. .. .. .. .. .. .
. .

Čokoládová Pavlova podľa Nigelly - RECEPT 5840

Ivana P. (Ika) ID 2154
.
mimibazar.sk/ika
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2006
Naposledy: 2.5.2024 19:22 včera
Aktualizácia: 12.2.2015 8:21
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 58
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 19
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)


Čokoládová Pavlova podľa Nigelly


[ recept č. 5840 zo dňa  ]


Čokoládová Pavlova podľa Nigelly


POTREBNÉ PRÍSADY

6 bielkov, 300g práškového cukru, 3 polievkové lyžice preosiateho kakaa, 1 čajová lyžička balzamikového alebo červeného vínneho octu, 50g najemno nasekanej tmavej čokolády, 500ml šľahačkovej smotany, 500g malín, černíc

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je úžasná a jednoduchá torta, hoci na prvý pohľad to tak nemusí vyzerať :-).
A tu je postup:
Rúru si vyhrejte na 180°C.
Bielka vyšľahajte dotuha, potom po lyžiciach pridávajte cukor a zašľahávajte ho, až pokým hmota nebude tuhá a lesklá. Pokropte octom, posypte kakaom a čokoládou a potom zľahka premiešavajte, kým sa kakao nevmieša do snehu.
Vyklopte na pomastený papier na pečenie tak, aby vznikol kruh s priemerom cca 23cm - ja som papier vložila do väčšej tortovej formy a piekla v nej - na papieri sa mi to roztekalo. Vložte do rúry a hneď znížte teplotu na 150°C.
Pečte približne hodinu . Hotový korpus je na okrajoch krehký a v na povrchu suchý , ale ak ho v strede jemne stlačíte prstom, mal by byť jemne poddajný.
Vypnite rúru, pootvorte dvierka a nechajte korpus úplne vychladnúť.
Potom navrstvite vyšľahanú šľahačku a maliny alebo černice, prípadne oboje. Nakoniec môžete hotovú tortu posypať strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Takto by mal vyzerať hotový korpus, vnútro je mäkké čokoládové, povrch krehký.


A tu je torta hotová.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Výdatné víkendové raňajky. | Čokoládová Pavlova podľa Nigelly | Smažené kalmáre a plody mora podľa Nigelly >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika R. (nona72) ID 76524 (18.12.2012, 21:51)
Odporúčam je svetováááááááááá
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 17:24)
Fantastická tortička,len do nej zahryznúť,úplne poblázni chuťové poháriky (Y) (Y) (Y) (F) (K) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
barbora b. (bobaka) ID 92598 (13.12.2009, 16:00)
chcela by som sa spytat ci to ovocie na tej torte je cerstve alebo mozem dat aj zavarene?dakujem :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (18.1.2009, 17:48)
Takže toto bola moje prvé pečenie (^) a asi som všetky tie ingrediencie velmi pomaličky zašlahávala do bielka pretože mi to celé po hodine pečenia zväčšilo objem a nakoniec som na to dala šlahačku len jednu ;-) a výsledok??? Ja som nič lepšie nejedla (Y)
Môžem len a len odporučiť (clamp)
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (19.6.2008, 8:41)
Vyzerá super, len nie je hodina pečenia na bielka veľmi veľa? *-)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (19.6.2008, 8:50)
Ono by sa malo v podstate sušiť, len napríklad v prípade mojej rúry by som po hodine a teplote150 stupňov vytiahla asi popoľ ;-) ;-) ;-). Treba to robiť veľmi pomaly pri naozaj nízkej teplote. Potom tá hodinka nebude veľa. |:o)
ODPOVEDAŤ
Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (19.6.2008, 10:52)
Veru, teploty a čas tam sú, ale ten čas je vždy skôr orientačný, aj ja si už nepamätám presne, ako dlho sa to pieklo - bolo to pred dvoma týždňami :-p. Ale po pol hodine som na to bola "hodiť oko" prvý raz, potom som to sledovala častejšie (L)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (18.6.2008, 14:35)
:-p mnam, podla nej velmi rada kuchtim.
ODPOVEDAŤ
Alča M. (Anemonka) ID 25126 (18.6.2008, 14:30)
mňam,tak na tohle se těším až udělám,Nigellu miluju má výborné recepty (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (18.6.2008, 15:58)
Torta je výborná, ale treba ju rýchlo zjesť (zajic). U nás to nebol problém (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu