. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Ivana P. (Ika) ID 2154
.
mimibazar.sk/ika
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2006
Naposledy: 2.5.2024 19:22 včera
Aktualizácia: 12.2.2015 8:21
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 58
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 19
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládové mištičky s mascarpone a malinami (jahodami)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250g horkej alebo várovej čokolády, 250g sušienok, 500g mascarpone, 1 kyslá smotana, vanilkový cukor, citrónová šťava, 500g malín, jahôd alebo iného ovocia, lístky mäty

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme kompótové misky, vyložíme ich potravinovou fóĺiou. Čokoládu nalámeme a rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke. Sušienky uzavrieme do väčšieho sáčku a rozdrvíme valčekom na cesto - netreba príliš na jemno. Vmiešame do čokolády, dôkladne premiešame a povtláčame lyžicou do misiek. Misky dáme do chladu (ja som chladila v chladničke, ale stačí aj chladnejšia špajza.
Kým mištičky chladnú, vymiešame mascarpone s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom (najlepšie s pravou vanilkou), ochutíme citrónovou šťavou. Môžete vmiešať aj časť malín.
Stuhnuté mištičkyky opatrne vytiahneme z misiek ťahaním fólie. Naplníme krémom, ozdobíme malinami a lístkami mäty. (Ja som mätu nemala, tak som len na fotenie použila tymián :-))
Recept je z kuchárky Zpátky domu Hanky Michopulu, ale s jahodami a jedna veľká miska. Ja som to rozdelila na "porcie". Inak skvelá kuchárka, odporúčam :-).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 17.9.2011, 19:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládová Pavlova podľa Nigelly



POTREBNÉ PRÍSADY

6 bielkov, 300g práškového cukru, 3 polievkové lyžice preosiateho kakaa, 1 čajová lyžička balzamikového alebo červeného vínneho octu, 50g najemno nasekanej tmavej čokolády, 500ml šľahačkovej smotany, 500g malín, černíc

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je úžasná a jednoduchá torta, hoci na prvý pohľad to tak nemusí vyzerať :-).
A tu je postup:
Rúru si vyhrejte na 180°C.
Bielka vyšľahajte dotuha, potom po lyžiciach pridávajte cukor a zašľahávajte ho, až pokým hmota nebude tuhá a lesklá. Pokropte octom, posypte kakaom a čokoládou a potom zľahka premiešavajte, kým sa kakao nevmieša do snehu.
Vyklopte na pomastený papier na pečenie tak, aby vznikol kruh s priemerom cca 23cm - ja som papier vložila do väčšej tortovej formy a piekla v nej - na papieri sa mi to roztekalo. Vložte do rúry a hneď znížte teplotu na 150°C.
Pečte približne hodinu . Hotový korpus je na okrajoch krehký a v na povrchu suchý , ale ak ho v strede jemne stlačíte prstom, mal by byť jemne poddajný.
Vypnite rúru, pootvorte dvierka a nechajte korpus úplne vychladnúť.
Potom navrstvite vyšľahanú šľahačku a maliny alebo černice, prípadne oboje. Nakoniec môžete hotovú tortu posypať strúhanou čokoládou.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 18.12.2012, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bábovka Savoy (podľa časopisu Apetit)



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec (žĺtky a bielka zvlášť), 280g masla, 280g práškového cukru, 250ml šľahačkovej smotany, 360g polohrubej múky, 1 sáčok vanilkového cukru, 1 sáčok prášku do pečiva, 150g nugátu alebo mliečnej čokolády, 30g kakaa (v pôvodnom recepte aj 100g nasekaných vlašských orechov - vynechala som, pretože naše deti ich neĺúbia)

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže neobľubujem bábovky, pri ktorých sa "práši" z úst, našla som si tento super recept na šťavnatú bábovku v časopise Apetit.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 4.7.2011, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu