. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Henrieta K. (hkalinka) ID 52602
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.7.2008
Naposledy: 7.5.2017 8:40
Aktualizácia: 28.4.2014 18:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 7
RODINNÉ FOTOGRAFIE 172
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 58
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Višňový (čerešňový) koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

• 500 g polohrubej múky • 1 Palmarín • 150 g práškového cukru • 1 vanilkový cukor • 100 g kyslej smotany • 1 prášok do pečiva • 2 vajcia • 150 g vlašských orechov • 1 višňový kompót (750 ml) • 150 g višňového džemu • 1 Zlatý klas

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík ma zaujal z relácie : Tajomstvo mojej kuchyne od Gizely Oňovej. Ja som nemala višne tak som použila čerešne a naozaj výborný, jednoduchý koláč.
Z múky, masla, vajec, cukru, vanilkového cukru, prášku do pečiva a smotany vypracujeme vláčne cesto. Odoberieme z neho 1/4 a dáme do chladničky. Plech vyložíme papierom na pečenie a zbytok cesta naň rovnomerne roztlačíme prstami. Na cesto poukladáme vykôstkované višne. Do višňovej šťavy pridáme džem a Zlatý klas a za stáleho miešania uvaríme puding, ktorý potom rovnomerne nalejeme na cesto. Z chladničky vyberieme odložené cesto a zmiešame ho s nahrubo pomletými orechmi. Túto zmes nastrúhame na vrch koláča. Pečieme pri 180°C asi 25 min. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a po úplnom vychladnutí ho nakrájame na menšie kocky.
Poznámka: Namiesto višňového kompótu a džemu môžeme použiť aj čerešňový alebo marhuľový

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 13.6.2012, 6:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Punčový rez



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 350g kryštáľového cukru, 1 vanilkový cukor, 400g hladkej múky, 12 vajec, Citrónová kôra, marhuľový lekvár, Cukrový rozvar: 520g cukru, 3,5 dcl vody, 1 dcl rumu, 1 fľaštička rumovej arómy, Potravinárske farbivo – červené, Poleva: kúpená prášková poleva- 2ks alebo od oka okolo 300g práškového cukru, 3 - 4 PL vriacej vody, 1 lyžica cit. šťavy, rum a trochu čer. potr. farbiva.

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s 20 dkg cukru, vanilkovým cukrom, cit. kôrou a 1 dcl vody- vyšľaháme. Bielka vyšľaháme a postupne zašľaháme 15 dkg cukru. Pridáme k žĺtkam a postupne pridávame múku. Dáme piecť na jeden hlboký a 2 plytké plechy vystlané papierom. Z tenkých plátov stiahneme papier a natrieme na tenko lekvárom. Hrubšie cesto pokrájame na pláty (cca 3 cm široké), ktoré močíme striedavo do bieleho a červeného cukrového rozvaru. Kladieme na jeden plát a prikryjeme druhým plátom, lekvárom dnu. Takto hotový na chvíľu trochu zaťažíme. Vrch polejeme polevou. Dáme stuhnuť a krájame na rezy. Rozvar: cukor s vodou dáme zovrieť. Do teplého dáme rum a rumovú arómu. Polovicu zafarbíme na červeno. Poleva: kupovaná postup podľa návodu alebo si pripravíme svoju. Ja som robila teraz len tak od oka. Všetky suroviny na polevu zmiešať na hladký krém, ak je riedka pridať cukor ak hustá pridať vodu. Polevou natrieť vrchný plát a necháme stuhnúť. Potom krájame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 10.1.2010, 22:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchly kokosový koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 6 vajec, 3 lyžice kakaa, 7 lyžíc práškového cukru, 3 lyžice vody, 6 lyžíc polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, Plnka: 3 dcl práškového cukru, 1 dcl vody, 250 g masla, 20 dkg kokosovej múčky, ovocný lekvár, postrúhaná čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s cukrom, kakaom a vodou. Potom pridáme múku a prášok do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Dáme upiecť a ešte teplý natrieme lekvárom.
Plnka: Z cukru a vody uvaríme sirup a ešte do teplého pridáme maslo - miešame až kým sa neroztopí. Nakoniec pridáme kokosovú múčku. Plnku hneď natrieme na lekvár a posypeme postrúhanou čokoládou.
Necháme stuhnúť v chlade a potom krájame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 7.7.2013, 8:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mandarinkové muffinky



POTREBNÉ PRÍSADY

H- 250ml Suché suroviny: 2 hrnčeky hladkej múky, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 2 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 2PL nahrubo nastrúhanej čokolády alebo čokoládová ryža. Mokré suroviny: 1 vajce, 1dcl mlieka, 1/2 dcl oleja, 1 ovocný jogurt (ja som dala mango-broskyňa) 1-2 mandarinky (alebo mandarinkový kompót)

POSTUP PRÍPRAVY

xxxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.11.2009, 20:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový (hruškový) koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

50 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 1 hera, ½ prášku do pečiva, 2 celé vajcia, 1 vanilkový cukor, postrúhané jablká alebo hrušky, trochu masla

POSTUP PRÍPRAVY

Viem, že je tu už veľa jablčníkov. No skúste ak chcete. Tento mám tiež od mojej starej mamky. Včera som skúšala miesto jabĺk dať hrušky. Bol výborný. Tak tu je recept:

Jablká (hrušky) udusíme na masle spolu s vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť ( môžme pridať aj hrozienka a škoricu).
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme tuhé cesto. Vyvaľkáme na 2 pláty. Prvý dáme na vymastený, múkou vysypaný plech( prenesieme pomocou valčeka). Dáme naň jablkovú (hruškovú) plnku a prikryjeme druhým plátom. Vrchný plát popicháme trochu vidličkou . Dáme piecť pri teptote 180 C - 30 minút (záleží od rúry - kým nie je vrchný plát upečený do zlatohneda).Upečený posypeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 10.10.2012, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čučoriedkovo-jogurtový koláč s posýpkou



POTREBNÉ PRÍSADY

2 tégliky bieleho jogurtu, 2,5 téglika polohrubej múky, 1,5 kryštáľového cukru, 2 vajcia, 1/2 prášku do pečiva, 4 PL masla, 1PL oleja, 1 bal. škoricového cukru, ovocie (čučoriedky) Posýpka: 100 g múky, 100g masla, 80g hnedého cukru ( môže byť aj biely)

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme do peny s kryštáľovým a škoricovým cukrom. Pridáme rozpustené vlažné maslo,olej, jogurty a všetko premiešame. Nakoniec múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej formy (okrúhla koláčová forma -28cm). Obložíme ovocím. Z múky, masla a cukru urobíme posýpku a posypeme ovocie. Dáme upiecť na 180 C asi 40 minút. (treba sledovať záleží od rúry).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 30.6.2009, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pohárový koláč od Zory Czoborovej



POTREBNÉ PRÍSADY

2 poháre polohrubej múky, 1 pohár mlieka, 1 pohár kryštáľového cukru, ½ pohára oleja, 1 prášok do pečiva, 2 vajcia, Ovocie (broskyňe,marhule, slivky...) ml.mak alebo ml. orechy, vanilkový alebo škoricový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, olej a nakoniec múku s práškom do pečiva. Vylejeme na vymastený plech. Na cesto uložíme ovocie. Ovocie posypeme ml. makom a vanilkovým cukrom alebo ml. orechami a škoricovým cukrom. Pečieme pri teplote 200 C asi 25 minút. Koláčik je veľmi chutný, jednoduchý a rýchly. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.7.2010, 10:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ríbezľový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:5 žĺtkov,100g práškového cukru,1 vanilkový cukor,150g Hery,1 dl mlieka,270g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva. Plnka: ríbezlé (môže byť aj mrazené) 5 bielok, 270g práškového cukru, mandľové lupienky alebo posekané orechy

POSTUP PRÍPRAVY

xxxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (49) posledné: 20.7.2013, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Dvojfarebné kocky s citrónovou polevou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajec, 350g polohrubej múky, 250g kryštálového cukru, 1 bal prášku do pečiva, 150ml oleja, 50ml vody, 250ml bieleho jogurtu, 2 lyžice kakaa, Poleva: 300g práškového cukru, 2 lyžice citrón. šťavy, 3 lyžice horúcej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme jogurt, olej a nakoniec múku s práškom do pečiva. Polovicu cesta vlejeme na vymastený plech metódou cik-cak, aby zostali voľné miesta. Kakao rozriedime vodou a pridáme do zvyšku cesta. Premiešame a vlejeme na prázdne miesta. Jemne zarovnáme a pečieme na 200 C asi 20 -25 minút.
Poleva: Práškový cukor vymiešame dohladka s citrónovou šťavou a horúcou vodou. Ak je citrónová poleva hustá, môžeme pridať ešte lyžicu vody. Polevu rozotrieme na koláč a necháme stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.5.2009, 13:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodovo-tvarohová torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Podľa Adriany B (aďka27) Id 32431- jahodovo-tvarohové rezy - ja som vyskúšala tortičku - Mňam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.4.2009, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu