končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Špenátová pochúťkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie špenátového pretlaku, soľ,korenie, vegeta-podľa chuti, mlieko alebo smotana na varenie, syr Bambino v črievku, slanina POSTUP PRÍPRAVY v hrnci rozpustíme španát(alebo ho vopred rozmrazíme), pridáme koreniny a bambino. rozriedime mliekom. Na vrch posypeme opraženou slaninkou a podávame najlepšie s chlebíkom. Alebo aj volským okom. Dá sa použiť aj ako polievka ale v tom prípade pridáme viac mlieka alebo smotany na varenie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Lievance - ANJELSKÝ DYCHPOTREBNÉ PRÍSADY 300g polohrubej múky, 400g kyslej smotany ( 2 kelímky po 200g ), 2 vajcia, 1 kopcovitú PL práškového cukru, 1 ČL sódy bikarbony, štipku soli. Džem, šľahačku v spreji a granko na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme smotanu, 2 žĺtky, cukor, soľ a sódu. Dôkladne premiešame a potom prisypeme po trochách múku. Ak je masa moc hustá (závisí to od hustoty smotany.) môžeme priliať trošku mlieka. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vysmážame na troške oleja z oboch strán dozlata na teflonovej panvici.. Pozor, ide to dosť rýchlo, aby sa vám to nepripaľovalo... Tak minútku s každej strany. No a na záver potrieme domácim džemíkom,( ja mám višňovo-jahodový), ozdobíme šľahačkou a posypeme grankom. Dobrú chuť ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 13.4.2010, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Dukátové buchtičkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na kvások :200ml mlieka, 40g droždia + čl cukru - necháme vzísť asi cca 15 min. Na cesto : 800g polohrubej múky,4žĺtky,200ml mlieka, 80g práškového cukru, 1/4 čl soli, 80g hery. Na krém :500ml mlieka, 2 žĺtky, 50g pr. cukru, 1 PL polohr. múky, 1 vanilkový cukor, 1/2 PL perly. Ale môže byť aj klasický vanilkový puding, ktorý uvaríme riedky. POSTUP PRÍPRAVY Kvások a prísady na cesto spojíme a vymiesime tuhšie cesto. Necháme vykysnúť a potom vyvaľkáme na hrúbku asi 1-1,5cm. Vykrajujeme formičkou alebo ja to robím tak, že si nakrájam pásy a potom z toho robím kocky. Ukladám to na perlou vytretý hlboký plech, nechám ešte chvíľu podkysnúť a potom upečiem pri 200°C.do ružova. Počas pečenia to ešte potriem perlou. Krém si uvarím takto : Žĺtky zmiešam s cukrom, pridám múku a 100ml mlieka.Zvyšné mlieko uvarím s vanilkovým cukrom a prilejem ho k žĺtkovej zmesi. Nakoniec primiešam perlu. POZOR NESMIE TO VRIEŤ ANI ZOVRIEŤ !!! Z uvedeného množstva upečiete asi 2 plechy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Fantastické zemiakové pagáčePOTREBNÉ PRÍSADY Asi na 4 plechy potrebujeme : 750g polohrubej múky, 500g ďeň vopred uvarených zemiakov v šupke, 2dl oleja, 2 celé vajcia, asi 4 zarovnané ČL soli. Na kvások potrebujeme : 3 dl mlieka, kocku droždia ( 40g), 1ČL cukru. Mlieko nemusíte použiť na kvások všetko, mne stačí asi polovica množstva, ale ostatné musíte potom priliať do cesta. POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si kvások : teplé mlieko+kocka droždia+ČL cukru - zamiešať a necháme vzísť asi 15 min. Do vačšej misy dáme preosiatu múku, 2 celé vajíčka, soľ a postrúhané zemiaky. Ostatné suroviny pridávame až keď dávame kvások . Dôkladne zmiešame na hladké cesto, ktoré nelepí. Ak predsa, pridajte trošičku múky. Necháme nakysnúť a potom na doske rozvaľkáme asi na 1 - 1,5 cm. Vykrajujeme okrúhlou formičkou (moja má priemer 5,5cm) a dáme upiecť na plech s papierom na pečenie. Asi po 5 minútach pagáče potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme ďalej do zlatista. Ja pečiem 2 plechy súčasne pri ,,horúcom vzduchu" a pri 200°C asi 10-15 min. Ja ich pečiem len tak, alebo k strukovinovým polievkam. Sú výborné ešte aj na druhý, tretí deň - ak ostanú (u nás zmiznú do večera!) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 19.4.2013, 19:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |