končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládové mištičky s mascarpone a malinami (jahodami)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250g horkej alebo várovej čokolády, 250g sušienok, 500g mascarpone, 1 kyslá smotana, vanilkový cukor, citrónová šťava, 500g malín, jahôd alebo iného ovocia, lístky mäty POSTUP PRÍPRAVY Najprv si pripravíme kompótové misky, vyložíme ich potravinovou fóĺiou. Čokoládu nalámeme a rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke. Sušienky uzavrieme do väčšieho sáčku a rozdrvíme valčekom na cesto - netreba príliš na jemno. Vmiešame do čokolády, dôkladne premiešame a povtláčame lyžicou do misiek. Misky dáme do chladu (ja som chladila v chladničke, ale stačí aj chladnejšia špajza. Kým mištičky chladnú, vymiešame mascarpone s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom (najlepšie s pravou vanilkou), ochutíme citrónovou šťavou. Môžete vmiešať aj časť malín. Stuhnuté mištičkyky opatrne vytiahneme z misiek ťahaním fólie. Naplníme krémom, ozdobíme malinami a lístkami mäty. (Ja som mätu nemala, tak som len na fotenie použila tymián :-)) Recept je z kuchárky Zpátky domu Hanky Michopulu, ale s jahodami a jedna veľká miska. Ja som to rozdelila na "porcie". Inak skvelá kuchárka, odporúčam :-). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 17.9.2011, 19:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládová Pavlova podľa NigellyPOTREBNÉ PRÍSADY 6 bielkov, 300g práškového cukru, 3 polievkové lyžice preosiateho kakaa, 1 čajová lyžička balzamikového alebo červeného vínneho octu, 50g najemno nasekanej tmavej čokolády, 500ml šľahačkovej smotany, 500g malín, černíc POSTUP PRÍPRAVY Toto je úžasná a jednoduchá torta, hoci na prvý pohľad to tak nemusí vyzerať :-). A tu je postup: Rúru si vyhrejte na 180°C. Bielka vyšľahajte dotuha, potom po lyžiciach pridávajte cukor a zašľahávajte ho, až pokým hmota nebude tuhá a lesklá. Pokropte octom, posypte kakaom a čokoládou a potom zľahka premiešavajte, kým sa kakao nevmieša do snehu. Vyklopte na pomastený papier na pečenie tak, aby vznikol kruh s priemerom cca 23cm - ja som papier vložila do väčšej tortovej formy a piekla v nej - na papieri sa mi to roztekalo. Vložte do rúry a hneď znížte teplotu na 150°C. Pečte približne hodinu . Hotový korpus je na okrajoch krehký a v na povrchu suchý , ale ak ho v strede jemne stlačíte prstom, mal by byť jemne poddajný. Vypnite rúru, pootvorte dvierka a nechajte korpus úplne vychladnúť. Potom navrstvite vyšľahanú šľahačku a maliny alebo černice, prípadne oboje. Nakoniec môžete hotovú tortu posypať strúhanou čokoládou. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 18.12.2012, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bábovka Savoy (podľa časopisu Apetit)POTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec (žĺtky a bielka zvlášť), 280g masla, 280g práškového cukru, 250ml šľahačkovej smotany, 360g polohrubej múky, 1 sáčok vanilkového cukru, 1 sáčok prášku do pečiva, 150g nugátu alebo mliečnej čokolády, 30g kakaa (v pôvodnom recepte aj 100g nasekaných vlašských orechov - vynechala som, pretože naše deti ich neĺúbia) POSTUP PRÍPRAVY Keďže neobľubujem bábovky, pri ktorých sa "práši" z úst, našla som si tento super recept na šťavnatú bábovku v časopise Apetit. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 4.7.2011, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |