. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Andrea Lackovičová (drobcekovia) ID 51653
3 A plus s. r. o.
.
mimibazar.sk/drobcekovia
Oblasť: Prievidza-Bojnice
Telefon: 0908 311 300
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.7.2008
Naposledy: 21.7.2015 15:09
Aktualizácia: 18.5.2015 15:36
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
46576118
DIČ SK2023441882
HODNOTENIE 142
RODINNÉ FOTOGRAFIE 6
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 13
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pečená kačica s dusenou kapustou a knedľou



POTREBNÉ PRÍSADY

Kačica, olej, slanina, pečienka, 4 párky, 2-3 rožky, 2 vajíčka, niekoľko madlí alebo vlašských orechov, soľ, č. korenie, č. paprika, štipka chilli, majoránka, sušené slivky Červená kapusta, olej, cibuľa, šťava z jedného citróna, soľ, korenie, rasca, cukor Knedľa: 500 g hrubej múky, kocka droždia, 2 žĺtky, 1/2 ČL soli, kvapka medu, vlažná voda

POSTUP PRÍPRAVY

Kačicu umyjeme, osušíme, okoreníme, osolíme, obložíme plátkami slaninky, naplníme plnkou, ak je chudšia podlejeme troškou oleja. Zopár sliviek môžeme dať buď do tela kačky, alebo ich obložíme okolo. Pečieme v rúre 2 - 3 hodiny, podlievame vodou a potom vlastnou šťavou. Podávame s knedľou, dusenou červenou kapustou a zapíjame červeným vínkom ;o)

Plnka: na oleji opražíme na drobno nakrájanú pečienku, pridáme k nej na kocky nakrájané párky. Potom pridáme na kúsky nakrájané rožky, zopár nasekaných mandlí alebo vlašských orechov. Keď rožky dostanú zlatistú farbu, odstavíme, pridáme vajíčka, mlieko, soľ, korenie, majoránku a dobre premiešame. Touto zmesou naplníme kačku.

Kapusta: na oleji opražíme cibuľku do sklovita, pridáme nakrájanú červenú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, cukor. Zalejeme troškou vody a dusíme do mäkka. Na koniec dochutíme šťavou z jedného citróna (prípadne octom) a podľa potreby dosolíme a docukríme.

Knedľa z mikrovlnky: múku nasypeme do misky (ja miešam bielu so špaldovou v pomere 1:1), v strede vyhĺbime jamku, do nej namrvíme droždie, pokvapkáme troškou medu aby sa rozpustilo a zalejeme troškou vody. Droždie necháme vykysnúť. Potom pridáme žĺtky, soľ a toľko vlažnej vody, aby bolo cesto vláčne, nie tuhé. Cesto dobre vymiesime a necháme vykysnúť. Nalejeme do silikónovej formy a dáme "vlniť" do mikrovlnnej rúry na mierny výkon asi 8-10 minút. Toto treba len odskúšať podľa typu rúry - ja robím knedľu pri výkone 350 asi 9 minút. Knedľa je hotová keď do nej pichneme špajdlu a po vytiahnutí sa nelepí na ňu cesto. Ak sa Vám zdá knedľa vo vnútri ešte surová, znovu ju vložte do formy a na minútku dajte znovu do rúry.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.12.2009, 12:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu