. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Daniela H. (Češka) ID 23282
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.9.2007
Naposledy: 14.3.2023 22:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 95
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 25
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

DOMÁCA MEDICÍNA

Chren bez sterilizácie



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dkg nastrúhaného chrenu, 2 dcl prevarenej vody, 2 dcl oleja, 1 veľká lyžica octu, 1 veľká lyžica cukru, 1 malá lyžička soli.

POSTUP PRÍPRAVY

Nastrúhaný chren zmiešame v miske s ostatnými surovinami, rozmixujeme a dáme do pohárov, uzavrieme viečkom a uložíme do chladu. Takto pripravený chren vydrží v chladničke 4 - 5 mesiacov

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Malinový sen



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 5 vajec, 250g pol.múky, 200g kryšt.cukru, 1 vanilk.cukor, 1,5dcl oleja, 2dcl mlieka, 1 KPDP, 3 PL kakaa, rum, plnka1: 1200g malín, 14PL cukru, 3 zlaté klasy, 500ml vody, plnka2: 4 kyslé smotany, 2 šlahačky, 2 stužovače do šlahačky, 2 vanilkové cukre, cukor podľa chuti, čokoláda - horká, alebo na varenie ingrediencie /množstvo/ som si upravila podľa seba plech 36*36 a výška 3,5cm

POSTUP PRÍPRAVY

bielka si vymiešame zvlášť, cesto zmiešame s bielkami
plnka1: maliny s cukrom dáme variť, do masy pridáme klasy+vodu, varíme na hustý puding - horúci puding vylejeme na horúci koláč - necháme vychladnúť
plnka2: šlahačku + stužovač + cukor si vymiešame a pridáme do kyslej smotany
čokoládu postrúhame na vrch koláča - dáme zachladiť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 12.7.2015, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Nepečená kokosová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto - 3 balíčky BE-BE keksov, 150g práškového cukru, 30g kakaa, rum, 1PL najemno zomletej zrnkovej kávy, uvarená silná káva, plnka - 150g zmäknutého masla, 140g preosiateho práškového cukru, 1 PL vanilkového cukru, 50g tekutého masla, 50g strúhaný kokos

POSTUP PRÍPRAVY

Rozdrvíme keksy. V nádobe ich pomiešame s mletou kávou, kakaom, cukrom, rumom a s uvarenou kávou tak, aby vznikla súdržná, pevná hmota.
Kokosovú hmotu vyvaľkáme na plát veľkosti 30*30cm a rovnomerne ho potrieme plnkou z kokosu.
Plát natesno zvinieme, pevne zabalíme do papiera a necháme v chlade stuhnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.12.2012, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Klobáskové kolieska



POTREBNÉ PRÍSADY

350g HM, 1 hera, soľ, 1 kyslá smotana , vajíčko na potretie, sézam

POSTUP PRÍPRAVY

všetko zmiešame, necháme cesto odležať, vykrajujeme kolieska, na kolieska dáme nakrájanú klobásku, potrieme vajcom, dáme sézam

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.8.2013, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tiramisu



POTREBNÉ PRÍSADY

2 mascarpone , 2 vanilkový cukor , 1 šlahačka + stužovač , 2PL pr.cukor, silná káva, amareto, piškóty, kakao

POSTUP PRÍPRAVY

bude časom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Pikant



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg červenej papriky, 1kg rajčín, 1/2kg cibule, 6 feferóniek, 8 strúčikov cesnaku, 1dcl oleja, 70g soli ,70g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

pomelieme všetky suroviny dva krát a varíme hodinu, sterilizujeme 15min. pri teplote 90st.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.7.2012, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Liaty tvarohový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

tmavé cesto: 1 hrnček hladkej múky , 2 hrnček hrubej múky, 1 hrnček krupicového cukru, 1 hrnček mlieka, 3/4 hrnčeka oleja, 1 KPDP, 1vanilkový cukor, 2 vajcia, 2 PL kakaa ..................svetlé cesto: 2 tvarohy 250g, 1 hrnček cukru, 1 hrnček mlieka, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, kôra z citróna

POSTUP PRÍPRAVY

1. Suroviny na tmavé cesto zmiešame a vylejeme na vymastený a pomúčený plech, prípadne vystlaný papierom. Trochu cesta si odložíme na poliatie svetlého cesta.
2. Zmiešame suroviny na svetlé cesto. Jeho kvalita závisí od druhu tvarohu, či je hrudkový, alebo jemný. Môžeme dať jeden hrudkový a jeden jemný.
3. Vymiešané cesto nalejeme opatrne na tmavé cesto. Povrch pokvapkáme zvyškom tmavého cesta. Pečieme 30-40min. pri teplote 170 stupňov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.1.2014, 17:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Švajčiarske biberle



POTREBNÉ PRÍSADY

125g medu, 50g kryštálového cukru, 40g masla, 1 balíček vanilkového cukru, 200g hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 2 ČL perníkového korenia, 300g marcipánu, 1 bielok

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme med, cukor a maslo a za stáleho miešania ohrievame, až sa všetky suroviny rozpustia. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
V mise zmiešame vanilínový cukor, múku, prášok do pečiva a perníkové korenie. Pridáme medovú masu a vypracujeme na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
Z marcipánu vytvarujeme valček. Cesto vyvaľkáme natenko a marcipán ním obalíme. Potrieme bielkom a nakrájame na malé trojuholníčky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 12 až 15 minút. PO upečení necháme vychladnúť na mriežke a poukladáme do dózy.


čas prípravy: 75 minút
čas chladenia : 30 minút
čas pečenia: 15 minút

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2011, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníky



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia, 200g práškového cukru, 6 PL rozpusteného medu, 100g margarínu /palmarin, helia/, 600g hladkej múky T-650, 1 kl sódy bicarbóny, 1kl kypr. prášku do medovníkov, 1,5 kl škorice, 1 kl rozdrvených a preosiatych klinčekov, prípadne ja dávam zmes do medovníkov

POSTUP PRÍPRAVY

Vajíčka, pr. cukor a margarín vymiešame. Pridáme med a korenie. Múku preosejeme, premiešame so sódou bicarb. a práškom do medovníka, vlejeme tekutú zmes a rukou vypracujeme cesto.
Zabalené v mikro.fólii dáme na 12-24 hod. do chladničky. Pred pečením vyberieme cesto na 2-3 hodky, do teplej miestnosti. Potom ho premiesime na pomúčenej doske a vaľkáme na hrúbku 3-5 mm a vykrajujeme. Ukladáme na plech vymastený Cerou, prípadne dáme papier na pečenie. Pečieme 200-220 C - podľa vône a oka /5-10min./. Po vytiahnutí z trúby ich potrieme rozšľahaným vajíčkom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.12.2010, 18:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Len tak


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

medové pláty + čoko poleva + čoko hmota + ozdobné guličky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (9) posledné: 12.9.2010, 11:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu