končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
ZAVÁRANINY |
Marhuľkový džemPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY klasika - marhule, cukor++++ ja dávam na 1 kg marhúľ-dobre zrelých až prezretých 400 - 500 g cukru+++ výborný je aj s gelfixom 2 : 1 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ náš najobľúbenejší, jeho pikantná chuť sa veľmi hodí do zákuskov +++++++++++++++++++++++++++ NESTERILIZUJEM POSTUP PRÍPRAVY ++++++++++++++++++ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (8) posledné: 4.9.2010, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Lečo ako čerstvéPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY paprika, pradajky - menšie množstvo ako paprika, soľ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Papriku nakrájam na pásiky, mierne osolím, nechám cez noc odstáť. Osolením paprika zmenší svoj objem, viac sa jej vojde do fliaš a pri sterilizácii zmes neklesne dole. Na druhý deň pridám zblanšírované a olúpané paradajky, pokrájané na kúsky. Premiešam, dám do fliaš, zalejem šťavou, ktorú pustila zelenina a zaviečkujem. Sterilizujem krátko, len kým sa prichytia viečka. Nedávam ani cibuľu, ani olej. To až pri príprave, pred konzumáciou. Toto lečo chutí fakt ako čerstvé. Vôbec sa nekazí. ++++++++++++++ ALE : " Koľko ľudí, toľko chutí." takže nie každému vyhovuje tento rýchly spôsob jeho prípravy. POSTUP PRÍPRAVY +++++++ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (36) posledné: 15.5.2013, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Broskyňovo-hruškový džemPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg olúpaných hrušiek zbavených jadrovníka +++1,5 kg olúpaných a odkôstkovaných broskýň+++1 kg želírovacieho cukru 3 : 1++ + šťava z 1/2 - 1 citróna +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Ovocie pomeliem na mlynčeku na mäso alebo mixnem, časť pokrájam na kocôčky, zmiešam s cukrom a podľa návodu na obale uvarím džem. Naplním do fliaš, zaviečkujem, otočím, nechám vychladnúť. Teda nesterilizujem. Fľaše na závit otočím hore dnom hneď po naplnení a uzavretí. Otáčam aj fľaše zaviečkované obyčajným viečkom/ viď.foto otočenej fľašky/, ale po uzavretí ich nechám cca 5 - 10 minút normálne postavené a až potom opatrne otočím viečkom dole. Keď je fľaša dobre uzatvorená a viečko je nepoškodené, nič nevytečie. Možno sa táto rada niekomu zíde. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Zdroj: Nový čas pre ženy, staršie vydanie POSTUP PRÍPRAVY ++++++++ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 24.1.2011, 13:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |