končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové s údeným tofu a brokolicouPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové mäso (alebo kuracie, morčacie) ,údene tofu, brokolica mrazená alebo čerstvá, sušené huby, čierne korenie mleté, sójová omáčka, soľ, paprika červená mletá, cibuľa, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Presné množstvo neudávam, bohužial vždy varím od oka. Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Bravčové alebo iné mäso (kuracie, morčacie) nakrájame na malé kocky alebo pásiky. Odhadujem, že som použila asi 300 - 400g. Okoreníme ho čiernym korením, paprikou, môžeme pokvapkať sójovou omáčkou a necháme chvíľu postáť. Asi polovicu cibule nakrájame nadrobno, speníme na oleji. Pridáme nasekané 2 strúčiky cesnaku, chvíľu opekáme. Pridáme mäso a restujeme, kým sa nezatiahne. Podlejeme troškou horúcej vody, pridáme namočené huby aj s vodou, osolíme a prikryté dusíme. Kým sa mäso dusí, údené tofu nakrájame na asi 7mm pásiky. Posypeme červenou paprikou, čiernym korením, pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme marinovať. Čerstvú brokolicu si rozoberieme na malé ružičky. Mäso priebežne kontrolujeme a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Keď je skoro hotové pridáme brokolicu a spolu dusíme, kým nie je brokolica uvarená ako máme radi. My radšej chrumkavú. Namarinované tofu si opečieme na troške oleja a pridáme ku mäsu s brokolicou (opekanie môžete vynechať, ale ja to tak robím vždy, aby tofu trošku spevnelo a nenafúklo sa v šťave). Nakoniec pretlačíme strúčik cesnaku a už len chvíľu spolu povaríme. Kto chce, môže omáčku zahustiť, ja som to nerobila. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 26.3.2013, 18:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Šťavnaté pečené karé (krkovička) na horčiciPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové karé bez kosti (alebo krkovička), plnotučná horčica, cibuľa, cesnak, korenie (mleté čierne, paprika, gyros alebo iné), soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Jednoduchý :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 70 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 31.1.2014, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Sterilizovaná domáca klobása - lahôdkaPOTREBNÉ PRÍSADY Domaca udena klobaska, voda POSTUP PRÍPRAVY Babule, kto ma domacu klobasku, skuste ju takto upravit. je vynikajuca na chlebe s maslom alebo len tak na studenu veceru. Dala by som lepsie foto,ale dnes som dojedla posledny kusok, ledva som stihla sfotit takto, doslova som si to od huby odtrhla :-D Takze postup je jednoduchy ako facka: pouzijeme mensie nozicky klobasy, cele dame do 7dl zavaracieho pohara (na 1 pohar 2 nozicky) a nalejeme cistu vodu, asi 3-4 cm od spodu (na tych klasickych poharoch po tie pasiky, zarezy alebo ako by som ich nazvala). Uzavrieme a sterilizujeme hodinu. Finito. Ja som sice sterilizacny antitalent, resp. mozno neobjaveny talent, neznasam akekolvek zavaracky,ale mamka mi to takto opisala. tak keby boli otazky, zistim a odpoviem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (36) posledné: 20.5.2010, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pečeň "po chlapsky"POTREBNÉ PRÍSADY Bravcova pecen, cibula, slanina, kysla uhorka, mleta paprika, cierne korenie, sol, muka na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Osobne pecen velmi nemusim,ale obcas na nu dostanem chut a vtedy velmi rada prenecham kuchynu manzelovi, ktory ju pripravuje takto: Na troche oleja si spenime cibulu, na kocky (alebo pasiky) nakrajanu slaninu a chvilu poprazime (samozrejme,ze ked je slanina dost mastna, olej ani netreba). Pridame nakrajanu pecen a orestujeme pekne zo vsetkych stran. Pridame mletu papriku, cierne korenie a napr.aj mletu rascu,ked mate radi (SOLIME AZ NA KONCI VARENIA) a za staleho miesania chvilku oprazime. Podlejeme vodou a prikryte dusime,kym pecen nie je hotova. Treba sledovat,lebo vraj ked sa vari pridlho, ma tendencie opat stvrdnut. Ked je pecen skoro hotova, vo vode si rozhabarkujeme hladku muku (mnozstvo podla toho,ci chceme omacky vela,malo,redsiu,hustejsiu, my mame radi vela stavy) a zahustime. Nechame este chvilu povarit. Odstavime a pridame na male kocky nakrajanu kyslu uhorku (mozeme aj majoran). Podavame s ryzou, zemiakmi, chlebom,... a kyslou uhorkou, samozrejme ;o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (24) posledné: 22.9.2010, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Krkovicka na sosoviciPOTREBNÉ PRÍSADY Bravcova krkovicka * sosovica * konzerva sekanych paradajok * 3 CL paradajkoveho pretlaku * cesnak * provensalske bylinky * sol * mlete cier.korenie * mleta paprika POSTUP PRÍPRAVY Nizsie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (22) posledné: 10.6.2015, 8:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |