
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 20 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
![]() Bezlepkové "sacher" koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY polovica avokáda, banán, 3-4 PL stévie práškovej, 130 g múky Jizerka, PDP, sóda bicarbona, 3 vajcia, 2 PL kakaa/karobu POSTUP PRÍPRAVY Tento recept vznikol ako skúška, keďže som chcela niečím nahradiť maslo v receptoch. Tak som si recept na Sacherovu tortu zobrala ako vzor a vymieňala suroviny. Vyšlo to výborne. \r\nAvokádo a banán pomelieme tyčovým mixérom a dáme do robota. pridáme 2 PL stévie a necháme mixovať. Pridáme žĺtky. Bielky vymiešame samostatne v druhej nádobe so štipkou soli a 1 PL stévie do hustého snehu.\r\nV ďalšej nádobe si zmiešame múku, sódu, kakao alebo karob a PDP. Postupne pridávame k avokádovej zmesi, na 3x. Poriadne premiešame. Vznikne veľmi husté cesto. Pomaly zamiešame vyšľahané bielky. Cesto pomaly zredne vďaka bielkovému snehu. Nezľaknite sa cesto zostane redšie, ale vďaka tomu bude nadýchané po upečení, keďže bezlepková múka potrebuje viac vlhkosti. Dáme do formičiek/formy a pečieme asi 30 minút na 180C. Závisí aj od toho aký typ nádoby použijete, mne to trvalo vo formičkách asi 25 minút. Kontrolujte priebežne špajdlou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 23.10.2014, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() StonožkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY vanilkový a kakaový korpus jogurtovo čokoládová plnka POSTUP PRÍPRAVY 5,4 kg ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 23.5.2014, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() Lososový koláč so špenátomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1 PL tuku, 350 g múky hladkej (ja som dala kombináciu celozrnnej, ryžovej a otrúb), 250g termizovaný tvaroh, soľ, PDP, vajce. Náplň: 300g lososa/tuniaka, posekaná cibuľa, 300 g špenátu- posekať, 2 vajcia, 200 g syra- postrúhať (ja som dala tavenýr, ale kľudne dajte aj tofu, eidam), soľ, korenie. POSTUP PRÍPRAVY Prísady na cesto zmiešame a vytvoríme vláčnu hmotu. Ak je cesto kvôli tvarohu príliš vlhké, pridáme ešte múku. Pripravíme si formu, ktorú vymažeme a vysypeme, alebo dáme do nej papier na pečenie. V panvici krátko opečieme lososa, nemusí byť uvarený úplne, dovarí sa pri pečení. Necháme chvíľu vychladnúť. Ostatné prísady na náplň dáme do nádoby a syr postrúhame. Premiešame a pridáme chladného lososa. Myslím, že by to išlo aj z kúskov tuniaka. Poriadne premiešame. Zatiaľ si dáme do formy 2/3 cesta a rozložíme ho na celú plochu. Pokryjeme náplňou a prikryjeme druhou časťou cesta, ktorú sme si predtým vyvaľkali. Potrieme vajíčkom alebo olejom a dáme na 25 min na 185C piecť. Môj koláč nie je taký pekný, kvôli celozrnnému cestu, ale chuťovo to vôbec nevadilo. Dobrú chuť :). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Parádne linecké rezy - makovéPOTREBNÉ PRÍSADY • Cesto 1: 350g hladkej múky, 200g palmarínu, 100g práškového cukru, PDP, 2 PL kyslej smotany, 2 žĺtky • Cesto 2: 20g masla, 250g práškového cukru, 2 žĺtky, 200 ml mlieka, 220g pomletého maku, 150 g hrubej múky, 4 bielky • lekvár Ja bežne dávam polovicu cukru a namiesto polovice tuku dávam detskú výžívu, aby som znížila energetickú hodnotu. POSTUP PRÍPRAVY - Cesto 1: Hladkú múku, maslo, žĺtky, pr. cukor, PDP a smotanu spracujeme na vláčne cesto. Rozdelíme ho na 2 časti. - Jednu rozvaľkáme, uložíme na vymastený a vysypaný plech a potrieme lekvárom. - Cesto 2: Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme žĺtky, mlieko, mak, postupne múku a tuhý sneh zo 4 bielkov. - Cesto 2 vylejeme na natretý plát v plechu a naň položíme druhú čast cesta 1. - Koláč som po vychladnutí poliala citrónovou polevou a posypala sušenou citrónovou kôrou. Na kruhovú tortovú formu stačí polovica dávky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2014, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
![]() Večerný DIA bielkovinový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g proteínu (ja som nahradila 100 g ryžového nápoja a 100 g ovseného nápoja), 2 vajcia, 70g kokosu strúhaného, 50 g orechov, 3 PL medu a 3 PL ľanových semiačok, trochu teplej vody. POSTUP PRÍPRAVY V mixéri rozmixujeme orechy a kokos na jemnú múčku. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky pridáme do orechovo-kokosovej zmesi. Pridáme med a ľan. Poriadne premiešame a pridávame po lyžičkách vodu, aby sme všetko spojili. Pridáme bielky a poriadne premiešame. Musí to byť dosť husté cesto, nie riedke. Vylejeme na plech 20x20 cm a pečieme na 180C asi 25 minút, povrch pekne zhnedne. Rozrežieme na 6 ks.\\r\\n\\r\\nKalorická hodnota pri použití ryžového a ovseného nápoja:\\r\\n345 kcl, 30g sacharidov, 22,5 g tukov, 6,4 g bielkovín. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
![]() Detská žemľovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g tvarohu, fľašu sterilizovaných jabĺk, 6 vajec, fruktóza/práškový cukor, mlieko, škorica, vanilkový cukor, maslo na potretie, 1 x detské kukuričné chrumky nesolené, 1 vanilkový puding. POSTUP PRÍPRAVY Pripravený plech si vymastíme maslom. do taniera si dáme žĺtky, mlieko, vanilkový cukor. V tejto tekutine namáčame detské chrumky a vyložíme nimi plech. Na chrumky nanesieme jablká. Ja som mala už sterilizované, ale pokiaľ nemáte, môžete si ich nakrájať a mierne podusiť. Bielky dávame do inej nádoby, kde vyšľaháme tuhý sneh s trochou soli a pridávame cukor aby nám vznikol tuhý sneh. Tvaroh vymiešame s cukrom podľa chuti, 1 vajíčkom, 1 vanilkovým pudingom. Kto chce môže pridať aj hrozienka. Nanesieme na jablká. Na tvarohovú plnku nanesieme druhú vrstvu jabĺk. Pokryjeme opäť namočenými chrumkami. Dáme do rúry piecť. Stačí tak 20 minút, aby chrumky nezhoreli. Pred dopečením dáme na vrch sneh a ešte trochu dopečieme. Detské chrumky sa napijú a skoro rozmočia, tak žemľovka nie je taká vysoká a pekná ako z vianočky, ale pre deti je výborna. Bez lepku. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jablkové hrebene / čoko a škoricové hniezdaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g múky (mix hladkej špeciál a polohrubej špaldovej múky), 100 rozpusteného masla, 60g hnedého cukru, štipka soli, 1x vajce, 1x žĺtok, kvasnice, 250 ml mlieka, \\r\\nNa plnky: lekvár, jablká, zlatý klas, kakao, práškový cukor, škoricový cukor POSTUP PRÍPRAVY Najprv si uvaríme z jabĺk, vody, cukru a pudingu hustú kašu. Jablká varíme tak akoby sme robili napr. detskú výživu, kým nie sú mäkké a potom do nich pridáme Zlatý klas. Ak bola kaša príliš hustá pred pridaním pudingu, pridáme trošku vody. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.\\r\\nUrobíme si kvások z kvasníc, teplého mlieka a trošku cukru. Do druhej misy si dáme múku, maslo rozpustené, cukor, vajcia. pridáme kvások a poriadne prehnetieme rukami. Cesto sa musí oddeľovať od bokov misy. Nesmie lepiť. Ak lepí, pridáme trochu múky. Necháme kysnúť aspoň 30-45 minút. \\r\\nMedzitým si pripravíme plnky - kakao zmiešame s práškovým cukrom, jablká pomiešame, aby sa nevytvorila kôrka z pudingu a chladíme. Škoricovú náplň môžete pripraviť zmiešaním cukru kryštálového a škorice, alebo použitím iba škoricového cukru.\\r\\nPo vykysnutí rozdelíme cesto na 3 rovnaké časti. Jednu časť po rozvalkaní rozdelíme na štvorce. Na jednej polovici urobíme zárezy a naplníme ľubovolnou plnkou. Zavinieme tak aby nám mriežka zostala na vrchu. Ja som dávala jablkovú plnku, alebo iba lekvár - hustý, aby nevytekal. \\r\\nZ ďalších dvoch častí cesta vyvaľkáme obdĺžnik a posypeme škoricovým cukrom alebo kakaovou plnkou. Predtým cesto potrieme roztopeným maslom. Zvinieme ako koláče a nakrájame na 3 cm široké kolečká. Poukladáme na plech.\\r\\nPotrieme vajíčkom a pečieme pri 195C asi 20 min do zlatova. Horúce posypeme cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
![]() MiláčikPOTREBNÉ PRÍSADY vanilkový cukor 40g, 250g biely jogurt, 250g krémový tvaroh, 250g kyslá smotana, 1 smotanový puding, stévia sladidlo, 4 dcl mlieka, 20 g fruktóza. POSTUP PRÍPRAVY Pudingový prášok, asi 6-8 ks stévia tabletiek, vanilkový cukor a mlieko dáme do hrnčeka variť. Uvaríme hustú kašu. Odstavíme zo sporáka a dáme vychladnúť. Je lepšie dávať domáci vanilkový cukor, kde sú aj kúsky vanilky, krásne to prevonia a v miláčiku zostanú maličké bodky z vanilkového lusku.\\r\\nMedzitým si do inej väčšej nádoby dáme jogurt, tvaroh a kyslú smotanu (jogurt môže byť aj nízkotučný a tvaroh je lepšie termizovaný). Pridáme k mase fruktózu, ovocný cukor. Kto nepoužíva môže dať práškový cukor. \\r\\nVychladnutý puding pridáme k jogurtovej mase a poriadne mixérom vymiešame do hladka. \\r\\nOdporúčam ochutnať sladkosť po vymiešaní, každý má rád inak sladké, prípadne dosypať cukor podľa potreby.\\r\\nNaliať do malých pohárikov a dať chladiť.\\r\\nNebojte sa ešte v priebehu pár hodín v chladničke zhustne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 30.5.2013, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Musli tyčinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 banány, 2 hrnčeky jemne mletých ovsených vločiek, 1 ČL sódy bicarbóny, semiačka, oriešky, sušené ovocie, 100g horkej 70perc. čokolády, trochu kokosového tuku POSTUP PRÍPRAVY Banány, vločky, sódu dobre premiešame. V mixéry si rozmixujeme asi 4 hrste orieškov, semiačok, hrozienok. Pridáme k ostatným prísadám. Poriadne premiešame a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rozotrieme asi na výšku 0,5 cm. Dáme piecť na 180C asi 20 minút. Povrch jemne stmavne. \r\nPotom vyberieme plech a narežeme na kocky. Ešte dáme na chvíľku dopiecť.\r\nKeď vyberieme tyčinky, necháme ich vychladnúť. Zatiaľ si roztopíme čokoládu s tukom. Vychladnuté tyčinky do nej namáčame a necháme stuhnúť. \r\nChutná desiata pre deti... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 12.4.2013, 15:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
![]() DIA MarlenkaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 100g kokosového tuku, 2 PL medu, 2 KL octu, 2 PL sódy bicarbóny, 100g hnedého cukru, 6 tabletiek stévie, 2 vajcia, 700 g múky (400 g špaldovej hladkej, 200 g kukuričnej hladkej, 100g pohánkovej), koňak, 1 dcl mlieka.\r\nPlnka: 3x karamelový puding, 600ml mlieka, 6 tabletiek stévie, 2x Olé puding, 3x smotanový karamelový jogurt, karamelové pikao POSTUP PRÍPRAVY - CESTO: sódu bicarbónu, ocot, tuk, cukor, stéviu a med dáme do nádoby. Dáme na sporák zohriať, do rozpustenia.\r\n- keď je všetko rozpustené, dáme dolu a počkáme kým to trošku vychladne.\r\n- do veľkej nádoby navážime múku, vajcia, koňak alebo rum.\r\n- pridáme rozvarené prísady a miešame cesto. Ak je príliš husté, pomaly si dolievame mlieko. Tak aby sa zmiesilo. \r\n- rozdelíme cesto na 7 rovnakých kúskov.\r\n- postupne vyvaľkáme každý kúsok na požadovaný tvar a dáme upiecť.\r\n- upečené pláty dáme vychladnúť. \r\n- PLNKA: z mlieka, Stévie a pudingov uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.\r\n- do ďalšej misy dáme smotanové jogurty, Olé pudingy a karamelové pikao. \r\n- pridáme vychladnutú kašu do pudingov a poriadne premiešame. Ak je plnka príliš hustá, tak ju zriedime mliekom. \r\n\r\n- pripravíme si podložku a postupne plníme pláty plnkou.\r\n- nakoniec potrieme pláty aj zvonku plnkou a ozdobíme podrvenými plátmi \r\nDOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.3.2013, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 20 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |