končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
POLIEVKY |
Jednoduchá brokolicová so syromPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hlávka čerstvej brokolice, vývar, soľ, syr v črievku, bazalka (sušená) POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu rozoberieme na ružičky a opláchneme vo vode. Dáme ju variť s vývarom (ja používam domáci z kuracích chrbtov). Keď je brokolička mäkká, tak ju pretlačíme pretláčatkom na zemiaky (to s tou rúčkou, nie krúžok...). Dáme opäť na sporák a pridáme syr. Pokiaľ je polievka riedka tak ju zahustíme solamylom rozmiešaným v mlieku (alebo ako ste zvyknutí). Dochutíme soľou podľa potreby a jemne posypeme bazalkou. Prevaríme a môžeme podávať. Na zmenu niekedy dávam do polievky cestoviny, mrveničku alebo zemiaky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 19.4.2012, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jemná kukuricováPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzervu kukurice, 1 cibuľa, 1 väčšia mrkva, 3 zemiaky, 1 bobkový list, 4 zrnká čierneho korenia, kúsok mäsa (ja som mala kuracie chrbty), olej POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame na drobno, opražíme na troške oleja. Potom pridáme mrkvu, mäso a zemiaky a ešte chvíľu restujeme. Zalejeme vodou (2 cm nad zeleninu), osolíme, pridáme bobkáč a korenie. Keď je zelenina už skoro hotová, pridáme kukuricu aj s nálevom a povaríme ešte nejakých 15-20 min. Odstavíme a môžeme podávať. Kto má rád, tak počas varenia môže pridať aj čerstvú petržlenovú vňať. P.S. V reštauráciách túto polievku podávajú so šunkou (miesto mäsa) a podlievajú vývarom, ale keďže my salámu nejeme tak som urobila zmenu :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 8.12.2011, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Syrová cesnačkaPOTREBNÉ PRÍSADY 5 zemiakov, 6 strúčikov cesnaku (podľa chuti), 1 syr v črievku, soľ, 1 PL rasce, 1 PL olivového oleja POSTUP PRÍPRAVY Očistené a umyté zemiaky nakrájam na kocky a dám variť so soľou a rascou. Vody dávam cca 2 cm nad zemiakmi. Keď sú zemiaky už skoro hotové pridám pretlačený cesnak a o chvíľu syr. Nechám poriadne rozvariť syr a minútku pred vypnutím polievky pridám 1PL olivového oleja. Odstavím z ohňa a s "mačkadlom" na zemiaky ju trocha popretláčam( nie úplne do krémovita). No a to je všetko. Veľmi chutná je s opečeným chlebíkom (na obr. je tmavý chlieb opražený na suchej panvici). P.S. Túto polievku robievam aj bez syra - vtedy ju nepretláčam, ale nechávam zemiaky na kocky tak ako sa varili... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 11.8.2012, 12:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rýchla fazuľová s párkomPOTREBNÉ PRÍSADY 5 stredne veľkých zemiakov, 1 konzerva červenej fazule s nálevom, 3 párky (ja som dala spišské), 2 menšie mrkve, soľ, solamyl POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, mrkvu na tenšie kolieska. Zalejeme vodou a mierne osolíme, ale pozor na soľ keďže aj fazuľa je slaná. Keď je zelenina mäkká, tak pridáme na kolieska nakrájané párky a konzervu fazule aj s nálevom. Chvíľu necháme povariť. Keď sú párky hotové môžeme zahustiť solamylom rozmiešaným v troške vody. Necháme prevariť a odstavíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.7.2017, 16:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Gulášovo - kapustováPOTREBNÉ PRÍSADY 1 gulášová polievka v sáčku, 1 vrecko kyslej kapusty, kúsok bravčového mäska, kúsok klobásky, 2 zemiaky, bobkový list, celé korenie POSTUP PRÍPRAVY Tento recept ma naučila svokra pretože dovtedy som nič podobné nejedla a veľmi som si ju obľúbila. Takže: na oleji si opečieme na kocky nakrájané mäso a klobásu. Pridáme kapustu, bobkáč, korenie a v studenej vode rozmiešanú gulášovú polievku. Celé to zalejeme vodou (kto ma ako rád či hustejšiu alebo redšiu polievku), môžeme trošku posoliť (ale len jemne lebo kapusta je slaná) a necháme variť do mäkka. V druhom hrnci si uvaríme na kocky nakrájané zemiaky pretože v kapuste by sa neuvarili. Keď je kapusta a mäso mäkké tak tam pridáme uvarené zemiaky a necháme ešte prejsť varom. Polievočka je hotová. Podávame s chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 23.3.2012, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Šošovicová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY asi 2 šálky šošovice, 5 zemiakov, 1 väčšia mrkva, smotana na varenie, bobkový list, celé čierne korenie, soľ, ocot POSTUP PRÍPRAVY Šošovicu preberieme a prepláchneme vo vode. Zemiaky nakrájame na menšie kocky a mrkvu na kolieska. Všetko vložíme do hrnca, zalejeme vodou (cca 2 cm nad zeleninou), osolíme, pridáme 2 bobkové listy a 3 guľky korenia. Keď je všetko mäkké, pridáme smotanu. Pokiaľ ju nahradíme mliekom tak bude asi potrebné ju zahustiť múkou. Necháme prejsť varom. Odstavíme zo šporáka a pridáme asi 2 PL octu a štipku kryštálového cukru. Premiešame. Ocot dávam na koniec až po vypnutí omáčky, aby sa nezrazila... Mňam mňam a môžeme papať :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 30.10.2011, 12:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Šampiňónová polievka s mrveničkouPOTREBNÉ PRÍSADY čerstvé šampiňóny, zemiaky, bujón, čerstvá petržlenová vňať, mrvenička (vajce, hrubá múka, soľ), mletá paprika, olej a múka na zásmažku. POSTUP PRÍPRAVY Je tu viacero receptov na túto polievočku, ale dúfam, že takýto nie. Takže postup: na trošičke oleja si opražíme očistené šampiňóny (dávam aj stonky). Zalejeme bujónom, ktorý sme rozmiešali vo vode a pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Keď budú zemiaky a šampiňóny mäkké, pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňaťku, cez struhák nadrobíme mrveničku (alebo vysypeme kúpenú) a pridáme zásmažku (na lyžici oleja si v menšom hrnčeku opražíme cca 2 PL múky a 1 čl mletej červenej papriky - iba chvíľočku, aby paprika nezhorkla, zalejeme cca pohárom vody a šup do polievky). Kto chce môže dochutiť mletým čiernym korením prípadne soľou. Pár minút povaríme a odstavíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 23.1.2016, 10:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |