končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Metrový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 celé vajcia - 25 dkg práškového cukru - 8 PL teplej vody - 10 PL oleja - 25 dkg polohrubej múky - 1/2 kypriaceho prášku - cca 1 PL kakaa Plnka: 6 dcl mlieka - 2 Zlaté klasy - 1 vanilkový cukor - 1 Palmarín - 15 dkg práškového cukru - rum podľa chuti Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie - 1/3 Palmarínu POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtky a cukor a všetko dobre elektr. mixérom vyšľaháme. Potom na striedačku pridávame vodu s olejom a stále to šľaháme. Do múky si zamiešame kypriaci prášok a varechou jemne tú múku vmiešame do vyšľahanej masy. Cesto si rozdelíme na 2 polovice a do jednej pridáme kakao. Osobitne upečieme vo 2 formách srnčieho chrbáta. Plnka: Mlieko, vanilkový cukor a Zlaté klasy uvaríme na krém. V druhej nádobe si vyšľaháme Palmarín s cukrom a pomaly pridáme vychladnutý krém. Do dobre vyšľahaného krému pridáme trochu rumu. Obidve vychladnuté cesta rozkrájame podľa čiarok na rezy. striedavo natierame raz hnedý, raz žltý rez a spolu ich zlepujeme. Povrch potrieme zvyšným krémom a polejeme čokoládovou polevou. Krájame rezy šikmo, aby sme dostali peknú farebnú mozaiku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 16.12.2009, 8:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Vanilkové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 15 dkg hladkej múky - 2 dkg práškového cukru - 10 dkg Palmarínu - 5 dkg zomletých orechov - 1 žĺtok - 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín vypracujeme cesto, naplníme ho do formičiek a dáme ho do vyhriatej rúry upiecť. Upečené a vychladnuté rohlíčky na koncoch namáčame do čokolády OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 2.1.2013, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
LINECKÉ CESTOPOTREBNÉ PRÍSADY 47 dkg hladkej múky, 15 dkg práškového cukru, 31 dkg Palmarínu, 1 vanilkový cukor, 1/2 bal. kypriaceho prášku, 1 celé vajíčko, citrónová kôra POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu dobre vypracujeme a dáme cesto na chvíľu do chladničky . Buď cesto rozváľame na plát a vykrajujeme rôzne tvary, alebo ho môžeme použiť aj na medvedie tlapky. Je jemné a výborné. Treba vyskúšať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 14.12.2010, 12:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Mäkké medovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g hladkej múky, 140 g práškového cukru, 6 dkg Palmarínu, 2 celé vajcia, 2 polievkové lyžice medu, 2 kávové lyžičky sódy bicarbóny, 1 kávová lyžička perníkového korenia POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu zmiešame a dobre vypracujeme cesto, ktoré dáme v mikrotenovom sáčiku na 2 dni do chladničky. Potom cesto rozváľame na 0,5 cm plát a vykrajujeme rôzne tvary medovníčkov. Pred pečením medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ich ozdobiť orechom. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatova.Po vychladnutí sú medovníčky mäkké. Uložíme ich do plechovej nádoby a priložíme k nim krajec chleba. Keď chlieb stvrdne, vymeníme ho za nový. Sú výborné. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 17.5.2013, 22:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |