Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
150 g kvalitnej bielej čokolády, 500 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 2 čerstvé vajcia, 400 g jahôd, 2 PL tekutého medu, šťavu a nastrúhanú kôru z chemicky neošetreného citróna, medovku na ozdobenie,
POSTUP PRÍPRAVY
Nalámanú čokoládu nasypeme do misy, ktorá sa dá položiť na hrniec s vodou. Nad horúcou parou ju za stáleho miešania rozpustíme – voda musí vrieť len mierne. Do čokolády sa nesmie dostať ani kvapka vody, inak by sa zrazila. Rozpustenú čokoládu necháme trocha vychladnúť. Dobre vychladenú smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha. V inej miske vyšľaháme vajcia, vlejeme k nim roztopenú čokoládu a dôkladne prešľaháme. Do čokoládovej zmesi postupne vmiešame šľahačku. Penu rozdelíme do pohárov a asi hodinu necháme v chladničke. Tesne pred podávaním pokrájame jahody na plátky a zmiešame ich s medom, citrónovou šťavou a nastrúhanou kôrou. Jahody rozdelíme do pohárov a ozdobíme lístkami medovky.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
KOMENTÁRE (7) posledné: 14.2.2011, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |