končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Sójové rizotoPOTREBNÉ PRÍSADY ryža, sójové kocky, bujón, mrazený hrášok a kukurica, cibuľa, tvrdý syr na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Ryžu prepláchneme a klasicky ju uvaríme. Ja pre chuť dávam do vody buď kocku bujónu alebo asi 2 PL vegety. Medzitým si pripravíme sóju - kocky vysypeme do misky a zalejeme vriacou vodou s asi 1-2 PL vegety. Necháme pučať. Pokiaľ sa ryža uvarí tak bude hotová aj sója. Potom ju scedíme a ak je voda ešte teplá tak ňou môžeme preliať zeleninu, aby sa rozmrazila. Čo sa týka zeleniny tak ja používam čo mám v chladničke alebo mrazáku (karfiol, brokolicu, mrkvu, fazuľkové lusky, cuketu.....), ale dnes som robila len takú rychlovku :) Na trošičke oleja si speníme cibuľu. No a na koniec keď je ryža hotová, všetko spolu poriadne premiešame. Naložíme na tanier a posypeme nastrúhaným syrom. Ako prílohu mávame kyslé uhorky alebo zaváranú cviklu. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Sampinony so salatomPOTREBNÉ PRÍSADY Cerstve sampinony (+ vajce, struhanka, muka), polovica balika rukoly, 1 rajcina, 1 paprika, 1 uhorka, tvrdy syr POSTUP PRÍPRAVY Sampinony oplachneme vo vode a mierne posolime. Prekrojime na polovicu a obalime v trojobale (muka-vajce-struhanka) a bud vysmazime alebo upecieme na papieri v rure. Umytu zeleninu nakrajame na mensie kocky, zmiesame s umytou rukolou a premiesame. Na tanier si poukladame upecene sampinony, obklopime zeleninovym salatom a posypeme struhanym tvrdym syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 21.3.2011, 14:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Špenátové listy s tofu a zemiakmiPOTREBNÉ PRÍSADY čerstvé špenátové listy, údené tofu, zemiaky, vegeta príp. bujón, soľ POSTUP PRÍPRAVY Umytý a stoniek zbavený špenát sparíme v mierne slanej vode cca 5 minút. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, osolíme a pridáme asi 1 PL vegety. Uvaríme do mäkka. So soľou opatrne keďže aj vegeta je slaná (teda väčšinou). Zemiakom dodá krásnu farbu a príjemnú chuť, môžeme ju nahradiť bujónom. Tofu si pripravíte ako ste zvyknutí - či už vypražíte v trojobale, upečiete v rúre, alebo ako ja - osmažíte na pár kvapkách oleja na panvici. A hotovo! Je to jedlo, ktoré zaberie iba pár minút... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 28.6.2011, 17:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Tofu na mrkvickePOTREBNÉ PRÍSADY Tofu (ja som mala zeleninove), cibula, mrkva (zelenina podla vasej chuti), bujon, korenie na kura, sojova omacka, kremzska horcica POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si orestujeme cibulu a pridame nakrajanu mrkvu. Chvilu poprazime a vsypeme na mensie kocky nakrajane tofu. Pokvapkame sojovou omackou, pridame bujon a podlejeme troskou vody. Dusime kym mrkva nezmakne. Priebezne podlievame vodou alebo vyvarom. Na koniec supneme cca 1 kavovu lyzicku horcice a okorenime korenim na kura alebo ake mate radi. Nechame prejst varom a odstavime. Podavame s ryzou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapekany patizon so sojouPOTREBNÉ PRÍSADY patizon + sampiony v konzerve + balicek sojovych kociek + por/cibula + besamel (vajce + mlieko + sol + mck) + platkovy syr POSTUP PRÍPRAVY Sojove kocky (platky alebo granulat - podla chuti) si uvarime podla navodu. Medzitym si osupeme patizon a nakrajame na kocky. Vsetko spolu zmiesame s nakrajanym porom. Polovicu vysypeme na vymastenu a struhankou vysypanu zapekaciu misu. Na to dame celu konzervu sampinonov a druhu polovicu zmesi. Zalejeme besamelom a dame zapiect. Ked to je hotove tak na vrch poukladame platky syra. Podavame s pecenymi zemiakmi a uhorkovym salatom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |