končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkové "sacher" koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY polovica avokáda, banán, 3-4 PL stévie práškovej, 130 g múky Jizerka, PDP, sóda bicarbona, 3 vajcia, 2 PL kakaa/karobu POSTUP PRÍPRAVY Tento recept vznikol ako skúška, keďže som chcela niečím nahradiť maslo v receptoch. Tak som si recept na Sacherovu tortu zobrala ako vzor a vymieňala suroviny. Vyšlo to výborne. \r\nAvokádo a banán pomelieme tyčovým mixérom a dáme do robota. pridáme 2 PL stévie a necháme mixovať. Pridáme žĺtky. Bielky vymiešame samostatne v druhej nádobe so štipkou soli a 1 PL stévie do hustého snehu.\r\nV ďalšej nádobe si zmiešame múku, sódu, kakao alebo karob a PDP. Postupne pridávame k avokádovej zmesi, na 3x. Poriadne premiešame. Vznikne veľmi husté cesto. Pomaly zamiešame vyšľahané bielky. Cesto pomaly zredne vďaka bielkovému snehu. Nezľaknite sa cesto zostane redšie, ale vďaka tomu bude nadýchané po upečení, keďže bezlepková múka potrebuje viac vlhkosti. Dáme do formičiek/formy a pečieme asi 30 minút na 180C. Závisí aj od toho aký typ nádoby použijete, mne to trvalo vo formičkách asi 25 minút. Kontrolujte priebežne špajdlou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 23.10.2014, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkový soda chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g bezlepkovej múky, 130 g pohánkovej múky, 1 ČL sódy, 1 ČL soli, 40 g masla, 340 g uvarených a roztlačených zemiakov, alebo podmaslia/hustého jogurtu, 1 PL melasy, semiačka POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady spolu zmiešame, dôkladne. Masa sa musí odliepať od bokov misy, ak sa Vám to nedarí, tak pridajte trochu múky. Chlieb uložíme na papierom vyložený plech a prstom urobíme kríž ako na obrázku. Necháme odstáť pol hodinku, pomúčime a dáme piecť. Pečieme pri 200C do zlata, takmer hodinu. Vďaka pohánkovej múke (podľa toho aký druh a od akého výrobcu používate) je chlieb tmavý. Môj bol veľmi tmavý, tak som nevedela kedy je hotový, počkala som dokiaľ sa nepraskal na povrchu. Je mäkučký dlho, vďaka zemiakom v ceste. Nám veľmi chutil. Konečne dobrý bezlepkový chlebík. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (13) posledné: 9.1.2014, 16:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
MrežovníkPOTREBNÉ PRÍSADY 350g bezlepkovej múky (ja som dala mix - 150g kukuričnej, 150g Jizerka, 50 g pohánkovej), 2 lyžičky škorice, 2 vajcia, 180g Palmového tuku (kúpite v Bio obchode), alebo nahradíte Palmarínom, 100 g Hroznového cukru (alebo nahradíte práškovým cukrom), 2 lyžičky Prášku do pečiva, 50 g pomletých orechov, hustý lekvár POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady spolu spracujeme na cesto, ktoré vyzerá ako linecké. 2/3 cesta dáme na plech, ktorý je vysypaný a vymastený. Ja som použila iba malý plech na chlebíček, ale bol dosť vysoký, takže kľudne môžete dať aj na väčší plech, cesta je dosť. Cesto potrieme hrubšou vrstvou džemu. Môžeme ešte posypať orechami. Zo zvyšného cesta robíme pásiky a ukladáme na koláč do mriežky. Upečieme na 160C (teplovzdušná rúra), asi 30 minút. Povrch mierne zhnedne. Necháme vychladnúť a posypeme sójovým mliekom, alebo práškovým cukrom. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 9.1.2014, 16:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
SLANÉ PALICEPOTREBNÉ PRÍSADY 200g muky bezlepkovej 80g Hery 1 vajce ½ PDP 60 ml kyslej smotany / bieleho jogurtu Soľ POSTUP PRÍPRAVY Dlho som hľadala vhodné a chutné cesto na slané. Toto som si vymyslela sama a je naozaj dobré, mäkké a dlho vydrží. Všetky ingrediencie zmieašme a vytvoríme vláčne cesto. Heru môžeme mierne roztopiť v mikrovlnke. Vyklopíme na pomúčenú dosku a nakrájame na cca 20 kúskov. Rukami tvarujeme palice. Dávame na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozhabarkovaným vajíčkom a posypeme sezamom/makom/rascou… ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 3.3.2012, 8:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |