končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie nugetky v lahodnom cestíčkuPOTREBNÉ PRÍSADY Mám rada rýchle a jednoduché jedlá, lebo sa nemusím príliš zdržiavať tým, čo ľudia zjedia za 15 minút :-) Túto delikatesu som robila v nedeľu, je to tiež nápad z mojej hlavy a chutilo to všetkým. POSTUP PRÍPRAVY Potrebujete: 500g kuracích pŕs, 2 vajcia, hladká múka, mlieko, sójová omáčka, worčestrová omáčka, 2 strúčiky cesnaku, olej na vyprážanie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.5.2010, 18:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracina v instantnej hubovej polievkePOTREBNÉ PRÍSADY 400g kuracích pŕs, soľ, korenie, hladká múka, 1 sáčok instantnej hubovej polievky, 100g tvrdého syra, olej POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nasoľte, okoreňte, obaľte v hladkej múke a osmažte na oleji do zlatista. Potom ich preložte do pekáča. Do hrnčeka si vysypte polievku a zalejte zovretou vodou. Dobre premiešajte a vlejte do pekáča. Vrch kuracích pŕs posypte nastrúhaným syrom a dajte na 1/2 hodinu zapiecť pri 150°C. Je to mňamka! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.12.2011, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia zapekané s kuriatkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept ma napadol len tak, keď som pozrela do skrinky a zbadala som tam konzervu kuriatok, ktoré môj manžel s dcérou nazbierali minulý rok v lete. Dnes sa mi hodili presne na moje nedeľňajšie menu. POSTUP PRÍPRAVY Čo budete potrebovať: 500g kuracích pŕs, sterilizované kuriatka (alebo mrazené, čerstvé), 200g tvrdého syra, 250 ml hubového bujónu (z 1 kocky), soľ, korenie, olej OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 21.5.2009, 7:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Čína so sladkou kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept mám od môjho otca, ktorý výborne varí a rád skúša nové jedlá. Túto čínu robieva už pár rokov a vždy mi chutí akosi ináč, podľa toho, aké ingrediencie do nej dám. Prikladám popis, ako by mal vyzerať základný recept. Čo budete potrebovať: 1 pór (môžete nahradiť cibuľou), 400g králičieho alebo kuracieho mäsa, 50ml sójová omáčka, 2PL worčestrová omáčka, 2PL solamylu, 5 strúčikov cesnaku, 1ČL kari korenia, štipka muškátového oriešku, mleté čierne korenie, soľ, olej, zavárané šampiňóny, 250g hlávkovej kapusty POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred si musíte pripraviť mäso. Nakrájajte si mäso na malé rezance. Do nádoby dajte 50ml sójovej omáčky, 2PL worčestrovej omáčky, 2PL solamylu, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, 1ČL kari korenia, trošku muškátového oriešku, mletého čierneho korenia, soľ a 2PL oleja. Dobre premiešajte a vložte do tejto zmesi nakrájané mäso. Nechajte stáť aspoň 24 hodín. Na druhý deň si očistite hlávku kapusty a nakrájajte na tenké rezance. V hrnci dajte zovrieť vodu a po zovretí tam dajte kapustu a vodu trošku osoľte. Nechajte kapustu povariť max. 5 minút a zlejte z vody. Odložte na teplé miesto. Na troške oleja orestujte na kolieska nakrájaný pór, po sklovatení pór vyberte a do nádoby vložte mäso. Pri miešaní mäso orestujte do mäkka. Ak budete mať zmes príliš pevnú, prilejte trošku vývaru. Pred dovarením vlejte scedené šampiňóny a ešte asi 5 minút duste. Odstavte, pridajte kapustu a pór, premiešajte a môžete podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 6.11.2020, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie soté s ananásom a medomPOTREBNÉ PRÍSADY 500g kuracích pŕs, 1 menšia cibuľa alebo pór, 50ml oleja, 2PL sójovej omáčky, 2 PL solamylu, 2 lyžice medu, 1 menšia konzerva ananásu, 250ml kurací vývar z 1 bujónu, hrsť mandlí, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia umyte a pokrájajte na rezance. V miske rozmiešajte 50ml oleja so sójovou omáčkou a solamylom, pridajte lyžičku vegety, dobre premiešajte a do tejto marinády vložte kuracie prsia. Dobre premiešajte a nechajte aspoň 2 hodiny stáť. Na panvici ohrejte trošku oleja, pridajte na kolieska nakrájanú cibuľu alebo pór, opražte do sklovita a pridajte med. Premiešajte, aby sa med rozpustil a vložte mäso. Trochu opražte, aby sa pustila šťava, pridajte kurací vývar a duste do mäkka. Pred odstavením pridajte na kocky pokrájaný ananás a prehrejte. Po odstavení pridajte opražené mandle. Podávajte s hrozienkovou ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 31.8.2010, 12:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie stehná v šampiňónovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie stehná, 2PL citrónovej šťavy, 2PL oleja, 1PL sušeného oregana, 1PL sušenej bazalky, 2 strúčiky lisovaného cesnaku, soľ, mleté čierne korenie Na omáčku: 2dl vody, 1PL solamylu, 250g šampiňónov, 250ml hubového vývaru z bujónu, 1 cibuľa, 1PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 strúčik lisovaného cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Umyté stehná dajte do vymasteného pekáča. Pripravte si marinádu: V miske zmiešajte citrónovú šťavu, olej, oregano, bazalku a pretlačený cesnak. Zmesou potrite mäso. Vložte do vyhriatej rúry a pečte asi 45 minút pri 170°C. Počas pečenia stehná podlievajte výpekom a horúcou vodou. Môžete 2x otočiť. V hrnci si medzitým pripravte omáčku: Zmiešajte vo vode kukuričný škrob a priveďte do varu. Pridajte očistené, pokrájané šampiňóny, pokrájanú cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, hubový vývar, pretlačený cesnak a nechajte zovrieť. Omáčku nalejte na mäso a dopečte, kým stehná nie sú mäkké. Podávajte s tarhoňou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.7.2015, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |