končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
POLIEVKY |
Úžasná rajčinovo fazuľová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 malé červené papriky, 4 plátky prerastenej slaniny nakrájané na malé kúsky, 1 stredná cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 malé lyžičky drveného kmínu, 425 g konzervovaných rajčín, 1/2 hrnčeka pretlaku, 1liter zeleninového vývaru, 420 g konzervovanej fazule umytej a osušenej, čerstvá bazalka alebo petržlenová vňaťka na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Papriky rozkrojte na 4 časti, vyčistite ich vnútro. Uložte papriky na plech tak, aby ich šupa bola na vrchu, pečte ich na najnižšom stupni, kým nezčernie šupka. Šupku dajte dole a odhoďte. Takto ste urobili paprikový pretlak, ktorý dodá polievke charakteristickú, výnimočnú chuť. Zohrejte veľkú panvicu, pridajte slaninu, cibuľu a pretlačený cesnak. Miešajte až kým cibuľa nezmäkne. Pridajte kmín, varte 1 minútu, pridajte pretlak z paprík, rajčiny z konzervy, rajčinový pretlak a zeleninový vývar. Varte neprikryté asi 30 minút, alebo kým to mierne nezhustne. Primiešajte fazuľu z konzervy, varte 2 minúty. Podávajte ozdobené bazalkou alebo vňaťkou s chlebom alebo hriankami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Výborný GulášPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg ľubovoľného mäsa (alebo kombinácia viacerých druhov mäsa, napr bravčové + hovädzie), 0,5 kg cibule (čím viac cibule, tým lepšia chuť, kľudne môže byť toľko cibule, koľko mäsa), 40 g mletej červenej papriky, 2 rajčiny, 2 zelené papriky, 0,5 až 1 kg zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, drvený kmín, čierne korenie, prípadne čili paprika, majoránka, gulášové korenie (nemusí byť), prípadne hríby POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu smažte do zlatista alebo mierne hnedasta, pridajte zeleninu a smažte kým zmäkne a poriadne sa vysmaží, odstavte hrniec na bok a prisypte mletú č. papriku, pomiešajte. Dajte hrniec na oheň a pridajte mäso, osmažte ho do hnedasta, pridajte soľ, koreniny, pretlačený cesnak, podlejte mäso trochou vody (do 2/3 mäsa) a duste. Často miešajte. Keď je mäso takmer mäkké, zalejte ho vodou a varte. Pridajte zemiaky, prípadne hríby a varte, kým nebudú zemiaky mäkké. Zásmažka nie je potrebná, ak dodržíte pomery, alebo podľa potreby. Takýmto istým postupom môžete pripraviť aj Držkovú polievku. Len s tým rozdielom, že predvarené držky treba osmažiť len veľmi krátko, pridajte koreniny, posmažte, zalejte vodou a varte asi hodinu. Zemiaky nepridávajte.Pridajte zásmažku. Ak chcete, môžete si urobiť verziu kotlíkového gulášu, ktorý obsahuje málo vody. Ten má byť hustý, to znamená, že mäso neustále treba dusiť a nezaliať na záver vodou, ako vo vyššie uvedenom recepte na guláš. Podávajte s knedlou. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |