končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
POLIEVKY |
Pórovo - zemiaková polievočka (krémová, ale bez smotany)POTREBNÉ PRÍSADY 1 veľký pór, 4 zemiaky, 1 stonku zeleru, pár menších strúčikov cesnaku, 1 cibuľu, na ochutenie soľ, vegetu čerstvo namleté čierne korenie, bazalku (môže byť aj sušená), na ozdobenie krutóny a jarnú cibuľku POSTUP PRÍPRAVY 1. Najskôr si nakrájame na drobné kúsky cibuľu, cesnak a stonku zeleru, šupneme na olej a niekoľko minút opekáme a dusíme. Pridáme na kolečká nakrájaný pór a opäť opekáme, opäť dusíme :) 2. Nakoniec pridáme aj na kocky nakrájané zemiaky, pridáme cca liter vody (podľa toho, akú chcete mať hustotu, ja som dala 800ml). Osolíme, okoreníme, ochutíme trochou vegety a nebojíme sa pridať aj väčšie množstvo bazalky. 3. Varíme, až kým zemiaky nezmäknú. 4. Polievočku môžme nakoniec rozmixovat, zemiaky nám ju krásne zahustia a nemusíme tak prilievať smotanu, či zahusťovať múkou a budeme štíhlajšie :) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 17.11.2013, 13:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Dyňová (tekvicová) polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 tekvica (jedna mala tekvica = jedna vacsia porcia), zeleninovy (masox) vyvar, smotana na slahanie, postruhany syr, sol, korenie, kopor (alebo hocico zelene) na ozdobenie, tekvicovy olej na pokvapkanie (Körbiskernöl) POSTUP PRÍPRAVY 1. Odkrojime vrch dyne, opatrne, este bude velmi dolezity. Z dyne vyskrabeme lyzickou jadierka a vlaka. 2. V hrnci zmiesame vyvar, smotanu a postruhany syr, solime a okorenime. Opatrne vlejeme do dyne. 3. Zakryjeme odkrojenym vrchom a pritlacime. Takto upravenu dynu vlozime do vyhriatej rury a na 175°C pecieme priblizne hodinu. 4. Po upeceni dynu vytiahneme (a vylejeme polivkomu zmes do misky), vydlabeme ju este dokladnejsie po okrajoch tak, aby ostalo len pol centrimetra kory (to zalezi vzdy od velkosti dyne) - vid. obrazok. Duzinu rozmixujeme so zmesou a vlejeme naspat do dyne. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 5.10.2011, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |