. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

Miinka K. (miinka) ID 45774
.
mimibazar.sk/miinka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2008
Naposledy: 11.3.2024 23:12
Aktualizácia: 19.10.2016 15:48
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 57
RODINNÉ FOTOGRAFIE 82
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 223
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medové koláče s makom



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 300 g prášk. cukru, 4 rovné ČL sody bikarbony, 1 rovná PL perníkového korenia, 1 rovná PL mletej škorice, 4 vajíčka, 4 rovné PL medu, 250 g mletého maku, 200 g prášk. cukru, 50 ml vriaceho mlieka, citronová kôra, na potretie 1 vajce, na zdobenie mandle

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som našla na stranke varecha.sk, autorka tohto skvelého receptku sovka62.
Pripravíme si suroviny. Múku a sodu bikarbonu dáme do misy a pridáme ostatné suché prísady. dobre premiešame. Pridáme vajíčka a med a zmiesime. Potom si pripravíme makovú, hustejšiu plnku. Cesto preložíme na dosku, ktorú si pomúčime, ale poriadne, lebo cesto je mäkké a dosť lepivé. Preto ho nebudeme vaľkať v celku, ale rozdelíme si ho aspoň na tri časti, aby sa nám neprilepilo na dosku. Takže posýpať, posýpať... Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm. Formičkou s priemerom 7 cm vykrajujeme kolieska a kladieme ich na plech dalej od seba, lebo narastú nielen do výšky, ale aj šírky. Vínový decáčik obalíme vreckovkou (textilnou), vtlačíme do múky, prebytočnú múku oklepneme a do stredu každého kolieska vytlačíme jamku. Jamku naplníme makovou plnkou a každý koláčik ozdobíme mandľami. Pečieme pri teplote 170 stupnov (teplovzdušná rúra), v elektrickej pridajte 20 stupnov po dobu 15-20 minút. Upečené horúce koláčiky natrieme vajcom, teda tie cestové okraje, plnku nie. z dávky vyšlo 30 koláčikov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.12.2012, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Husárske šišky



POTREBNÉ PRÍSADY

suroviny na asi 60 šišiek: 100 g lieskových orieškov, 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilk. cukru, štipka soli, 200 g masla alebo Hery, 2 žltky, 1/2 šálky prášk. cukru obaľovanie, marmeláda. Lieskové oriešky môžete nahradiť aj mandľami alebo orechmi.

POSTUP PRÍPRAVY

Orechy najemno zomelieme. Maslo, cukor, žltky a soľ zmiesime, pridáme preosiatu múku, orechy a vypracujeme krehké cesto. Cesto zabalené v alobale odložíme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť. Rúru vyhrejeme na 200 C. Z cesta ušúľame dlhý valec, pokrájame na rovnaké diely, z ktorých urobíme guľky. Do každej guľky rúčkou väčšej varešky vyhlbime jamku. Šišky uložíme na pech a pečieme 12 až 15 minút na prostrednej priečke rúry. Upečené šišky necháme vychladnúť a posypeme prášk. cukrom. Marmeládu nahrejeme, lyžicou dáme do menšieho mikroténového sáčku, na rožteku ktorého vystrihneme malú dierku. takto naplname jamky v šiškách. Marmeládu v šiškách necháme 1-2 dni schnúť, potom šišky uložíme do škatule.
Sú vynikajúce! V podstate je to recept taký ako na vanilkové rožky, takže som asi z polky cesta spravila rožky a z druhej časti tieto šišky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.12.2015, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Viedenské vanilkové rožteky



POTREBNÉ PRÍSADY

suroviny na asi 80 rožtekov: 50 g mandlí, 50 g lieskových orieškov, 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, štipka soli, 200 g masla alebo Hery, 2 žltky, 5 balíčkov vanilkového cukru, asi 3 polievk. lyžice prášk. cukru na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Mandle zaparíme horúcou vodou, olúpeme, osušíme a spolu s orieškami najemno zomelieme. Múku preosejeme na dosku, pridáme mandle, oriešky, cukor, soľ, pokrájané maslo a žltky a vypracujeme cesto. Cesto zabalené v alobale odložíme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť. Rúru vyhrejeme na 170 C. Cesto po častiach vyšúľame na valčeky hrubé ako prst a pokrájame na dlžku 5 cm. Oba okraje každého 5-cm valčeka zľahka natenko prstami vyšúľame a zahneme do rožtekov. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút do zlatožlta v prostrednej priečke rúry. dajte pozor, ľahko zhnednú. Vanilkový cukor zmiešame s práškovým cukrom a ešte horúce rožteky v ňom obalíme. Majú príjemnú orieskovo-mandlovú chuť. Sú veľmi krehké.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.12.2010, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vanilkové rožky od mojej starkej



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g HL múky, 150 g prášk. cukru, 100 g mletých orechov, 250 g tuku, 1 vajce, prášk. cukor a vanilka na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto, ktoré necháme 2 hodiny na chlade. potom tvarujeme rožky a upečieme do svetloružova. Obaľujeme v cukre ešte horúce.
Minulý rok na Vianoce som ich napiekla hádam aj 2 dávky, ale nemám foto...
Sú výborné! Inak by som ich Vám neodporúčala ;-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.12.2009, 0:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Krehké hviezdičky - ODPORÚČAM



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je recept od mojej starkej. sušienky sú naozaj krehučké. 35 dk HL múky, 10 dk prášk. cukru, 25 dk Palmarínu/Hery, 1/2 PDP, 1 vanilka, 3 žĺtka, strúhaná kôra z 1 citróna (+ z polky pomaranča)

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto, vyvaľkáme na hrúbku asi do 0,5 cm, upečieme, môžeme pospájať lekvárom. Ak chceme spájať lekvárom, cesto vyvaľkáme na tenšie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (23) posledné: 5.9.2015, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu