. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Miinka K. (miinka) ID 45774
.
mimibazar.sk/miinka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2008
Naposledy: 11.3.2024 23:12
Aktualizácia: 19.10.2016 15:48
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 57
RODINNÉ FOTOGRAFIE 82
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 223
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Opekané kuracie kúsky v SKVELEJ marináde a s arašidovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

asi pol kg kuracích pŕs, olej, sezam na posypanie, kápia na zdobenie. Marináda: 6 PL rastlinného oleja, 4 PL sójovej omáčky, 4 PL limetkovej/citronovej šťavy, asi 2,5 cm kúsok čerstvého, očisteného a nakrájaného zázvora, 3-4 strúčiky cesnaku, 2 PL hnedého cukru, 1 ČL čili omáčky, 1 malá červená čili paprička, očistená, zbavená semien, 2 PL nakrájaného čerstvého koriandra. Na arašidovú omáčku: 2 PL arašidového krému, 2 PL sojovej omáčky, 1 PL sezamového alebo rastlinného oleja, 2 mladé nakrájané cibuľky/por, 2 strúčiky cesnaku, 1-2 PL limetkovej/citronovej šťavy, 1PL hnedého cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si marinádu. Všetky suroviny na marinádu dáme do mixéra alebo menšej nádobky (ak používate ponorný mixér) a mixujeme až do hladka. Vylejte do plytnej nádobky a zatiaľ odložte. Potom si pripravíme arašidovú omáčku: Postupujeme podobne: do mixéra dáme všetky suroviny na arašidovú omáčku a mixujeme až do hladka. Ak je omáčka hustá, pridajte vodu a znovu mixujte (ja som pridala). Dajte do malej nádobky a odložte do chladničky.
Kuracie maso nakrájajte na tenké prúžky, potom na asi 2 cm kúsky. Vložte ich do misy s marinádou, prikryte a nechajte marinovať asi 3-4 hodiny alebo cez noc. Potom na grilovacie špajdle napichnite zo tri kúsky mäska, posypte sezamom a opekajte na troche oleja na panvici asi 4-5 minút až do zlatohneda, pootáčajte. Servírujeme s arašidovou omáčkou a červenou kápiou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.9.2011, 15:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Párky v tvarohovo-kysnutom rožku



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 10 ks párkov, 40 dk PH múky, 25 dk jemného tvarohu, 30 g droždia, 70 g roztopeného tuku, 2 PL cukru, 1/2 KL soli, 1 dl mlieka, 2+1 vajíčka, sezamové alebo ľanové semienka, alebo strúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

Párky prekrojíme na polovicu (použila som dlhšie párky), aby sme dostali asi 8-10 cm kúsky. Chvíľku ich opečieme na troške oleja na panvici.
V asi polovičke teplého mlieka rozmiešame cukor a asi 1 PL múky z odváženého množstva, do toho primiešame droždie a necháme nakysnúť. Do väčšej misy dáme múku, soľ, tvaroh, potom kvások, zvyšok mlieka, do ktorého sme vidličkou vytrepali 2 vajíčka a pri miesení napokon roztopené maslo. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.
Medzitým pripravíme plech, ktorý potrieme tukom alebo vyložíme papierom na pečenie.
Vykysnuté cesto ešte raz premiesime a vyvaľkáme na doske asi na hrúbku 1 cm. Vyvaľkané cesto prekrojíme pozdlžne a dalej podľa spôsobu, ako vidíte na foto. Jednotlivé trojuholníčky jemne natiahneme (ako na foto), na širší koniec položíme párok (najlepšie, ak je už vychladnutý), zatočíme a uložíme na plech. Takto spravíme všetky kusy. Potrieme 1 vajíčkom, posypeme semienkami alebo strúhaným syrom a necháme ešte vykysnúť 20-30 minút. Pečieme pri 200C do zlatohneda. Deťom rožky náramne chutili.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.9.2011, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracia roláda so špenátom a nivou v prosciutte



POTREBNÉ PRÍSADY

množstvo surovín podľa počtu osôb: napr. 4 polovičky kuracích prs, asi 8 plátkov šunky, asi 100 g nivy, 1 sáčok baby špenátu/mrazený špenát (listový), olej, asi 10 dk sušenej šunky (napr. proscuitto alebo serrano)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia očistíme, rozkrojíme na polku a opatrne cez sáčok rozklepeme na rezne. Môžeme dať deň predtým / niekoľko hodín pred pečením do marinády. ak nedáte, rezníky okoreňte ako zvyčajne. Naukladáme ich na alobal tak, aby sa trochu prekrývali. Naukladáme plátky šunky. Baby špenát vhodíme do vriacej osolenej vody a asi po 2 min. scedíme. potom poukladáme na šunku a posypeme rozmrvenou nivou. pokvapkáme (olivovým) olejom a opatrne za pomoci alobalu zvinieme do rolády. Roládu zabalenú do alobalu preložíme na plech (piekla som na folii na pečenie). Dáme do vyhriatej rúry na 200 C na asi 30-40 minút. nožom vyskúšame, či je mäsko prepečené, ale po tejto dobe by malo byť. foliu odhrnieme a roládu pokryjeme sušenou šunkou. potom znovu vložíme do rúry, najlepšie funkcia grill, až kým sa šunka pekne neopečie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 29.7.2013, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracia pečienka v lístkovom ceste „bourekas“



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie líst. cesta (napr. 450 g), cca 500 g kuracej pečienky (alebo 250 g list. cesta a 250-300 g pečienky), 1 vačšia cibuľa, 2 PL kačacej alebo husacej masti, 2 KL koňaku, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL plnotučnej horčice, 1 vajíčko na potieranie

POSTUP PRÍPRAVY

Pečienku rozmrazíme, umyjeme a očistíme. Pokrájame na menšie kocočky. Na masti opečieme do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridáme koňak (môžete vynechať :-) a necháme, nech sa pomaly odparí. Potom pridáme pečienku a popražíme ju 2-3 minúty, kým nezbelie. Netreba dlho, aby veľmi nevyschla, bude sa piecť aj v rúre, tak nech zostane šťavnatá. Odstavíme a ked vychladne, pridáme horčicu, soľ, korenie.
Lístkové cesto rozvaľkáme asi na 2 mm hrúbky. Radielkom pokrájame na 8 častí. Na každú časť dáme (po dlžke) pečienku, zabalíme do "batôžka", pričom cesto potierame vajíčkom, aby sa na seba prilepilo. Šikovné mamky môžu vyzdobiť napr. lístkami z kúska cesta a podobne. Takto zabalíme všetky časti, dáme na plech (vyložený papierom na pečenie). Vrch a boky kapsičiek tiež dobre potrieme vajíčkom, posolíme a môžeme posypať sezamom, ľanovými semienkami alebo rascou. Dáme do vyhriatej rúry na 200 C a pečieme do zlata.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 19.5.2014, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie stehná s tvarohovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie stehná, plátky anglickej slaniny (na 1 stehno počítajte 2-3 plátky), na tvarohovú plnku: 15 dk tvarohu, 2 PL smotany, 1 strúčik cesnaku, pažítka, petržlen. vňať, 3 PL strúhanky, na omáčku: 1 PL horčice, 1 PL sójovej omáčky. Aj tento receptík som videla v TV Paprika a musela som vyskúšať. Je fantastický a muž poznamenal, že to musím robiť častejšie. Dokonca otvoril aj svoje obľúbené víno.

POSTUP PRÍPRAVY

Stehno pri kosti v širšej časti narežeme, aby sa skôr prepieklo. Pod kožu dáme lyžičkou tvarohovú masu a roztlačíme ju, aby sa dostala do čo najširšej plochy. Stehná obalíme slaninou a poukladáme do pekáča. Stehná pokropíme zmesou sojovej omáčky a horčice, polejeme aj olejom. Zakryjeme alobalom a pečieme. Pred dopečením odkryjeme.

Tvarohová plnka:
Všetky suroviny zmiešame.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 26.10.2010, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie rezníky v nadýchanom tvarohovom cestíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia (dávka na 1 pár), 150 g jemného tvarohu, 80 g PH múky, trocha PH múky na obaľovanie, 1 vačšie vajíčko, soľ, solčanka, 1 dl mlieka, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia nakrájame na menšie rezníky a opatrne vyklepeme natenko. Posypeme solčankou a dáme nabok. Môžete si pripraviť aj ľubovoľnú marinádu a nechať v nej rezníky postáť. Cesto si pripravíme jednoducho: do nádobky dáme tvaroh, pridáme žĺtok, soľ, 1 dl mlieka a múku. Vypracujeme metličkou alebo vidličkou jemné cestíčko. Z bielka vyšľaháme sneh a opatrne ho vmiešame do pripraveného tvarovohového cestíčka. Rezníky poobaľujeme v polohrubej múke. Do panvici dáme olej a necháme zohriať, nie na veľmi vysokú teplotu, aby sa rezne v cestíčku nepripiekli prirýchlo. Tak a v múke obalené kuracie rezne namáčame do tvarohového cesta a dáme na olej. Opečieme do zlatohneda z oboch strán. Vyberáme do nádoby so servítkou, nech vtiahne prebytočný olej. Výborná chuť, cestíčko je jemné, nadýchané. Zo zvyšku cestíčka som vypražila placku :-) Môj dvojročný syn opakoval: "to dobré, dobré".

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 18.9.2011, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pečeňové halušky



POTREBNÉ PRÍSADY

3 kuracie pečienky, 2 celé vajcia, soľ, mčk, olej, múka, postrúhaná cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Je to jedna bežná dávka... skúste a nabudúce možno spravíte viac. Pečienky posekáme, pridáme nastrúhanú cibuľu, vajíčka, soľ, korenie, trocha oleja a múku podľa potreby. Uvaríme v polievke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.11.2010, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Mexický hydinový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

potrebujeme: 300 g pečeného kuracieho masa, 50 g majonezy (ale dávam viac), 150 g kyslej smotany, 2 PL citr. šťavy, 1/2 lyžičky karí, soľ, korenie a štipka cukru, 2 papriky, 1 konzerva kukurice 280 g, 1 konzerva ananásu 250 g, 300 g mrazeného hrášku, petržlenová vnať

POSTUP PRÍPRAVY

Kurča nakrájame na 1 cm veľké kúsky. Zmiešame s majonézou, smotanou, citr. šťavou a karí. Ochutíme soľou, korením a cukrom. Papriky (napr. zelená a červená) pokrájame na rezance. Kukuricu dáme odvkapkať, ananás pokrájame na kúsky. Hrášok preplachujeme v site horúcou vodou, kým sa nerozmrazí. Ku kurčaťu pridáme zeleninu a ovocie a dobre premiešame. Ochutíme a ozdobíme petržlenom. Príloha: Sendvič s bylinkovým maslom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.7.2010, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Rizoto z kuracích drobkov - alebo falošná "ludaška" ?



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie krídla, prípadne aj krk, žalúdok, srdce, pečeň. dalej: 2 ks mrkvy, soľ, olej, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, 2 veľké PL rajčiakového pretlaku, vývar z drobkov, 30 dk ryže, sterilizovaný zelený hrášok, syr

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie krídla (4 ks) alebo aj drobky umyjeme, a dáme variť do osolenej vody. Hneď pridáme aj očistenú, po dlžke prekrojenú mrkvu. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pretlak, obrané mäso a vnútornosti a osolíme, pokoreníme a podusíme. Po chvíľke zalejeme vývarom a zasypeme umytou ryžou. Prikryté dusíme, až kým sa ryža neuvarí, prípadne dolejeme vodu, ak nám nestačil vývar. Do hotového rizota vmiešame hrášok a nadrobno nakrájanú uvarenú mrkvu. Pred podávaním môžeme posypať strúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Narodeninová misa


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Roláda podľa Paulínky ID 28391, link: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4743#diskuse šunkové rolky plnené plnkou zo syra z črievka, masla, chrenu, vajíčka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.10.2009, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu