. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Andrea H. (dadam) ID 14268
.
Oblasť: Gelnica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.4.2007
Naposledy: 17.2.2018 7:16
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 30
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 9
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Môj zemiakový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď že tu nastal bum s pečením chlebíka neodolala som a dnes som piekla aj ja po dlhšej dobe. Toto je môj starý, klasický, overený recept ktorý by som nezamenila za žiadny iný. Potrebujeme: 1kg hladká múka extra špeciál, 1kocka droždie, 0.5l vlažná voda, 3 zemiaky, 1 polievková lyžica octu, 1 polievková lyžica soľ, 0.5 lyžice rasca.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku dáme do nádoby kde bude cesto kysnúť do nej si pridáme kvások z droždia a vody, pridáme soľ, zemiaky, ocot a rascu všetko dobre vypracujeme vrch posypeme múkou prikryjeme obrúskom a necháme kysnúť. Keď podkysne prepracujeme ešte raz a necháme vykysnúť. Pripravíme si pekáč v ktorom budeme chlebík piecť ja si do pekáča dávam papier na pečenie lebo mám istotu, že sa mi nič neprilepí. Keď cesto vykyslo dáme si ho na dosku a vypracujeme si ho do tvaru pekáča a vložíme ho doň. Pred pečením si rozohrejeme rúru chlebík potrieme vodou a dáme ho piecť. Prvých 20min. na 200stupňou a potom stiahneme na 150 a pečieme ešte 1 hodinu. Po vybratí z rúry prikryjeme čistou vo vode namočenou utierkou na 5 minút.Prajem aby sa vám chlebík vydaril a hlavne aby chutil.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Vločkové fašírky



POTREBNÉ PRÍSADY

ovsené vločky 350g, 1cibuľa,3- 4 strúčky cesnak, 2 vajíčka, tvrdý syr - ale nemusí, 0,5l voda, 1 bujón, vegeta, soľ, majoránka, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Vločky dáme do hrnca ak treba prečistíme dáme si zovrieť 0.5l vody a pridáme bujón, keď je bujón roztopený ešte horúce nalejeme na vločky, necháme postát asi 15min aby vočky napučali. Zatiaľ si na drobno pokrájame cibuľku a dáme na trochu oleja do zlatista popražiť keď je popražená odstavíme a pridáme na jemno nastrúhaný cesnak nalejeme na vločky a premiešame. Keď nám vločky ochladli pridáme nastuhaný tvrdý syr, vajíčka, majoránku a ak treba soľ alebo vegetu. Všetko dobre premiešame ak je hmota riedka pridáme struhanku ak je veľmi hustá tak ešte 1 vajíčko, potom z hmoty robíme guľky a obaľujeme v strúhanke vytvarujeme fašírky a vypražáme.
Z tejto dávky by mali vyjsť asi okolo 28 ks. Ak sa odhodláte vyskúšať tento recept prajem dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 24.6.2009, 17:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu