končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Domáce knedle a buchty na pare - nenáročné na čas a prípravuPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g polohr. múka, 1 vajce, 3 dcl mlieko (možno aj trošku viac), 1 droždie, 0,5 dcl olej, kl cukor,soľ POSTUP PRÍPRAVY Z letného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do misky dáme múku, vajce, olej, trošku soli a primiešame hotový kvások. Ak sa nám zdá tuhé cesto, možeme priliať ešte vlažné mliečko, alebo teplú vodu. Dobre vypracujeme a dáme vykysnúť pribl. na 3/4 hodinu. Ja vždy zabalím do deky a dám na teplé miestečko. Z vykysnutého cesta vypracujeme 2 knedle a zopár buchiet, ktoré naplníme a dáme pariť do hrnca s vodou (na utierku) a prikryjeme vyššou nádobou, aby mala kde knedla rásť. Knedle paríme: 18 minút Buchty paríme: 10 minút. Hotové knedle a buchty ešte za horúca potrieme maslom. Maslo netreba zohrievať ani rozpúšťať, stačí ho trošku odbaliť a kockou masla knedle a buchty ponatierať. Potom už len posýpať alebo polievať tým, čo má kto rád. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 248 návštěvníkov) KOMENTÁRE (114) posledné: 17.12.2018, 10:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Domáce bagetkyPOTREBNÉ PRÍSADY Keďže sme dnes nekúpili čerstvé pečivko, tak sme si ho upiekli doma :-) Je to veeeľmi jednoduché a ten pocit z vlastnoručne upečeného pečiva je nádhernýýýý... Potrebujeme: 0,5 kg hl. múka, 1 dcl olej (aj menej), 3 dcl mlieko, 3/4 kocky droždia, kl cukru, soľ, 1-2 kl vegeta, 2 kl oregano (nemusí byť), sézamové semienka... POSTUP PRÍPRAVY Z letného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do misky dáme múku, olej, soľ, vegetu, oregano a prilejeme hotový kvások. Dobre vymiesime a dáme na 3/4 hodinku kysnúť. Z vykysnutého cesta vytvarujeme malé bagetky, ktoré dáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamom, prípadne strúhaným syrom (ale ten až pred koncom pečenia) a dáme piecť. Pečieme pribl. na 160 stupňoch 15-20 minút. Komu ako pečie rúra. Toť vsjo :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov) KOMENTÁRE (56) posledné: 17.3.2012, 21:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Škvarkové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hl. múka, 150 g masti, 300 g škvariek, 1/2 droždia, 3 dcl mlieka, trošku cukru, soľ, 1 vajce, + vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Zatiaľ zmiešame múku, masť, vajce, soľ a posekané (alebo pomleté) škvarky a prilejeme kvások. Dobre vypracujeme a necháme vykysnúť (pribl. hodinku). Nezľaknite sa, cesto veľmi nevykysne, ale pri pečení pekne podrastie. Vyvaľkáme na hrúbku 1 - 1,5 cm a povykrajujeme. Dáme na vymastený plech, každý pagáčik potrieme vajcom, necháme ešte chvíľku vykysnúť a šup do rúry. Pečieme do zlatova - pribl. 15 minút. Dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.12.2007, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Šúľance s makomPOTREBNÉ PRÍSADY Zemiakové cesto (kúpenské alebo domáce), mak, cukor, maslo POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme cesto (ja mám osvedčené zn. BASK), dáme zovrieť vodu - do nej trošku soli a kým voda zovrie,šuľkáme do zblbnutia.... Šúľance dáme uvariť (kým nevyplávajú na povrch) a scedíme. Pridáme maslo, mak a cukor. Ja som kúpila už zomletý mak s cukrom, ale neosvedčil sa, nabudúce urobím po starom (zmiešam zomletý mak s práškovým cukrom) ....v tomto boli malé tvrdé hrčky a ani mojim drahým nechutil :-( OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (11) posledné: 4.2.2008, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
"Ázijské rezance" môjho manželíkaPOTREBNÉ PRÍSADY Rezance, olej, cibuľa, pór, mrkva, slaná a sladká sójová omáčka, chilli (kto má rád pikantnejšie) a dobrého manžela :-) POSTUP PRÍPRAVY Rezance zaliať prevarenou vodou a nechať postáť pár minút, zatiaľ nakrájať: cibuľu, pór, mrkvu - všetko na rezance. Na oleji popražíme cibuľku, pridáme pór, mrkvu a nakoniec scedené rezance. Pridáme sladkú a slanú sójovú omáčku, (chilli omáčku) a všetko popražíme. Odstavíme a papáme a manžela si za nič na svete nedáme :-) Toto jedlo nám učarovalo v jednom ázijskom bistre a manžel ho už robí lepšie, ako originál kuchári :-) Rezance sú fajné aj s kuracím mäskom na rôzne spôsoby, alebo len tak samotné. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) KOMENTÁRE (29) posledné: 24.8.2009, 17:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Cesnakové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 1 kg hladká múka + 2 hrste polohrubá, 1 droždie, kl cukru, 8 dcl mlieko, 1 dcl olej, soľ, 1/2 prášku do pečiva PLNKA: 1 Hera + 3 celé hlávky pretlačeného cesnaku + 2 kl vegeta POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme cesto, necháme vykysnúť a rozdelíme na 4 bochníčky. Každý bochník postupne rozvaľkáme a natrieme plnkou. Zrolujeme do valca, natrieme vajíčkom a posypeme sézamom. Krájame buď na trojuholníčky, alebo na štvorčeky,, nie veľmi na tenko, lebo pri pečení by sa trošku pováľali (aj mne sa pár kúskov). Dáme na vymazaný plech a pečieme približne 15 -20 min. pri 160-180 stupňoch. A potom už len dobrú chuť... Ja som k tomu uvarila hustú fazuľovú polievočku s klobáskou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov) KOMENTÁRE (36) posledné: 10.6.2015, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |