. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Alena M. (Alinka) ID 18244
.
mimibazar.sk/alinka
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.6.2007
Naposledy: 8.10.2019 19:36
Aktualizácia: 11.8.2015 8:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1998
RODINNÉ FOTOGRAFIE 632
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 60
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Skvelý tvarohovo-šľahačkový koláč bez štipky múky



POTREBNÉ PRÍSADY

recept som našla tu na MMB, ale upravila som si ho podľa svojich zásad zdravej výživy. dá sa jesť aj pri delenej strave, keďže tam nejde ani štipka múky. Potrebujete: 5 vajec, 100g trstin. cukru, 50g kakaa, 500g krémový tvaroh (Kaufland napr.), 2 šľahačkové smotany, 1 vanilkový cukor (dávam z DM-ky, je to alnatura z trstinového cukru s kúskami pravej vanilky), 2čl stévie

POSTUP PRÍPRAVY

žĺtka vymiešať s cukrom do peny, pridať kakao a sneh z bielok. vyliať na plech vystlaný papierom na pečenie. piecť pri 190°C asi 10 minút.
Z krémového tvarohu a 2 šľahačiek spraviť krém, pridať vanilkový cukor a stéviu, vyliať na vychladnutý korpus a dať stuhnúť. vrch posypať husto kakaom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 28.4.2015, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Blesková mini bábovka z mikrovlnky



POTREBNÉ PRÍSADY

Dostali ste chuť na niečo sladké a ako na potvoru doma nič sladké nemáte? Vyriešte to ako ja a spravíte si takúto mini bábovku. Všetky ingrediencie určite budete mať aj vy doma, tak vám nič nebude brániť v jej príprave.

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešajte v miske 4 PL hladkej múky, 4PL práškového cukru, 2PL granka, 1PL kakaa, 3PL oleja, 3PL mlieka, 1/2ČL prášku do pečiva, 1 vajíčko. Môžete pridať aj postrúhaný kokos, oriešky, mandle, ja som dala namiesto prášku do pečiva prášok do perníka a chuť bola skvelá! Vylejte do silikónovej alebo keramickej, resp. sklenej misky, ktorú predtým vymastite troškou oleja. Miska má byť malá, pretože cesta veľa nie je. A teraz už len s cestom do mikrovlnky na 3,5 minúty. Nechajte ešte asi 1/2 minútku dôjsť a vyberte. Nožom trošku oddeľte kraje od formy a vyklopte na tanier. Posypte práškovým cukrom, resp. polejte čokoládou a môžete mlsať!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.1.2012, 10:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ananásová rozprávka



POTREBNÉ PRÍSADY

Ak potrebujete rýchly koláč a pritom vynikajúci, tak toto je to pravé pre vás. A zvládnu ho aj začínajúce gazdinky. Potrebujeme: 1 ananásový kompót (veľký), 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 1,5 hrnčeka kryštálového cukru, 2 vajcia, strúhanú čokoládu alebo posekané orechy na ozdobenie Na krém: balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou alebo 1 zlatý klas, 200 ml mlieka, 1 lyžicu kryštálového cukru, 2 nátierkové maslá bez príchuti, 1 balíček vanilínového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

1. Ananásový kompót aj so šťavou rozmixujeme. Pridáme k tomu múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, cukor a vajíčka a dobre premiešame. Vylejeme na plech (netreba ho ničím vysypávať) a pri teplote 170 ° C pečieme približne 20 minút.
2. Medzitým si z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme podľa návodu na obale hustú pudingovú kašu. Dáme vychladnúť. Potom vymiešame spolu s nátierkovými maslami a vanilkovým cukrom. Krém natrieme na vychladnutý plát cesta a posypeme strúhanou čokoládou alebo orechmi. Môžeme podávať, je vynikajúci!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 1.2.2014, 16:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Voňavá orechová marlenka z liateho cesta alebo pravý medovník



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento zákusok som verte, neverte, ochutnala prvý raz nedávno a veľmi sa mi chuťovo zapáčil a rozhodla som sa ho tiež spraviť. Našla som si na nete recept, ale ako to býva, vždy si ho musím upraviť buď preto, že mi chýba nejaká ingrediencia, alebo chcem dať to, čo mi tam pasuje. A tak vznikla táto úžasná voňavá marlenka, počas prípravy ktorej to u nás doma nádherne voňalo. Na cesto potrebujete: 1 hera, 3 vajcia, 3 väčšie lyžice medu, 300 g kryštálového cukru, 400g hladkej múky (00extra), 15 g kypriaceho prášku do perníka (mlieko podľa potreby) na krém: 1 sladené kondenzované salko, 250g masla, 100g mletých orechov, hotová čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si dajte variť neotvorené salko na 2 1/2 hodiny v hrnčeku, nezabudnite dolievať vodu, potom nechajte vychladnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 16.2.2013, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechovo-banánová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

Zostalo vám v chladničke pár krémov, ktoré ste nestihli minúť na koláče? Čakáte návštevu a neviete, čo narýchlo pripraviť, keďže zo všetkých koláčov z Vianoc vám zostali len zvyšky. Možno vám pomôže nasledujúci recept, ktorý pomohol mne, keď som potrebovala rýchlo nejaký jednoduchý koláč a chcela som minúť aj malú mištičku čokoládového krému, ktorý mi zvýšil z iného koláča. Čo budete potrebovať: na korpus 6 vajec, 6 lyžíc kryštálového cukru, 2 lyžice polohrubej múky, 4-5 lyžíc mletých orechov, 1/2 balíčku prášku do pečiva k tomu ešte zvyšok čokoládového krému (asi 250g), 2 banány, mleté orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia s cukrom vymiešajte do penista. Pridajte múku s práškom do pečiva, orechy, zľahka premiešajte. Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a upečte pri 200°C do svetlo-hneda. Ihneď zrolujte dlhšou stranou aj s papierom do utierky a nechajte vychladnúť.
Ak vám zvýšil čokoládový alebo iný krém, tým lepšie, ak nemáte, tak si spravte polovičnú dávku vášho obvyklého krému, t.j. stačí 125g masla, lebo na roládu stačí malá vrstva krému. Roládu rozviňte a zbavte papiera, ten ale nevyhadzujte, ale podložte ho pod koláč, ešte sa vám zíde. Krém natrite na roládu, ale nie všetku, nechajte si niečo na potretie vrchu. Na užšiu časť rozložte banány a roládu opatrne, ale pevne zviňte. Roládu celú potrite krémom. Papier vám pomôže v tom, že si roládu môžete pekne točiť a pritom si nezašpiníte ani podložku.
Teraz vrch posypte orechmi a obaľte zo všetkých strán, takisto roládu točte po papieri a orechy sa vám pekne budú vtláčať do krému. Dajte dobre stuhnúť do chladničky. Krájajte úhľadné tenké roládky. Určite budete mať úspech.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 15.9.2019, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kalorická bomba



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je ten správny puding, keď je mizerné počasie a potrebujete si zlepšiť náladu niečim strašne dobrým. Na krém: 1l mlieka, 1 vanilkový cukor, 4 zlaté klasy, 15dg masla, 15dg kryšt. cukru, 3 žĺtky Na polevu: 4 lyžice kakaa, 4 lyžice prášk. cukru, 4 lyžice vody, 1 plátok masla Okrem toho: 1 fľaša čučoriedok, piškóty, rum, 1 šľahačková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, vanilk. cukru, kryšt. cukru, žĺtka a zlatého klasu uvarte hustú kašu. Do ešte horúcej zamiešajte maslo a stálym miešaním spojte.
Všetky ingrediencie na čokoládovú polevu dajte do rajničky a uvarte na kašu. Nechajte vychladnúť.
Do misy ukladajte piškóty, polovicu odkvapkaných čučoriedok, pokvapkajte rumom a zakryte polovicou krému. Postup ešte raz zopakujte.
Na vrch dajte ušľahanú šľahačku a na ňu čokoládovú polevu. Dajte do chladničky stuhnúť. Je to strašne dobré!!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Originál HARLEKÝN



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je úplne úžasný lahodný koláč, na spôsob parížskych kociek. Je trošku náročný, lebo sa pripravuje 2 dni, ale stojí to za to urobiť si ho. Už aj s fotkami. Vydaril sa mi perfektne a je lahodný, lepší ako šľahačka :-))) Ingrediencie: 5 vajec, 4 lyžice kryštálového cukru, 1/2 dl oleja, 2 1/2 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, lekvár na potretie cesta Čokoládový krém: 2 dl mlieka, 100g čokolády na varenie, 180g riadneho masla Šľahačkový krém: 1/2 l mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 30g práškového cukru, 100g riadneho masla , 200g Cery Okrem toho dobrá mliečna čokoláda.

POSTUP PRÍPRAVY

fotky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (38) posledné: 20.1.2021, 22:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Trasená blesková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Čo potrebujete: 1 hotový tortový korpus (dostať kúpiť v Kauflande, najlepšie je s trošku vyvýšenými okrajmi), 2 šľahačky (najlepšie trvanlivé, nemusíte sa báť, že vám zostárnu, kým koláč budete robiť), 1 menšia konzerva mandarínok, 1 puding bez varenia (ja kupujem Olé od Dr. Oetker, lepšie mi chutí čokoládový, ale môžete použiť aj vanilkový), granko na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Prišla vám návšteva a v tom momente chytáte paniku, pretože ako naschvál ste nič neupiekli a váš manžel alebo deti vám vyjedli všetky zásoby keksov? Počas prípravy kávy urobíte bleskový koláč a návšteva si to ani nevšimne. Neveríte? Ja som to už tak raz urobila a určite si aj do budúcna pripravím potrebné suroviny, aby som bola na nečakané návštevy pripravená. Koláč zvládne aj absolútna nekuchárka - necukrárka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.2.2009, 16:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ananásový koláč s kokosovou posýpkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Už pri pečení tohto koláča sa vám budú vaše chuťové kanáliky pripravovať na perfektnú maškrtu, pretože kokos vám bude z rúry nádherne voňať. Na cesto: 175g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 5 vajec, 200g masla, 350g hl. múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 150ml ananásovej šťavy, ananásový kompót (580ml) Na posýpku: 125g zmäknutého masla, 150g hl. múky, 80g kryštálového cukru, štipka soli, 120g strúhaného kokosu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Ananás nechajte na sitku odkvapkať, šťavu odložte na ďalšie použitie a ananás pokrájajte na malé kúsky.
2. Na posýpku dajte do misky všetky prísady a dobre premieste rukou.
3. V mixéri rozmixujte vajíčka s maslom a cukrom, pridajte ananásovú šťavu a nakoniec múku s kypriacim práškom.
4. Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech, urovnajte. Kúsky ananásu poukladajte rovnomerne na cesto a posypte posýpkou. Vložte do rúry a pečte pri 200°C asi 30 minút, kým kokos nechytý hnedastú farbu.
5. Koláč nechajte vychladnúť a krájajte. Mňam!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.7.2011, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čerešňový hrnčekový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček mlieka, 2 vajcia, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 1 veľká zaváranina čerešní alebo čerstvé čerešne, 1 zlatý klas, 400 ml vody z čerešní alebo ovocný džús (najlepší je jablkový 100%-tný)

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko s vajíčkami a cukrom vyšľahajte do hladka. Pridajte olej, polohrubú múku a kypriaci prášok. Cesto vylejte na vymastený a vysypaný plech. Na vrch naukladajte odkvapkané čerešne a dajte piecť do vyhriatej rúry na asi 30 minút.
Medzitým si do hrnca nalejte vodu z čerešní, alebo ak máte čerstvé ovocie, tak 400 ml džúsu. Dajte zohriať a prilejte do toho v 100ml vody rozmiešaný zlatý klas. Uvarte do stuhnutia. Vylejte na mierne vychladnutý koláč.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.5.2011, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu