. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

jana j. (Janushinka) ID 30839
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.12.2007
Naposledy: 23.6.2020 22:02
Aktualizácia: 30.9.2018 19:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 9
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 145
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Cviklový šalát s kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

8 stredne veľkých cviklí, 1 hlávka kapusty, 6 cibúľ, 6 paprík, 1 hrnček octu, 1 hrnček cukru, 1 PL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný šalát, odporúčam všetkými desiatimi :) skvelá príloha, ktorú ste schopní zjesť len tak :))

Kapustu, papriky, cibule pokrájať na rezance, cviklu uvariť v šupke, olúpať a postrúhať na strúhadle ako na jablká.
Zmiešať s octom, soľou a cukrom a nechať postáť hodinu. Potom dať do pohárov (aj so šťavou) a sterilizovať krátko, len aby sa pritiahli viečka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.9.2015, 23:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Ovocie sušené na slnku



POTREBNÉ PRÍSADY

ovocie, plech, niečo na prikrytie (gáza, tenká tkanina,..) a slnečné počasie

POSTUP PRÍPRAVY

Tohto roku sme 1x vyskúšali sušiť ovocie a paradajky na slnku, ide to :) máme vyskúšané však len slivky, jablká a paradajky...
Na plech dáme nakrájané ovocie (jablká na hrubšie plátky, nie úplné tenké, lebo tie sa nám prilepili na plech, slivky stačilo dať na polovice a bez kôstky, rezom hore). dáme ich tak, aby sa navzájom nedotýkali. Paradajky rozkrojíme na polovicu, tie väčšie ešte na polovicu, vydlabeme vnútro a poukladáme hore rezom, slabunko posolíme.
Prikryjeme nejakou tkaninou a dáme sušiť na slnko. Na noc dáme plechy do vnútra.
Jablká sa nám vysušili za deň, slivky a paradajky za 3dni. Slivky každý deň obrátime na druhú stranu.
Takto sušené ovocie vraj nevydrží dlho (lebo nie je nijak chemicky konzervované), ale malo by vraj aspoň 2 mesiace.. uvidíme :) ovocie skladujeme v uzatvárateľnej sklenenej dóze, paradajky môžeme naložiť do oliv.oleja.
Ak sa ovocie nestihne dosušiť na slnko, dosušíme ho v rúre na nízkej teplote, pri trošku pootvorených dvierkach (stačí dať do nich napr. varešku)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 9.7.2013, 18:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Taliansky slivkový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg očistených sliviek (bez kôstok), šťava z 1 veľkého citróna, približne 600g cukru, pol hrnčeka vody

POSTUP PRÍPRAVY

Slivky si umyjeme, očistíme a zbavíme kôstok. Očistené slivky dáme do hrnca spolu s vodou, cukrom a citrónovou šťavou a varíme asi 10-15min, kým slivky nezmäknú. Potom hmotu rozmixujeme ponorným mixérom (aby bola hladká) a varíme džem za stáleho miešania na želanú hustotu, orientačne určite hodinu až hodinu a pol. Ja si hustotu vždy otestujem tak, že kvapnem trochu horúceho džemu na tanierik a ak tanierik otočím a džem nesteká, tak je hotový.
Ďžem má peknú farbu vďaka citrónovej šťave a zároveň chuť aj oživí. Výborne sa hodí na palacinky, chlebík, či potieranie koláčov. Cukor si samozrejme upravte podľa potreby, my sme nechceli veľmi sladký džem, skôr taký kyselkavejší.
Z tohto množstva sú približne 3 trojdecové poháriky džemu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 23.8.2012, 8:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čokoládová "nutela" z jabĺk


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2kg až 2,5kg očistených jabĺk, 500ml vody, 1kg kryštálového cukru (ja dávam menej), 100g kakaa, 100g čokolády, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 čokoládové pudingy-prášok

POSTUP PRÍPRAVY

Ďalší recept na "nutelu", tentokrát z jabĺk, pre inšpiráciu..
Jablká načistíme na štvrtky, šupku nečistíme, lebo neskôr sa budú jablká pasírovať. Očistené jablká zalejeme v hrnci pol litrom vody a za stáleho miešania varíme kým nezmäknú. Netrvá to dlho :)
Potom jablká prepasírujeme a prelejeme opäť do hrnca. Bokom zo zmesi odoberieme pol litra. Do hrnca k prepasírovaným jablkám pridáme cukor (podľa chuti, my dávame menej), kakao, čokoládu (akú chcete, my dávame horkú) a miešame. Keď začne kakaová hmota vrieť, do odobratého pol litra prepasírovaných jabĺk zamiešame pudingový prášok a vlejeme ho do hrnca. Necháme prevrieť a odstavíme. Plníme poháriky, ktoré dáme sterilizovať na 20-30min.
"Nutela" sa hodí na palacinky, koláč, či chlebík, atď.. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 26.10.2012, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kapustovo mrkvový šalát sladkokyslý



POTREBNÉ PRÍSADY

5kg hlavkovej kapusty, 1kg mrkvy, 1kg cibule, 1 nakladač (deko)

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu nakrájame, mrkvu postrúhame na hrubo a cibuľu na menšie plátky. Uvaríme sladkokyslý nálev podľa nakladača, scedíme ho a všetko spolu zamiešame. Necháme hodinku-dve postáť a plníme poháre, zvyšnú šťavu tiež porozdeľujeme do pohárov. Mne vyšlo 10pohárov. Sterilizujeme krátko, aby sa len viečka chytili.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cvikla- recept na nálev



POTREBNÉ PRÍSADY

na 5kg uvarenej cvikly potrebujeme: 1 liter vody, 150ml octu, 120g kryštálového cukru, 1ČL soli, 1ČL rasce, 1ČL feniklu a surový strúhaný chren podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarenú cviklu si postrúhame na strúhadle (my sme doma vždy strúhali na tom najjemnejšom) a zmiešame ju s vychladnutým nálevom. Na nálev zmiešame všetky suroviny okrem chrenu, necháme prevrieť a vychladnúť. Nakoniec pridáme postrúhaný chren, toľko koľko máte radi. Cviklu môžeme hneď jesť alebo ju dáme zasterilizovať do pohárov.
Ešte taká rada, ak robíte túto cviklu na jeseň, dajte kľudne o 2/3 menej vody, pretože cvikla sama je ešte veľmi vodnatá, tak aby ste nemali veľa vody nakoniec....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 7.8.2018, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Farebná čalamáda



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kusy červenej papriky, 2 kusy zelenej papriky, 2 kusy žltej papriky, 250 g bielej kapusty, 4 cibule, 1 menšia cuketa, 1 šalátová uhorka, 2 feferónky, 4 mrkvy, sladkokyslý nálev urobený podľa Deka

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu si očistíme, papriku a kapustu pokrájame na tenké pásiky, cibuľu, cuketu, uhorku a mrkvu na kolieska. Všetko spolu premiešame a naplníme do pohárov. Poháre zalejeme sladkokyslým nálevom, ktorý si pripravíme podľa návodu na obale. Sterilizujeme 15-20min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 19.8.2010, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Náš domáci kečup- výborný



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg rajčín, 500g jabĺk, 1 stredne veľká až väčšia cvikla, 250 g cibule, 5 strúčikov cesnaku, 4 bobkové listy, 5 guliek čierneho korenia, 6 guliek nového korenie, 200 g kryštálového cukru, 3 čajové lyžičky soli, 50-100 ml octu, 1 feferónka, 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia, 1 polievková lyžica červenej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny pokrájame na menšie kúsky a dáme variť za stáleho miešania, aby nám hmota neprihorela... na miernom plameni varíme asi cca pol hodinku, kým nám všetko pekne nezmäkne, potom rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme, potom ochutnajte či nechcete ešte dokoreniť a nechajte ešte raz prejsť varom. Nakoniec nalejeme do pohárov a sterilizujeme.
Kečup ma fakt výbornú chuť a krásnu farbu vďaka cvikle, sme sa ho tohto roku nevedeli dojesť :-)))
Snáď ešte, že suroviny sú také orientačné, ak dáte trošku viac jabĺk nič sa nestane, ak máte radi pikantnejšie, dajte viac feferóniek (alebo chilli papričiek). akurát cukru dajte zo začiatku menej, aby ste potom nemali veľmi sladké (neviem aké sladké jablká dávate, tak preto). dúfam, že aj vám bude chutiť ,)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 2.9.2016, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zaváraná kapia- recept na nálev v oleji



POTREBNÉ PRÍSADY

na 3kg kapie (červenej papriky) potrebujeme: 1 a 1/2l vody, 350ml octu, 1 a 1/2 PL soli, 50g cukru, 10 zŕn čierneho korenia, 2-3 bobkové listy, 150-200ml oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny prevaríme a necháme ochladiť. Zatiaľ si umyjeme zaváracie poháre, kapiu nakrájame na hrubšie alebo tenšie pásiky(ako máte radi) a nakoniec ju zalejeme. Sterilizujeme 5min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 17.9.2013, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Chutné zavárané uhorky



POTREBNÉ PRÍSADY

na 7 dcl sklo potrebujeme:

3 guľky nového korenia,
4 guľky čierneho korenia,
1 dcl octu,
1 ČL soli,
1 PL kryštálového cukru,
2 guľky umelého sladidla,
1 bobkový list,
zeleninu ( aspoň 3 kolieska mrkvy, 3 kolieska-polka cibule, trochu kôpru, 1-2 menšie hlavičky karfiolu, 3 strúčiky cesnaku )

POSTUP PRÍPRAVY

na dno pohára dáme korenie, pridáme umyté uhroky a zalejeme studenou vodou až po okraj pohára. sterilizujeme 8 minút vo vriacej vode. tieto uhorky sú fajné chrumkavé nie len prvý rok... ;)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 8.7.2013, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu