. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Lucia B. (lucikaTN) ID 84069
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.2.2009
Naposledy: 3.7.2022 14:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 32
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

POLIEVKY

Jednoduchá brokolicová so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hlávka čerstvej brokolice, vývar, soľ, syr v črievku, bazalka (sušená)

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu rozoberieme na ružičky a opláchneme vo vode. Dáme ju variť s vývarom (ja používam domáci z kuracích chrbtov). Keď je brokolička mäkká, tak ju pretlačíme pretláčatkom na zemiaky (to s tou rúčkou, nie krúžok...). Dáme opäť na sporák a pridáme syr. Pokiaľ je polievka riedka tak ju zahustíme solamylom rozmiešaným v mlieku (alebo ako ste zvyknutí). Dochutíme soľou podľa potreby a jemne posypeme bazalkou. Prevaríme a môžeme podávať. Na zmenu niekedy dávam do polievky cestoviny, mrveničku alebo zemiaky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.4.2012, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jemná kukuricová



POTREBNÉ PRÍSADY

1 konzervu kukurice, 1 cibuľa, 1 väčšia mrkva, 3 zemiaky, 1 bobkový list, 4 zrnká čierneho korenia, kúsok mäsa (ja som mala kuracie chrbty), olej

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame na drobno, opražíme na troške oleja. Potom pridáme mrkvu, mäso a zemiaky a ešte chvíľu restujeme. Zalejeme vodou (2 cm nad zeleninu), osolíme, pridáme bobkáč a korenie. Keď je zelenina už skoro hotová, pridáme kukuricu aj s nálevom a povaríme ešte nejakých 15-20 min. Odstavíme a môžeme podávať. Kto má rád, tak počas varenia môže pridať aj čerstvú petržlenovú vňať.
P.S. V reštauráciách túto polievku podávajú so šunkou (miesto mäsa) a podlievajú vývarom, ale keďže my salámu nejeme tak som urobila zmenu :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 8.12.2011, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Syrová cesnačka



POTREBNÉ PRÍSADY

5 zemiakov, 6 strúčikov cesnaku (podľa chuti), 1 syr v črievku, soľ, 1 PL rasce, 1 PL olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené a umyté zemiaky nakrájam na kocky a dám variť so soľou a rascou. Vody dávam cca 2 cm nad zemiakmi. Keď sú zemiaky už skoro hotové pridám pretlačený cesnak a o chvíľu syr. Nechám poriadne rozvariť syr a minútku pred vypnutím polievky pridám 1PL olivového oleja. Odstavím z ohňa a s "mačkadlom" na zemiaky ju trocha popretláčam( nie úplne do krémovita). No a to je všetko. Veľmi chutná je s opečeným chlebíkom (na obr. je tmavý chlieb opražený na suchej panvici).
P.S. Túto polievku robievam aj bez syra - vtedy ju nepretláčam, ale nechávam zemiaky na kocky tak ako sa varili...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 11.8.2012, 12:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Rýchla fazuľová s párkom



POTREBNÉ PRÍSADY

5 stredne veľkých zemiakov, 1 konzerva červenej fazule s nálevom, 3 párky (ja som dala spišské), 2 menšie mrkve, soľ, solamyl

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, mrkvu na tenšie kolieska. Zalejeme vodou a mierne osolíme, ale pozor na soľ keďže aj fazuľa je slaná. Keď je zelenina mäkká, tak pridáme na kolieska nakrájané párky a konzervu fazule aj s nálevom. Chvíľu necháme povariť. Keď sú párky hotové môžeme zahustiť solamylom rozmiešaným v troške vody. Necháme prevariť a odstavíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.7.2017, 16:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Gulášovo - kapustová



POTREBNÉ PRÍSADY

1 gulášová polievka v sáčku, 1 vrecko kyslej kapusty, kúsok bravčového mäska, kúsok klobásky, 2 zemiaky, bobkový list, celé korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept ma naučila svokra pretože dovtedy som nič podobné nejedla a veľmi som si ju obľúbila. Takže: na oleji si opečieme na kocky nakrájané mäso a klobásu. Pridáme kapustu, bobkáč, korenie a v studenej vode rozmiešanú gulášovú polievku. Celé to zalejeme vodou (kto ma ako rád či hustejšiu alebo redšiu polievku), môžeme trošku posoliť (ale len jemne lebo kapusta je slaná) a necháme variť do mäkka. V druhom hrnci si uvaríme na kocky nakrájané zemiaky pretože v kapuste by sa neuvarili. Keď je kapusta a mäso mäkké tak tam pridáme uvarené zemiaky a necháme ešte prejsť varom. Polievočka je hotová. Podávame s chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 23.3.2012, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Šošovicová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 2 šálky šošovice, 5 zemiakov, 1 väčšia mrkva, smotana na varenie, bobkový list, celé čierne korenie, soľ, ocot

POSTUP PRÍPRAVY

Šošovicu preberieme a prepláchneme vo vode. Zemiaky nakrájame na menšie kocky a mrkvu na kolieska. Všetko vložíme do hrnca, zalejeme vodou (cca 2 cm nad zeleninou), osolíme, pridáme 2 bobkové listy a 3 guľky korenia. Keď je všetko mäkké, pridáme smotanu. Pokiaľ ju nahradíme mliekom tak bude asi potrebné ju zahustiť múkou. Necháme prejsť varom. Odstavíme zo šporáka a pridáme asi 2 PL octu a štipku kryštálového cukru. Premiešame. Ocot dávam na koniec až po vypnutí omáčky, aby sa nezrazila... Mňam mňam a môžeme papať :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 30.10.2011, 12:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Šampiňónová polievka s mrveničkou



POTREBNÉ PRÍSADY

čerstvé šampiňóny, zemiaky, bujón, čerstvá petržlenová vňať, mrvenička (vajce, hrubá múka, soľ), mletá paprika, olej a múka na zásmažku.

POSTUP PRÍPRAVY

Je tu viacero receptov na túto polievočku, ale dúfam, že takýto nie. Takže postup: na trošičke oleja si opražíme očistené šampiňóny (dávam aj stonky). Zalejeme bujónom, ktorý sme rozmiešali vo vode a pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Keď budú zemiaky a šampiňóny mäkké, pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňaťku, cez struhák nadrobíme mrveničku (alebo vysypeme kúpenú) a pridáme zásmažku (na lyžici oleja si v menšom hrnčeku opražíme cca 2 PL múky a 1 čl mletej červenej papriky - iba chvíľočku, aby paprika nezhorkla, zalejeme cca pohárom vody a šup do polievky). Kto chce môže dochutiť mletým čiernym korením prípadne soľou. Pár minút povaríme a odstavíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 23.1.2016, 10:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu