. .. .. .. .. .. .
. .

Mäkké medovníčky - RECEPT 3472

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 9240 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Mäkké medovníčky


[ recept č. 3472 zo dňa  ]


Mäkké medovníčky


POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladkej múky, 140 g práškového cukru, 6 dkg Palmarínu, 2 celé vajcia, 2 polievkové lyžice medu, 2 kávové lyžičky sódy bicarbóny, 1 kávová lyžička perníkového korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spolu zmiešame a dobre vypracujeme cesto, ktoré dáme v mikrotenovom sáčiku na 2 dni do chladničky. Potom cesto rozváľame na 0,5 cm plát a vykrajujeme rôzne tvary medovníčkov. Pred pečením medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ich ozdobiť orechom. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatova.Po vychladnutí sú medovníčky mäkké. Uložíme ich do plechovej nádoby a priložíme k nim krajec chleba. Keď chlieb stvrdne, vymeníme ho za nový. Sú výborné.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Krásne nabehli a pečieme do zlatista
takto vyzerajú po upečení, ja ich bielkovou polevou nezdobím, lebo deti to nemajú radi


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pernikove waffle | Mäkké medovníčky | MEDOVÉ KREMEŠE >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (jansam) ID 243759 (17.5.2013, 22:35)
(jidlo)
ODPOVEDAŤ
anna b. (a0ka) ID 14613 (24.11.2008, 15:24)
(hello) a určite sú mäkké??? ja som tie moje od babky akosi prešvihla-mali byť upečené už skoro mesiac *-) a teraz narýchlo zháňam nejaký dobrý osvedčený receptík (banky)
ODPOVEDAŤ
Soňa H. (pepi) ID 9240 (28.11.2008, 21:30)
Určite sú mäkké, ja ich pečiem každý rok na vianoce, aj na veľkú noc. Obidvom synom ich robím na školský večierok.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu