končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Švajčiarske biberlePOTREBNÉ PRÍSADY 125g medu, 50g kryštálového cukru, 40g masla, 1 balíček vanilkového cukru, 200g hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 2 ČL perníkového korenia, 300g marcipánu, 1 bielok POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme med, cukor a maslo a za stáleho miešania ohrievame, až sa všetky suroviny rozpustia. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. V mise zmiešame vanilínový cukor, múku, prášok do pečiva a perníkové korenie. Pridáme medovú masu a vypracujeme na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Z marcipánu vytvarujeme valček. Cesto vyvaľkáme natenko a marcipán ním obalíme. Potrieme bielkom a nakrájame na malé trojuholníčky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 12 až 15 minút. PO upečení necháme vychladnúť na mriežke a poukladáme do dózy. čas prípravy: 75 minút čas chladenia : 30 minút čas pečenia: 15 minút Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2011, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
MedovníkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, 200g práškového cukru, 6 PL rozpusteného medu, 100g margarínu /palmarin, helia/, 600g hladkej múky T-650, 1 kl sódy bicarbóny, 1kl kypr. prášku do medovníkov, 1,5 kl škorice, 1 kl rozdrvených a preosiatych klinčekov, prípadne ja dávam zmes do medovníkov POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka, pr. cukor a margarín vymiešame. Pridáme med a korenie. Múku preosejeme, premiešame so sódou bicarb. a práškom do medovníka, vlejeme tekutú zmes a rukou vypracujeme cesto. Zabalené v mikro.fólii dáme na 12-24 hod. do chladničky. Pred pečením vyberieme cesto na 2-3 hodky, do teplej miestnosti. Potom ho premiesime na pomúčenej doske a vaľkáme na hrúbku 3-5 mm a vykrajujeme. Ukladáme na plech vymastený Cerou, prípadne dáme papier na pečenie. Pečieme 200-220 C - podľa vône a oka /5-10min./. Po vytiahnutí z trúby ich potrieme rozšľahaným vajíčkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 11.12.2010, 18:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |