končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
GRILOVANIE |
Grilované kuracie špízy s pikantnou salsouPOTREBNÉ PRÍSADY ½ kg kuracích pŕs alebo vykostené kuracie stehná bez kože ½ kg drobných zemiakov bylinky (petržlenová vňať, bazalka, mäta, pažítka..) 6 PL olivového oleja 2 PL citrónovej šťavy 1 červená cibuľa 1 červená paprika 1 citrón špajdle mleté čierne korenie soľ Salsa: 8 zrelých pevných paradajok (1 konzervu lúpaných alebo krájaných paradajok) 2 zelené chilli papričky 2 strúčiky cesnaku 4 PL olivového oleja 2 PL bieleho vínneho octu mleté čierne korenie soľ POSTUP PRÍPRAVY Ak použijete drevené špajdle, namočte ich asi na 30 min. do studenej vody. Nešúpané ale veľmi dobre omyté zemiaky varte asi 15 min., kým nezmäknú. Vyberte a nechajte vychladnúť. Nasekané bylinky zmiešajte s olejom, citrónovou šťavou a soľou. Bylinky použijte podľa sezóny čerstvé alebo sušené. Výbornou náhradou sú mrazené nasekané bylinky, ktoré sa dajú kúpiť, alebo pripraviť doma. Do takto pripraveného bylinkového oleja pridajte papriku nakrájanú na 3 cm kúsky a kúsky kuracieho mäsa rovnakej veľkosti. Dobre premiešajte. K zmesi primiešajte zemiaky, ktoré podľa potreby prekrojte na primeranú veľkosť k mäsu, a cibuľu nakrájanú na mesiačky, ktoré rozdeľte na jednotlivé vrstvy. Takto pripravené suroviny môžete nechať niekoľko minút marinovať. Na špachtle striedavo napichujte kura, zemiaky, papriku, cibuľu a zakončite citrónom. Grilujte na strednom plameni asi 10 min. Podávajte s pikantnou salsou: Paradajky ošúpte, zbavte semienok a dužinu nakrájajte najemno. Paradajky zmiešajte s najemno nakrájanými strúčikmi cesnaku a zelenými papričkami zbavené semienok. Pridajte ostatné prísady a nechajte odstáť. Tip: Mimo sezónu postačí aj konzerva šúpaných paradajok, ktoré vám ušetria prácu. Špíz môžete obohatiť o kolieska cukety alebo kúsky prerastenej slaninky. Okrem salsy môžete špízy servírovať aj s šalátmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
Bravčová zmes v alobalePOTREBNÉ PRÍSADY 4 plátky z bravčového stehna 3-4 PL oleja 2 PL vody 2 cibule 4 paradajky 4 šampiňóny sójová omáčka 4 PL masla mleté čierne korenie soľ POSTUP PRÍPRAVY Mäso naklepte a pokrájajte na tenké rezance, za stáleho miešania ich opečte na rozohriatom oleji. Potom ich rozdeľte na 4 pláty alobalu a prelejte vypečenou šťavou, ktorú rozrieďte vodou. Cibuľu pokrájajte na kolieska, paradajky a olúpané šampiňóny na plátky a rozložte na mäso. Osoľte okoreňte, pokvapkajte sójovou omáčkou a na každú porciu položte 1 PL masla. Alobal uzavrite, aby pri pečení nevytekala šťava. Pečte na grile alebo vo vyhriatej rúre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
Barbecue omáčka s bylinkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľká cibuľa 1 strúčik cesnaku 1 PL olivového oleja 250 g paradajok 1 ČL citrónovej šťavy 1 PL hnedého cukru 3 PL jemne nasekaných byliniek mleté biele korenie soľ POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu olúpte a nakrájajte na malé kocky. Cesnak olúpte a prelisujte. Na rozohriatom oleji poduste nakrájanú cibuľu a cesnak. K cibuľovej zmesi pridajte pokrájané paradajky, citrónovú šťavu, cukor, pridáte do omáčky 3 PL jemne nasekaných byliniek, trochu soli a korenie. Nezakrytú omáčku nechajte ešte povariť na miernom ohni 15- 20 min. Hotovou omáčku dajte do misy a nechajte vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.8.2011, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |