končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Cuketovo-čokoládový šťavnatý koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky múka polohrubá 2/3 hrnčeka kakao 2 ČL sóda bikarbóna 2 ČL škorica mletá 4 ks vajcia 1 hrnček cukor kryštálový jemný 1 hrnček olej 4 hrnčeky cuketa nastrúhaná POSTUP PRÍPRAVY Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prilejeme olej a pridáme múku + kakao + sódu bikarbónu + škoricu, premiešame a nakoniec vmiešame najemno nastrúhanú cuketu. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom a dáme piecť na 180°C cca 30 - 35 minút, treba vyskúšať špajdlou. Upečený môžeme potrieť lekvárom a poliať čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BROWNIES - extra čokoládové a vo vnútri jemne mokréPOTREBNÉ PRÍSADY 75 g hladkej múky 1/2 lyžičky PDP 1/8 lyžičky soli 180 g horkej čokolády 375 g masla 5 vajec 450 g hnedého cukru 1 lyžička vanilkovej esencie POSTUP PRÍPRAVY Vo fotopostupe... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 31.10.2013, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Škoricové hniezdaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Podľa Martina P. (Mata74) ID 9033 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládová torta CAPRESE - recept z talianskej stránkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g masla, 250 g čokolády (najlepšie horkej), 300 g lúpaných nesolených mandlí, 200g kryštálového cukru, 5 vajec POSTUP PRÍPRAVY Zmäknuté maslo zmiešame s polovicou cukru (100g) a pridáme 5 žĺtkov. Vymiešame šľahačom. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a pridáme k maslu s cukrom a žĺtkami. Mandle pomelieme, nemusí byť úplne na jemno a pridáme k ostatku. Z bielok a druhej polovice cukru (100g) ušľaháme sneh a ručne pridáme k zmesi. Pečieme v koláčovej forme (24-26 cm) na 180C. Ja som piekla 50 minút, v originálnom recepte uvádzajú hodinu, treba si to odsledovať :-) Nakonci môžeme posypať cukrom. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 6.8.2013, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*Vynikajúci medovník *POTREBNÉ PRÍSADY ***Z českého MMB podľa Dita E. (Ditula) ID 17206, ktorej ďakujem za skvelý recept*** Prísady: -3 vajíčka -300g kryštálového cukru - 1 Hera - 3 lyžice medu - 1 ČL sódy bikarbóny - 400 g hladkej múky Krém: - 1 SALKO - 300 g masla- Bol to môj prvý medovník, všetko išlo ako po "masle", chuťovo je vynikajúci, tak ho určite vyskúšajte! POSTUP PRÍPRAVY 1. Deň vopred si uvaríme Salko. Ponorené vo vode varíme asi 2 hodiny. Dolievame vodu, aby bola plechovka stále celá vo vode. 2. Na medové placky: -Pripravíme si hrniec, naplníme ho vodou a doň ponoríme menší hrniec. Do menšieho hrnca dáme Heru a necháme ju na ohni rozpustiť, pridáme vajíčko, cukor, sódu, med, múku a miešame asi 10 minút. Šľaháme až kým je cestíčko jednotné a zlatisté. 3. Na pečiaci papier si nakreslíme kruhy (obkreslíme dno tortovej formy) a hmotu rozdelíme na 6 rovnakých častí a natrieme na pečiaci papier. Vždy natrite viac hmoty, ako je vyznačený kruh, z odrezkov bude posýpka medovníka. Placky pečieme každú cca 7 minút asi na 170 c (treba sledovať), pečú sa dozlatova. Po vybratí placky orežeme nožom podľa dna tortovej formy na pravidelné kruhy a odrezky necháme na posýpku. 4. Do uvareného Salka vmiešame 300 g masla a vyšľaháme na krém. Môžete ešte pridať mleté oriešky. 5. Placky natierame krémom a postupne tvoríme medovník. Nakoniec potrieme vrch aj okraje medovníku a posypeme nadrobno pomletými odrezkami, ktoré ešte môžeme zmiešať s mletými orieškami. 6. Medovník necháme odležať aspoň jeden deň :) Pochutíte si a neoľutujete!!! A vôbec to nie je také ťažké, ako si myslíte! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 26.7.2009, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šľahačkovo-gaštanová roláda :)POTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: -6 vajíčok - 100 g práškového cukru - 1 vanilínový cukor - 3 PL kakaa - Náplň: - 250 ml šľahačkovej smotany - 1 ztužovač šľahačky - 200 -250 g gaštanového pyré- + čokoláda na poliatie (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY 1) Cesto: Oddelíme žĺtka od bielok. K bielkam pridáme oba cukry a vyšľaháme do tuha. Žĺtka trochu vyšľaháme a pridáme k bielkam. Nakoniec pridáme kakao a trochu vyšľaháme. Papier na pečenie si z oboch strán potrieme olejom, dáme na veľký plech a vylejeme cesto. Pečieme na 180 C asi 15 min., treba sledovať. Hotovú roládu zrolujeme a necháme vychladnúť. 2) Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a pyré nastrúhame. 3) Vychladnutú roládu otvoríme, natrieme šľahačkou, posypeme pyré a zrolujeme (už bez papiera). 4) Nakoniec môžeme poliať polevou a dozdobiť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.11.2012, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Svieže ovocné rezy :)POTREBNÉ PRÍSADY Na piškótu: -3 vajcia - 100 g kryštálového cukru - 50 ml vody - 50 ml oleja - 125 g polohrubej múky - 2 ČL prášku do pečiva - Krém: -0,5 litra mlieka -2,5 vanilkového pudingu (alebo Zlatého Klasu) -1/2 balíčka vanilkového cukru - 2 PL cukru -1/2 lyžice masla -1 kyslá smotana - trochu práškového cukru - Na vrch: - 1 šľahačková smotana - 1 ztužovač šľahačky - strúhaná čokoláda (kakao) + ovocie podľa výberu (ja som použila ríbezle) POSTUP PRÍPRAVY 1. Cesto: - Žĺtka s cukrom vymiešať do peny, pridať olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vyliať na menší plech, ja som mala 35x25 cm, (ak chcete veľký, robte s dvojitej dávky). Piecť na 170 C asi 20 min, kontrolujte špajlou :) 2. Krém: - Mlieko, puding, vanilkový cukor a práškový cukor uvariť a do horúceho vmiešať maslo. Po !!!vychladnutí!!! vmiešať kyslú smotanu, dochutiť cukrom a vyšľahať na krém (vyšľahá sa na pekný krém, len treba dlhšie šľahať) Na upečenú piškótu poukladať ríbezle (alebo iné ovocie), natrieť vychladnutý pudingovovo-smotanový krém a navrch vyšľahať šľahačku so stužovačom a nakoniec posypať čokoládou alebo kakaom. Kto ako má rád :) Koláčik je svieži a hlavne nepresladený, príjemné osvieženie na leto :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 6.7.2009, 19:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
***Vynikajúca makovo-jablková štrúdla!***POTREBNÉ PRÍSADY Štrúdličku odporúčam, je skutočne jednoduchá a vynikajúca! Hlavne štavnatá a pre "mak-oholikov" ako som ja priam stvorená! -1 balenie mrazeného lístkového cesta- 200 g mletého maku - 100 ml vriacej prevarenej vody - 40 g kryš. cukru - 2 balíčky škoricového cukru - 450 g nahrubo nastrúhaných jabĺk- 40 g roztopeného masla POSTUP PRÍPRAVY V mise zmiešame mak s vriacou vodou, kryštálovým cukrom a škoricovým cukrom. Potom vmiešame nahrubo nastrúhané jablká a dobre spolu premiešame. Podľa potreby môžeme zahustiť veľmi jemnou strúhankou alebo podrvenými piškótami. Lístkové cesto potrieme roztopeným maslom, zmes natrieme na lístkové cesto, zvinieme, potrieme ešte roztopeným maslom a pečieme na 180 C cca. 35-45 min., treba sledovať. Dobrú chuť, nebudete ľutovať!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 7.12.2014, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jednoducho famózny MEDOVO-ORECHOVÝ koláčik!!!POTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: - 500 g hladkej múky - 200 g práškového cukru - 2 vajcia - 200 g masla - 2 lyžice medu - 2 lyžičky sódy bikarbóny rozmiešať v 2 lyžičkách mlieka - Na orechovú zmes: -300 až 350 g vlašských orechov nasekaných na štvrtinky - 80 g práškového cukru - 120 g masla - 3 lyžice medu - Na krém: - 3 dcl mlieka, 1 a 1/2 lyžice hladkej múky - 1 a 1/2 lyžice Solamylu - 100 g cukru - 250 g masla - 1 vanilkový cukor - K tomu: - 1 dcl rumu- POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe :) Tento koláčik síce nie je hotový za pol hodinku, ale ten čas za to určite stojí! Je totiž vynikajúci!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 933 návštěvníkov) KOMENTÁRE (275) posledné: 19.12.2016, 22:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Úúúžasný medový krémešPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 300 g hladkej múky - 50 g Hery - 150 g práškového cukru - 1 lyžica medu - 1 lyžica rumu - 1 lyžička sódy bikarbóny - 1 celé vajce - 1 žĺtok- Maslová plnka: 200 g masla - 150 g práškového cukru - 1 liter mlieka - 3 balíčky Zlatého klasu - 3 žĺtky - 2 lyžice rumu- Šľahačková plnka: - 2 smotany na šľahanie - 1 vanilkový cukor (popr. stužovač šľahačky)- Čokoládová poleva: 80 g čokolády na varenie - Cera (cca 25-30 g) POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe ;) Je fantastický, skvele vyzerá a len sa po ňom zapráši! Nič náročné, zvládne každý :) Krémeš je najlepšie robiť tak deň ropredu alebo aby mohol aspoň v noci odstáť a cestíčko nasiaklo plnku. Pokrájame ho tak, že si dáme zovrieť vodu, namočíme doň ostrý nôž, utrieme, ale tak, aby zostal horúci (čokoládová poleva sa trošku roztopí a zmäkne) a krájame. Pôjde to ľahko :) Mne najviac chutí vytiahnutý z chladničky ;) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 107 návštěvníkov) KOMENTÁRE (40) posledné: 26.3.2016, 21:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |