. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

Zuzana B. (ZuzkaLondyn) ID 274356
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.4.2013
Naposledy: 3.1.2016 20:45
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravcova panenka na sipkovej omacke



POTREBNÉ PRÍSADY

pre dve osoby: cca 400-500g bravcovej panenky v celku, udena slaninka najlepsie domaca, susene slivky, deci tokajskeho vina (alebo sladke dezertne vinko), sol, korenie, na omacku:3-4 lyzice sipkovy lekvar, 2 lyzice muka, trosku masla, deci bieleho vina, trosku citronovej stavy podla chuti, 4dcl zeleninoveho vyvaru (alebo slepaci), sol, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Panenka: masko si prespikujeme slaninkou a susenymi slivkami nalozenymi v tokajskom vine (najlepsie cez noc ale nic sa nestane ak iba par hodin) a na panvici si ho z kazdej strany prudko opecieme, iba tak aby sa nam zatiahlo. Potom masko prelozime do pekaca, ja som ho trosku podliala olejovym olejom a pod maskom som dala este kusok slaninky. Dame do rury vyhriatej na 200 stupnov a pecieme 25-30 minut podla rury. Masko nema byt suche ale stavnate a makke.
Omacka: z muky a masla si spravime svetlu zaprasku, pridame 3 lyzice slivkoveho lekvaru, premiesame a zalejeme deci vina, potom pridame vyvar, citronovu stavu a dochutime solou, korenim, ja som pridala aj lyzicku medu - cele to trva tak maximalne 5 minut. Omacka ma byt husta ale nie az prilis
Podavame s varenymi alebo pecenymi zemiakmi na cibulke
Tento recept samozrejme nie je moj, co to som nakombinovala co som nasla na nete :)
Dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.8.2017, 21:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Madarsky bravcovy perkelt na moj sposob



POTREBNÉ PRÍSADY

udena slaninka nakrajana na kocky (podla chuti), okolo 750g bravcoveho pliecka (stehna, cokolvek mate radi,hoci bravcove licka su uplne vyborne), hrst susenych hribov, jedna velka cibula, jedna zelena a jedna cervena paprika, dve velke paradajky a mala konzerva paradajok, 1dcl vody, 5-6 strucikov cesnaku nasekanych na drobno, sol, korenie, cervena paprika, mozete aj trosku chili az mate radi, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Masko si nakrajame na kocky a oprazime zhruba 5 minut (kym sa masko zatiahne) vo velkej hlbsej nadobe Maso vam pusti stavu, potom ho aj s touto stavou vyberieme do extra misky (stavu nevylievame pouzijeme ju neskor). V tej istej nadobe oprazime slaninku, ked je chrumkava pridame cibulu, cesnak, ked zoskolovatie, pridame susene huby a papriku nakrajanu na kocky. Zeleninku prazime vo vlastnej stave ( a mozete pridat kusok masla ta tomu doda jemnejsiu chut) a pridame nase predprazene masko aj stavu. Vsetko spolu poprazime par minut nech sa premiesaju chute, pridame rascu, sol, korenie, chili (nemusi byt) a pridame paradajkovu konzervu, cerstve paradajky (mozete si ich osupat mne sa s tym nechce :) a trosku vody. Masko sa ma dusit spolu so zeleninou vice mene vo vlastnej stave a vysledok ma byt husty tak opatrne s vodou :)
Dusime, varime na miernom ohni zhruba hodku, hodku a pol zalezi od toho ake masko pouzijeme a ked sa masko rozplyva na jazyku tak je hotove.
Ja podavam s kolienkami, lyzicou kyslej smotany a struhanym syrom
Dobru chut :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravcove na pive s hribikmi



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg bravcoveho (najlepsie chude stehno)nakrajane na platky, kremzska horcica, susene hriby (namocene aspon 10 minut v horucej vode), cibulka, cesnak (kolko kto ma rad, ja davam aspon 6 strucikov), pol litra piva (svetle), 250ml smotany-sladkej, susene hriby (za hrst), udena slaninka, sol, korenie, cervena paprika, zeleninovy bujon (asi deci), trosku muky na zahustenie. Ryza, alebo hranolky ako priloha

POSTUP PRÍPRAVY

Podobny recept tu uz je, ja som si ho len prilepsila :)
Masko nakrajame na vacsie platky a osmazime si ho na oleji nech chyti farbu (asi take 2 minutky z kazdej strany), potom ho vyberieme
Na rovnakom oleji oprazime slaninku, pridame cibulku, cesnak, susene hriby a po 5 minutkach pridame nase masko a dve lyzice (polievkove) horcice. Ochutime cervenou paprikou, solou a korenim.
Podlejeme pivkom a bujonom a nechame dusit na malom ohni okolo 30-40 minut. Pridame smotanu rozmiesanu s lyzicou alebo dvomi muky (zalezi od toho aka je omacka husta) a poriadne rozmiesame aby sa nam nerobili hrudky. Nechame dovarit okolo 20-30 minut aby sa nam masko pekne uvarilo.

Ochutime a podavame s ryzou alebo hranolkami :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.12.2013, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu