
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Chren bez sterilizáciePOTREBNÉ PRÍSADY 30 dkg nastrúhaného chrenu, 2 dcl prevarenej vody, 2 dcl oleja, 1 veľká lyžica octu, 1 veľká lyžica cukru, 1 malá lyžička soli. POSTUP PRÍPRAVY Nastrúhaný chren zmiešame v miske s ostatnými surovinami, rozmixujeme a dáme do pohárov, uzavrieme viečkom a uložíme do chladu. Takto pripravený chren vydrží v chladničke 4 - 5 mesiacov ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Malinový senPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 5 vajec, 250g pol.múky, 200g kryšt.cukru, 1 vanilk.cukor, 1,5dcl oleja, 2dcl mlieka, 1 KPDP, 3 PL kakaa, rum, plnka1: 1200g malín, 14PL cukru, 3 zlaté klasy, 500ml vody, plnka2: 4 kyslé smotany, 2 šlahačky, 2 stužovače do šlahačky, 2 vanilkové cukre, cukor podľa chuti, čokoláda - horká, alebo na varenie ingrediencie /množstvo/ som si upravila podľa seba plech 36*36 a výška 3,5cm POSTUP PRÍPRAVY bielka si vymiešame zvlášť, cesto zmiešame s bielkami plnka1: maliny s cukrom dáme variť, do masy pridáme klasy+vodu, varíme na hustý puding - horúci puding vylejeme na horúci koláč - necháme vychladnúť plnka2: šlahačku + stužovač + cukor si vymiešame a pridáme do kyslej smotany čokoládu postrúhame na vrch koláča - dáme zachladiť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 12.7.2015, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Nepečená kokosová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto - 3 balíčky BE-BE keksov, 150g práškového cukru, 30g kakaa, rum, 1PL najemno zomletej zrnkovej kávy, uvarená silná káva, plnka - 150g zmäknutého masla, 140g preosiateho práškového cukru, 1 PL vanilkového cukru, 50g tekutého masla, 50g strúhaný kokos POSTUP PRÍPRAVY Rozdrvíme keksy. V nádobe ich pomiešame s mletou kávou, kakaom, cukrom, rumom a s uvarenou kávou tak, aby vznikla súdržná, pevná hmota. Kokosovú hmotu vyvaľkáme na plát veľkosti 30*30cm a rovnomerne ho potrieme plnkou z kokosu. Plát natesno zvinieme, pevne zabalíme do papiera a necháme v chlade stuhnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.12.2012, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Klobáskové kolieskaPOTREBNÉ PRÍSADY 350g HM, 1 hera, soľ, 1 kyslá smotana , vajíčko na potretie, sézam POSTUP PRÍPRAVY všetko zmiešame, necháme cesto odležať, vykrajujeme kolieska, na kolieska dáme nakrájanú klobásku, potrieme vajcom, dáme sézam OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.8.2013, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
TiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY 2 mascarpone , 2 vanilkový cukor , 1 šlahačka + stužovač , 2PL pr.cukor, silná káva, amareto, piškóty, kakao POSTUP PRÍPRAVY bude časom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
PikantPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg červenej papriky, 1kg rajčín, 1/2kg cibule, 6 feferóniek, 8 strúčikov cesnaku, 1dcl oleja, 70g soli ,70g cukru POSTUP PRÍPRAVY pomelieme všetky suroviny dva krát a varíme hodinu, sterilizujeme 15min. pri teplote 90st. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 7.7.2012, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Liaty tvarohový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY tmavé cesto: 1 hrnček hladkej múky , 2 hrnček hrubej múky, 1 hrnček krupicového cukru, 1 hrnček mlieka, 3/4 hrnčeka oleja, 1 KPDP, 1vanilkový cukor, 2 vajcia, 2 PL kakaa ..................svetlé cesto: 2 tvarohy 250g, 1 hrnček cukru, 1 hrnček mlieka, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, kôra z citróna POSTUP PRÍPRAVY 1. Suroviny na tmavé cesto zmiešame a vylejeme na vymastený a pomúčený plech, prípadne vystlaný papierom. Trochu cesta si odložíme na poliatie svetlého cesta. 2. Zmiešame suroviny na svetlé cesto. Jeho kvalita závisí od druhu tvarohu, či je hrudkový, alebo jemný. Môžeme dať jeden hrudkový a jeden jemný. 3. Vymiešané cesto nalejeme opatrne na tmavé cesto. Povrch pokvapkáme zvyškom tmavého cesta. Pečieme 30-40min. pri teplote 170 stupňov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 26.1.2014, 17:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Švajčiarske biberlePOTREBNÉ PRÍSADY 125g medu, 50g kryštálového cukru, 40g masla, 1 balíček vanilkového cukru, 200g hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 2 ČL perníkového korenia, 300g marcipánu, 1 bielok POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme med, cukor a maslo a za stáleho miešania ohrievame, až sa všetky suroviny rozpustia. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. V mise zmiešame vanilínový cukor, múku, prášok do pečiva a perníkové korenie. Pridáme medovú masu a vypracujeme na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Z marcipánu vytvarujeme valček. Cesto vyvaľkáme natenko a marcipán ním obalíme. Potrieme bielkom a nakrájame na malé trojuholníčky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 12 až 15 minút. PO upečení necháme vychladnúť na mriežke a poukladáme do dózy. čas prípravy: 75 minút čas chladenia : 30 minút čas pečenia: 15 minút Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2011, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() MedovníkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, 200g práškového cukru, 6 PL rozpusteného medu, 100g margarínu /palmarin, helia/, 600g hladkej múky T-650, 1 kl sódy bicarbóny, 1kl kypr. prášku do medovníkov, 1,5 kl škorice, 1 kl rozdrvených a preosiatych klinčekov, prípadne ja dávam zmes do medovníkov POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka, pr. cukor a margarín vymiešame. Pridáme med a korenie. Múku preosejeme, premiešame so sódou bicarb. a práškom do medovníka, vlejeme tekutú zmes a rukou vypracujeme cesto. Zabalené v mikro.fólii dáme na 12-24 hod. do chladničky. Pred pečením vyberieme cesto na 2-3 hodky, do teplej miestnosti. Potom ho premiesime na pomúčenej doske a vaľkáme na hrúbku 3-5 mm a vykrajujeme. Ukladáme na plech vymastený Cerou, prípadne dáme papier na pečenie. Pečieme 200-220 C - podľa vône a oka /5-10min./. Po vytiahnutí z trúby ich potrieme rozšľahaným vajíčkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 11.12.2010, 18:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Len takPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY medové pláty + čoko poleva + čoko hmota + ozdobné guličky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (9) posledné: 12.9.2010, 11:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |