. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

CVIKLOVÉ HALUŠKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme : 600 g pyré z upečenej alebo uvarenej červenej repy (cvikla) 1 bielok 150 - 200 g múky (celozrnná, špaldová, polohrubá, hladká, ...) štipka soli na omáčku : 80 - 100 g syra s modrou plesňou 20 g parmezán cca 1,5 - 2 dl smotana alebo mlieko sušené oregano (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je veľmi jednoduchá a nezaberie veľa času. Vlastne iba vareškou zmiešame pyré z červenej repy (rozmixovaná uvarená alebo upečená a očistená červená repa), múku (ja som kombinovala celozrnnú špaldovú s pšeničnou polohrubou), bielok (ja som použila žĺtok, ktorými zvýšil z iného receptu a myslím si, že aj maličké celé vajíčko by urobilo rovnakú službu) a soľ na konzistenciu klasického haluškového cesta. Halušky uvaríme v osolenej vriacej vode - keď vyplávajú navrch hneď ich vyberieme von - dlhším varením stratia farbu. Halušky sú jemnejšie ako klasické zemiakové, preto s nimi treba narábať opatrnejšie - ja som časť omáčky dala na dno taniera, naložila som halušky a navrch som dala zvyšok omáčky (ktorá tým ako chladla aj tuhla, ale na chuti jej to neubralo). K syru s modrou plesňou sa hodí oregano, tak ak máte radi kľudne posypte.

Syrovú omáčku robím veľmi jednoduchú, vlastne iba v smotane alebo mlieku rozpustím syr výraznej chuti a dochutím štipkou sušeného oregana - tak nám chutí najviac.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

FANTASTICKÉ CUKETOVÉ HALUŠKY - najlepšie aké som kedy jedla



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 3 porcie potrebujeme : 300 g cukety 1 vajce múka podľa potreby (cca 100 g - ja som použila hladkú) soľ 125 g bryndza 1 PL kyslá smotana alebo biely neochutený jogurt slanina alebo sušená šunka alebo opečená cibuľka (množstvo podľa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketu nastrúhame najemno (ja som cuketu ošúpala, ale ak je mladá nie je to nutné, akurát budú halušky farebnejšie). Ďalej je postup rovnaký ako u klasických halušiek - pridáme vajce, soľ a múku podľa potreby a vymiešame cestíčko nie príliš tuhé. Hádžeme do vriacej vody, keď vyplávajú na povrch minútku povaríme a vyberieme von a premiešame s bryndzou a opečenou slaninou alebo sušenou šunkou. Ak je bryndza príliš tuhá, rozmiešam ju s kyslou smotanou alebo jogurtom a troškou vody v ktorej sa varili halušky. Sú skutočne dokonalé.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.8.2018, 23:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Výborná pohánka s Nivou / bryndzou



POTREBNÉ PRÍSADY

na 2 - 3 porcie : 150g pohánky (mala som krúpy), 1 väčšia tvrdšia paradajka, 1 červená paprika, 2-3 šampiňóny, 2 jarné cibuľky, 4 PL rastlinný olej, soľ, korenie, 1-2 strúčiky cesnaku, 80g bryndze alebo nivy, 1,5 dl vody alebo bieleho vína, čerstvá petržlenová vňať prípadne iné čerstvé bylinky podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

... inšpirácia z knihy od Pyca ... pohánku dobre prepláchneme a necháme odkvapkať ... cibuľku očistíme, pokrájame a do sklovita orestujeme na rozpálenom oleji ... pridáme nadrobno pokrájanú papriku, chvíľu restujeme, pridáme postrúhanú paradajku, pokrájané šampiňóny (nemusia byť - ja som robila aj bez a bolo to rovnako dobré), prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, premiešame, pridáme prepláchnutú a odkvapkanú pohánku, zalejeme studenou vodou alebo vínom a pod pokrievkou dusíme cca 10 minút, nakoniec pridáme Nivu alebo bryndzu (s Nivou mi chutilo o kúštik viac), posekanú vňať alebo byliny, zľahka premiešame a necháme 10 minút pod pokrievkou mimo tepelného zdroja "dôjsť" ... alebo dusíme dlhšie (asi 15 minút), a po pridaní a roztopení syra / bryndze môžeme hneď podávať ... mňam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Halloumi syr s paradajkovou salsou z čerstvých paradajok ... jednoduché a chutné papaníčko



POTREBNÉ PRÍSADY

dve porcie : 1-2 ks halloumi syr, olivový olej, 1-2 strúčiky cesnaku, čerstvé príp. sušené bylinky podľa chuti, korenie ... na , paradajkovú salsu : paradajky (3-4 väčšie paradajky alebo cca 12-15 ks mäsitých cherry paradajok - najlepšie sú tie podlhovasté), 1/3 póru, olivový olej, bylinky, 1-2 strúčiky cesnaku, 0,5 - 1 dl bieleho suchého vína, 2 ČL hnedého cukru, 1 PL kečupu, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

... syr halloumi som sa chystala pripraviť už poriadne dlho, ale nejako sa nedarilo a po negatívnej skúsenosti z reštaurácie, kde bol syr taký slaný že sa nedal konzumovať som to stále odkladala, ale nakoniec, keďže som syr už mala kúpený som sa odhodlala ... chcela som jednoduchý a chutný recept - ľahkú večeru, tak som improvizovala a výsledok ma príjemne prekvapil ... zistila som, že som sa obávala zbytočne - syr bol slaný akurát a s paradajkovou salsou, ktorú sol doplnila olivami a čerstvými bylinkami bol výborný - takže posúvam ďalej : pripravíme si salsu ... pór prekrojíme po dĺžke a pokrájame na polkolieska, paradajky pokrájame na malé kúsky - obe suroviny orestujema na troche olivového oleja, po cca 5 minútach vlejeme víno, premiešame a necháme odpariť alkohol, pridáme soľ, korenie, bylinky (čerstvé alebo sušené - oregano, tymian), kečup, cukor, pár minút povaríme, odstavíme a rozmixujeme do želanej konzistencie, dochutíme pretlačeným cesnakom ... omáčka je svieža a chutná a hodí sa výborne na pečenú či grilovanú zeleninu, či cestoviny ... ale vráťme sa k receptu ... halloumi syr osušíme, pokrájame na plátky hrubé cca 0,5 až 1 cm, potrieme olivovým olejom do ktorého sme roztlačili cesnak, okoreníme - POZOR NESOLÍME, pretože syr je slaný - a opečieme na vyhriatej grilovacej alebo klasickej panvici do zlatista a servírujeme s paradajkovou salsou a čerstvými bylinkami podľa chuti - ja som použila oregano, tymián a štipku mäty ... výborná ľahká večera či obed

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Fantastická cícerová nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

120g sušený cícer, 125g slaný syr, 1 pomaranč, 1 kus stonky zeleru, 2 malé farebné papričky alebo farebná hrubostenná paprika (horšie sa krája na maličké kúsky), 7 ks cherry paradajky, 5 PL olivový olej, 1 PL teriyaki omáčka (dá sa vyrobiť aj doma podľa receptu z internetu), 1 PL údená mletá paprika sladká, sušená mäta (ja som nemala ale chuť je aj tak výborná), morská soľ, mletý koriander (alebo semienka rozdrviť v mažiariku), rasca mletá alebo drvená

POSTUP PRÍPRAVY

... z vegetariánskej kuchárky od Pyca (Moje jedlo 2) ... ten chalan varí fajné recepty :-)))) ... cícer namočíme deň vopred, scedíme, prepláchneme a varíme minimálne hodinu (ja odporúčam aj 1,5 hodiny) ... scedíme, necháme čiastočne vychladnúť, presypeme do nádoby vhodnej na pečenie v rúre, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme mletú údenú papriku (kúpila som v obchode normálne medzi koreninami - odporúčam, dodá hlavnú chuť a vôňu), mletú rascu, sušenú mätu (nemala som - na chuti to neubralo), štipku mletých semien koriandru (dostať tiež medzi koreninami), soľ a pečieme pri 185°C asi pol hodinu. Potom pridáme šťavu z pomaranča, teriyaki omáčku (dostala som v Bille v regáli s cudzokrajnými surovinami - bola balená vo vrecku), premiešame, navrch nadrobíme slaný syr, vrátime do rúry, prepneme na funkciu gril na 220°C a pečieme asi 10-15 minút ... vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a zmixujeme ponorným mixérom (treba pridávať po troche vodu, cícer je dosť hutný) ... dá sa podávať aj takto, ale v origoš recepte sa ešte do nátierky pridajú nadrobučko pokrájané farebné papričky, stonu zeleru a cherry paradajky ... úžasná chuť aj vôňa

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Výborné zapekané hrušky plnené Nivou



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis pre 2 osoby : 1 väčšia pevnejšia hruška, 20g syra s plesňou výraznejšej chuti (Niva, Gorgonzola), 10g vlašské orechy, 1 sušená figa, 20g strúhaného parmezánu, 1/2 PL jablčný ocot, 1 PL med, 2 klinčeky, 1/2 citróna, cca 3 PL vody, šalát podľa chuti (rukola, polníček, čerstvý špenát)

POSTUP PRÍPRAVY

inšpirácia od Pyca z knihy Moje jedlo 2 ... chuťovo výborné jedlo ... rúru si dáme vyhriať na 190°C ... figu pokrájame nadrobno a namočíme do misky s vodou, orechy posekáme alebo pomeliem, zmiešame s 1 PL medu, parmezánom a plesňovým syrom. Hrušku umyjeme, po dĺžke rozkrojíme na polovicu, vyberieme jadrovník, a lyžičkou opatrne vydlabeme dužinu aby na okrajoch ostalo trocha dužiny, ktorá bude držať hrušku počas pečenia - hrušky ihneď pokvapkáme citrónovou šťavou. Do orechovo-medovo-parmezánovej zmesi pridáme nadrobno pokrájanú dužinu z hrušiek a scedené figy, premiešame a zmesou naplníme polovice hrušiek. V miske zmiešame jablčný ocot, 1 PL medu, roztlčené klinčeky a vodu. Hrušky uložíme do zapekacej nádoby, podlejeme 2/3 pripravenej zálievky a v rozhorúčenej rúre pečieme asi 20 minút. Potom hrušky oblejeme zvyškom marinády, rúru prepneme na funkciu gril a pri teplote 230°C zapekáme cca 5-6 minút. Po upečení vyberieme, necháme chvíľu odstáť. Šťavu z pekáča zlejeme, dáme schladiť do mrazničky a schladenou polejeme šalát, na ktorý uložíme upečené hrušky ... alebo dáme do menšieho hrnca, prilejeme 0,5 dl portského a 0,5 dl bieleho vínka, kvapku balzamikovej redukcie a na sporáku vyredukujeme na 1/2, pridáme kúsok studeného masla a máme výbornú omáčku na poliatie ... mňam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.2.2016, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Skvelé marinované TOFU



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g tofu (ja som nemohla násť klasické tak som použila jemné japonské (TESCO - sekcia cudzokrajných surovín), ktoré bolo úžasne jemné a s klasickým sa nedalo jemnulinkou konzistenciou porovnať, 150 ml omáčky hoisin (TESCO - v sekcii cudzokrajných surovín), 4 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, 5 strúčikov cesnaku, 1 šálka jazmínovej alebo inej ryže, 5 PL rastlinného oleja, 4-5 jarných cibuliek

POSTUP PRÍPRAVY

... TOFU bola pre mňa výzva, veľmi teda skôr vôbec ho nemusím ale tento recept ako ináč opäť z blogu od Anetky ma nadchol a musela som ho vyskúšať - a neľutovala som - výborná chuť ... preto posúvam : Tofu položíme na dosku a kuchynskými utierkami vysajeme vodu, následne nakrájame na kocky. Zmiešame omáčku hoisin, sójovú omáčku, sezamový olej a prelisovaný cesnak (ja som si nevšimla že treba zmiešať - použila som len Hoisin omáčku a bolo to tiež super). Nalejeme do plochej misky, rozvrstvíme v jednej vrstve tofu, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme marinovať minimálne 3 hodiny. Po pár hodinách môžete kocky aj premiešať. Ja som mala jemné japonské Tofu v tetrapakovej krabičke (TESCO - sekcia cudzokrajných kuchýň), keďže som klasické nenašla - bolo úplne jemné, nedalo sa ani vysušiť len som ho nakrájala a marinovala bez miešania - dala som naň vrstvu omáčky zospodu aj zvrchu. Uvaríme ryžu s trochou soli, jarné cibuľky nakrájame na kolieska. Tesne pred podávaním opečieme na lyžici oleja jarné cibuľky. Odložíme ich nabok. Prilejeme do panvice ďalšie 4 PL oleja a opečieme na ňom kocky tofu (ak vám zostane nejaká prebytočná marináda, odložíme ju bokom) cca 8 minút. Na záver pridáme opečenú jarnú cibuľku a zvyšnú marinádu. Miešajte pol minúty a potom rozdeľte tofu na porcie ryže ... chutilo to super aj môjmu manželovi a to je už čo povedať :-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Plnené šampiňóny na stredomorský spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby : 12 ks stredne veľkých šampiňónov (ja som mala tentoraz 4 maxi šampiňóny - portobello), soľ, korenie, 1 šalotka alebo červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, 125g mozarelly, 4 PL parmezánu, 5 sušených paradajok, 80g čiernych olív, čerstvé bylinky podľa chuti (oregano, tymián, bazalka, rozmarín, šalvia, ...)

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru si zapneme na funkciu gril cca na 200°C. Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky, ktoré pokrájame na malé kúsky. Očistíme cibuľu, pokrájame na drobno a orestujeme na časti olivového oleja, pridáme pokrájané nožičky a chvíľu podusíme, odložíme z ohňa a necháme vychladnúť. Medzitým si pokrájame na malé kúsky mozarellu, sušené paradajky, olivy, 1 strúčik cesnaku a bylinky - všetko pridáme k hubovo-cibuľovej zmesi, pridáme parmezán, soľ, korenie a premiešame. Naplníme do očistených klobúčikov, ktoré sme zvonku aj zvnútra natreli zmesou olivového oleja, jedného roztlačeného strúčika cesnaku, soli a korenia, preložíme na pekáč vystaný papierom na pečenie a na strednej mriežke zapekáme pod rozpáleným grilom cca 15 minút - treba kontrolovať. Výborná ľahká večera alebo predjedlo ... milovníci pikantného jedla môžu pridať do zmesi ešte kúsok čili papričky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Výborný slaný koláč bez múky - s pórom,olivami a slaným syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

2 polievkové lyžice masla, 1 väčší pór, nakrájaný na väčšie kúsky, 200 g syr typu feta, nakrájaný na kocky, 5 vajíčok, 250 ml kyslej smotany, cca 4 polievkové lyžice sekaného kôpru, soľ a mleté čierne korenie, olivy

POSTUP PRÍPRAVY

... slaný koláč som sa chystala urobiť už dosť dlho, ale rozhodla som sa až keď som našla tento recept bez cesta (www.varimepaleo.sk), ktorý som si upravila podľa svojej chuti (nahradila som sladkú 33% smotanu kyslou, kozí slaný syr klasickou slanou Fetou a pridala som olivy a kúsok šunky, ale hlavne olivy tomu dali výbornú chuť).... je to v podstate zdravý koláč, samé bielkoviny ... rozhodne odporúčam vyskúšať ... aj ja ho určite ešte urobím .... takže postup je takýto: ... rúru vyhrejeme na 180°C ... formu ( 25-30 cm) si vymastíme maslom ... na panvici s rozpustíme maslo, na ňom orestujeme pór, až kým nebude chytať hnedú farbu ... rozložíme do vymastenej formy (tu som ja pridala ešte cca 50g pokrájanej šunky) ... vajíčka prešľaháme so smotanou a kôprom, osolíme, okoreníme .... vylejeme do formy na pór, posypeme syrom pokrájaným na menšie kocky a pokrájanými olivami ... pečieme 30 minút .... podávame teplé alebo studené .... je výborný

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 19.6.2015, 13:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Výborná bruschetta s paradajkami a mozarelou



POTREBNÉ PRÍSADY

biele pečivo, paradajky, čerstvá bazalka, soľ, čerstvé mleté čierne korenie, mozarella, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

... jednoduché a výborné ... bagetky, ciabattu alebo iné pečivo si rozkrojíme a opečieme v rúre pod grilom (alebo nasucho na panvici) ... paradajky narežeme do kríža, zalejeme vriacou vodou a po cca 10-15 sekundách prudko schladíme v studenej vode, ošúpeme, nakrájame na malé kúsky (rýchlejšia varianta je bez šúpania, je tiež výborná ale mne viac chutía bez šupky), osolíme, okoreníme, pridáme bazalku nakrájanú na malé kúsky a trocha olivového oleja ... premiešame a môžeme podávať, vrch ozdobíme mozarellou pokrájanou na malé kúsky (nemusí byť) ... odporúčam nechať odležať aby sa chute prepojili ... výborná večera alebo rýchle pohostenie ... skúšala som aj s cesnakom, tiež dobré, ale cesnaková aróma prerážala ostatné chute

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 20.8.2017, 8:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu