hrozienka do rumu, odvážime potrebné ingrediencie 2) a v obvyklom poradí ich (okrem marcipánu) dáme do nádoby DP, spustíme program CESTO 3) Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, cesto trocha posypeme múkou a rukami ho vyformujeme do tvaru obdĺžnika. Trocha ho aj poplieskame, aby z neho vyhnali vzduch. 4) Na cesto rozložíme kúsky marcipánu (môže byť aj iné... napr. kandizované ovocie) a cesto zatočíme ako závin. 5) Cesto vložíme do vymastenej formy, pomastíme ho aj zvrchu a necháme ho prikryté kysnúť ešte 30 minút. 6) Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 25 minút. 7) Potom vianočku vyberieme a preklopíme ju na rovný plech alebo pekáč. Chrbát vianočky potrieme vajcom zmiešaným s 1 PL mlieka a dopečieme, kým získame želanú farbu. Upečenú dáme chladnúť na mriežku. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 6.12.2013, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vanilkovo-citrónová vianočka ®POTREBNÉ PRÍSADY 2 PL Limoncella, 500 g polohrubej múky, 42 g čerstvého droždia, 100 g jemného kryštál.cukru, 2 PL vanilkového cukru, 1 vanilkový struk- zrniečka vyškriabať, ½ čl soli, citrónová kôra z 1 citróna, 3 žĺtky, štipka kardemonu, 150 g masla, 250 ml mlieka, 2 PL mandľových lupienkov na posypanie, 1 vajce rozšľahnuté s trochou mlieka na potretie, prípadne práškový cukor na posypanie (nemusí), špeciálna papierová forma na pečenie (viac info o nej nájdeš v linku na vianočku v recepte na povvi.com) POSTUP PRÍPRAVY DAKUJEM, ZE NEPORUSUJETE ZAKON ANI MOJE AUTORSKE PRAVA NA RECEPTY ANI ICH COPYRIGHT ICH NEOPRAVNENYM A PROTIZAKONNYM KOPIROVANIM V KOMENTAROCH NA TOMTO WEBE. Do misy preosej múku, pridaj mletý kardamon, vanilkový prášok a soľ a všetko dobre premiešaj metličkou. V strede zmesi sprav jamku. Do jamky podrv droždie s trochou cukru a pridaj postrúhanú citrónovú kôru, žĺtka, Limoncello a za prilievania vlažného mlieka zapracuj cesto. Tesne pred úplným zmiesením všetkých surovín pridaj aj zmäknuté maslo a vymies trošku hustejšie cesto. Vianočku nechaj kysnúť aspoň 45 minút pri izbovej teplote, prikrytú potravinárskou fóliou. Vykysnuté cesto prelož na pomúčenú dosku a rozdeľ ho na 3 rovnaké diely. Z každého dielu sprav šúľky a spleť ich do vrkoča. Hotový vrkoč zatoť do uzla vianočku vlož do pripravenej formy na pečenie (alebo do truhlíka), alebo na plechu vyloženom papierom, alebo fóliou na pečenie a nechaj ju ešte 45 podkysnúť. Po vykysnutí ju potri zmesou vajca s mliekom, ozdob mandľovými plátkami a peč ju 10 minút na 190°C (teplovzdušné rúry -20°C), potom stiahni teplotu o 10°C a peč ďalších 45 minút. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Naša prvá hrnčeková vianočkaPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Podľa receptu: http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-hrncekova-vianocka-fotorecept/28561-recept.html\r\n\r\nMôj tip: Po upečení potrieť rozpusteným maslom, ostane krásne lesklá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zdenka A. (barborkadt) ID 112640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 4.2.2014, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Vianočka - moja prvá - maličká :)POTREBNÉ PRÍSADY 250 g polohrubej múky, 50g masla, 1 vajíčko, cca polka kocky droždia (alebo polovica sáčku instantného droždia), 2 lyžice poriadne plné medu, cca 1,5 dcl mlieka, štipka soli, 2x vanilkový cukor + 1 vanilínový cukor, po prípade vanilková aróma, pol hrste hrozienok, pol hrste sušených brusníc, pol hrste orechov a pol hrste lieskovcov, trochu rumu.\r\nNa potretie: Vajíčko, lúpané mandle POSTUP PRÍPRAVY Keďže sme len dvaja, tak som sa rozhodla urobiť len maličkú vianočku. Popozerala som rôzne recepty a nakoniec som si vytvorila svoj vlastný. :)\r\nKeďže obaja milujeme vanilkovú chuť, tak som spravila viac - menej vanilkové cesto. Ale s čím začať:\r\nDáme si namočiť hrozienka a sušené brusnice do rumu a necháme, aby nám pekne presiakli. \r\nDo hrnčeka som dala zohriať trochu mlieka, aby bolo vlažné - viac teplé ako studené, pridala som trochu medu, poriadne zamiešala a nadrobila asi pol kocky droždia. Kvások som odložila na teplé miesto. Medzi tým som si do rýchlokysky pripravila múku, štipku soli, vanilkový a vanilínový cukor, prášok vanilkovej arómy, poriadne som premiešala, vymiešala som si aj jedno vajíčko s medom a keď bol kvások hotový, tak som suchú zmes, vajíčko so zvyškom medu a kvások pekne spolu spracovala. \r\nNechala som kysnúť asi 1 a pol hodiny na teplom mieste. Následne som rukou cesto premiešala, pridala som namočené hrozienka a brusnice, posekané orechy a lieskovce, (nie na príliš malé kúsky) znova som cesto spolu spracovala. \r\nNa vymúčenej doske som si cesto rozdelila na polovicu a potom každú polku na 3 časti.\r\nZ každej časti som vyšúlala valčeky, 3 ks a zaplietla, to isté som spravila aj s druhou časťou. Takže som mala z troch prameňov zapletené 2 časti. Tú širšiu som dala dole a na to som položila tú menšiu. \r\nPrikryla som to utierkou a nechala som to ešte dobrú pol hodinu odpočívať a kysnúť. Pôvodne som chcela 4+3+2 zapletať, ale cesta bolo naozaj máličko a ako tam boli tie orechy a hrozienka s brusnicami, ťažšie sa spracovávalo. \r\nPo pol hodine som vianočku preložila na vymaslovaný plech, potrela vajíčkom a posypala lúpanými mandľami. \r\nVianočku som dala do vopred vyhriatej rúry (vyhrievaná na 200 stupňoch), potom som to stiahla na 150- 170 stupňov a piekla cca 45 minút. Nezostala prihorená, nemusela som ju ničím zakrývať. Či je dopečená som odskúšala pichnutím špáratka do cesta. \r\nEšte teplú som ju potrela maslom, aby nebola suchá.\r\nMôžem povedať, že veľmi rýchlo sa dojedla a hoci môj drahý nie je na sladké, oblízal si všetkých 10 prstov na ruke. Bohužiaľ tvarovo sa mi nepodarila úplne podľa predstavy, ale chuťovo bola nad moje očakávania. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 30.11.2012, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
***ŠVAJČIARSKA VIANOČKA PO SLOVENSKY***POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 1kg hladkej múky(môže byť aj špeciál) 2 kocky čerstvého droždia, 4polievkové lyžice cukru, 2kávové lyžičky soli, 3 žĺtky, 100g rozpusteného masla, 500-550 ml mlieka, ....... plnka: 25polievkových lyžíc kr. cukru, 5kávových lyžíc škorice, 200g rozpusteného masla POSTUP PRÍPRAVY pozor milé dámy... ponúkam recept z mojej dielne... neokukaný, neopísaný... chutí podobne ako švajčiarsky závin v obchodoch, preto som si dovolila dať vianočke taký názov.. verím, že na jej chut si prídu nielen milovníci škorice ale aj tí ostatní... táto vianočka je už súčasťou sobotných či nedeľných raňajok... hoc príprava vyzerá náročne... verím, že vás to neodradí.. a zvládnete ju hravo... pozostáva z 9 vrkočov... z toho-vrkoč zo 4 prameňov je naspodu, potom na tom je vrkoč z 3 prameňov a navrchu vrkoč z 2 prameňov... pridávam svoj fotopostup..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 108 návštěvníkov) Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (78) posledné: 4.12.2014, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 65 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |